Не съм готова за връзка

• 8 146
  • 229
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Не е човек, а жена. И жената не е ходеща матка. И колкото и да е странно, един мъж трябва да я обича, независимо дали може/не може, иска/не иска да има деца. Да, много е трудно за възприемане, след като хилядолетия е било - жениш се и раждаш, но жената е "малко повече" от детераждането.

# 136
  • Paris, France
Скрит текст:
Неве, доказваш, че интересът на мъжете не е към семейство. Нормално да секне към жени, които спират услугата 'само фънче' за ненадеждните кандидати. Онези ненадеждни, които запазват интерес, го запазват към жени, които продължават да предлагат само фънче, а пък самите мъже се движат по инерция, даже многократно буквално си го писала  -свикват, пък и тя не е претенциозна. Да, това го има като явление, обаче не е качествено явление, а все пак уж се стремим към качество. Ти , каквито и да са ти наблюденията, не си избрала мъж кофти качество и с две деца явно си имала някакъв часовник, макар и не с прикачена бомба. Не си се спряла на бекяр с претенции за бохем, мърльо с кафяви гащи или женомразец, който има принос смяна на гумите на собствената си кола. Повечето завехнали 35-40+ жени също не го правят. С такива се хващат млади момичета от кофти семейства или наивни, и после се развеждат.

Е, как интересът на мъжете не е към семейство, а този, когото коментираме много бързо предложил семейство? Много мъже имат семейство и деца. Има и мъже, които нямат интерес да се женят, нито да имат дете. Има мъже, които биха се оженили за дадена жена, но с друга не биха, макар че биха ходили с нея за временен фън.

Обяснявам, че ако 20-25г иска брак и дете, ще има много повече кандидати и ще и предлагат и брак, и общо дете. 20-25 годишната може и с 18 или 19 годишен да се ожени, може и с 40 или 50 годишен. Светът е в краката и.

Моят мъж не ме е срещнал на 30+ години и какъвто и да беше, на 33г вече имаше дете и нямаше никакво намерение да се жени с друга ако се разделим. С времето връстниците и леко по-възрастните намаляват. Като сме се запознали, сме се влюбили и той е решил да създадем семейство. Бохем беше, а също и аз и доста купонясвахме. Като се оженихме, запознавах връстнички с негови колеги, но никой не остана пленен от въпросните жени. След време се ожениха за други жени, някои с деца от предишни връзки.

От 20 до 25г бях получила стотици брачни предложения от всякакви мъже. След 25г до 30г съм получила нещо като 2 брачни предложения, след съжителство и това е.

Мене никой мъж, никога не ме е попитал какво съм завършила, колко езика зная, дали мога да реша експонентно уравнение или да изчисля площта на окръжност, вписана в трапец, какви имоти имам и каква ми е заплатата, мога ли да готвя и домакинствам ли. Честно. Ако някой мъж намине, да каже важни ли са били за него тези качества.

Добре, в България броят млади жени пада и е много по-нисък от този на родените до 1990г мъже, няма имигрантки и затова мъжете са по-толерантни към възраст и външност, но не им е първи избор.

Младите момичета от кофти семейства обикновено са доста внимателни в избора на съпруг и доста взискателни. Силно се съмнявам, че ходят с 40г за фън и си губят времето с тях докато поемат масрафа.

Пак, не твърдя, че не е възможно да се намери читав мъж на 35 или 39г, а че изборът става много по-ограничен.

И тези мъже, дето предлагат съжителство и свикват и карат по инерция, като се разделят след 10г могат набързо да предложат брак на следващата като видят, че няма интерес към съжителство.

Ти си права за себе си, но авторката е добре да осъзнае, че няма да е вечно la belle du bal.

# 137
  • София
Неве, нали се сещаш, че от предложението за брак, до фактическата женитба, има много път да се извърви? Те някои и звезди свалят, до първия секс. Та изобщо никакви предложения не броя, защото само реализираните можеш да кажеш, че са били сериозни.

Другото е, че едно време хората са бързали за брак и деца, съответно бройката на качествените кандидати бързо е изтънявала, докато сега хората не бързат, и до по-късни години има доста останал материал.

Та изключая тези две забележки, съм съгласна, че вероятно около 25 кандидатите са най-оптимални като брой. Но във всички случаи е добре кандидатът да е добре преценен и да не се взимат прибързани решения, защото би било доста неприятно да си "пропилееш златните години" давайки шанс на кофти кандидат, и после да се окажеш в страшните 30 сама, или пък самотна майка, не излиза ли така Wink

Иначе що се отнася до качеството... на 25 много от кандидатите са или влюбчиви и неозрели момчета, или чичаци, които се опитват да баламосат нещо младо и неопитно. Та такива хич не ги броя за качествени, а напротив, могат много да объркат живота на една млада и неориентирана жена. За мен около 30 е най-доброто време, защото всички са по-осъзнати и понаживели се. Но да, тогава някои ще са вече заети. Та няма вариант без минуси.

# 138
Самотна майка - разведената жена всъщност не е самотна майка. Бащата е в картинката и може да участва.

Досега имам два брака с еднаква продължителност. В първия съм имала дълга връзка преди брака, във втория - кратка. Първият брак приключи, вторият не дава такива индикации. Дали съм избирала добре и дали съм огледала кандидатите - едва ли. Лично за мен какъв партньор ще ти се падне е чист късмет и почти нищо друго. Изключвам пияници, побойници и други рискови елементи изобщо от класацията.

# 139
  • Paris, France
Неве, нали се сещаш, че от предложението за брак, до фактическата женитба, има много път да се извърви? Те някои и звезди свалят, до първия секс. Та изобщо никакви предложения не броя, защото само реализираните можеш да кажеш, че са били сериозни.

Тук много момичета изобщо не започват връзка без да обяснят, че не желаят секс преди сключване на брак и си намират гаджета. Даже и 80+ годишната ми майка се пули, но това е положението. 40г ако тръгне да отказва секс и да поставя условия, вероятно ще я пропуснат.

За да се реализира брачно предложение трябва да се направи, да съществува. ОК, аз тогава не исках обвързване, никакво. Обяснявам, че ако бях чакала до късните 30 или ранните 40г, можеше да си остана сама и без деца. Не казвам, че 100% щях да седя сама, но е факт, че с възрастта се влюбвах все по-рядко.

Бързали са едно време за брак и деца, но и женската смъртност и особено майчината е била висока и е имало много вдовци. Сега хората, сдобили се с дете рядко са навити на следващ брак и още едно дете.

Лично за мен какъв партньор ще ти се падне е чист късмет и почти нищо друго. Изключвам пияници, побойници и други рискови елементи изобщо от класацията.

+1. 👍

# 140
Не е човек, а жена. И жената не е ходеща матка. И колкото и да е странно, един мъж трябва да я обича, независимо дали може/не може, иска/не иска да има деца. Да, много е трудно за възприемане, след като хилядолетия е било - жениш се и раждаш, но жената е "малко повече" от детераждането.

Момент, и мъжът и жената са човеци/хора/индивиди и т.н. Никога не съм казвал нещо за "ходеща матка". Както и не съм казвал, ако има някакъв проблем, че е само при жената. Достатъчно случаи има, когато възможните проблеми са и при единия и при другия. Аз мислех, че повечето случаи на харесване и започване на връзка се дължат на привличане, желание, чувства и т.н. Аз поне не си спомням някой мой познат или приятел някога да е казвал или мислил от типа на: Тази много ме кефи да ми роди деца.
Затова казвам, че звучи някак много странно някой да погледне жена и да каже, ей от тази искам деца и затова искам да съм с нея. Дори и неприятни (за моето мислене) причини за връзка като "тази е богата щерка" или "тази е само дете на мама и тате, после всичко ще остане за нея/мен" съм чувал, но никога причината не е била за правене на деца. Явно някои неща са се променили.

# 141
От 20 до 25г бях получила стотици брачни предложения от всякакви мъже.
Това в България ли?

# 142
  • Paris, France
Не. Основно в Англия, но не само. Авторката също не е в България.

# 143
Мисля че в момента в Бг, поне което казват мои необвързани приятелки масово получават не брачни предложения, а само секс предложения без обвързване. Става дума за 27-37г. хора. Тоест казват, че мъжете масово не желаят обвързване, а те искат и от години са сами.
Аз разбирам Невена какво иска да каже, но все пак насила не може да се обвързваш. Ето и тя чак на 30 е родила, не е бързала, не е приела първото предложение, а е изчакала подходящия.
Но на тази възраст се случват много неща между 22-30. Аз тогава още учих в университета, пътувах къде ли не, само при мисълта да раждам бих избягала. Но ако бях срещнала тогава подходящия бих заживяла с него след като завърша и си търся работа. И ако ми предлага да пътуваме, да излизаме, да ходим по концерти, а не деца! Ако ме подкрепя за магистратура, и ако той има амбиции. Иначе и мен никой мъж не ме питал колко изкарвам, не ме е изпитвал как смятам, но за мен е било важно да има за какво да си говорим и мм казва, че му е страшно приятно да говорим, и че съм умна. Винаги съм предпочитала да говоря за политика и да играя шах с мъжете в къщата, отколкото да готвя с жените в кухнята. Да готвя се научих като живях сама.

Последна редакция: пн, 05 май 2025, 12:36 от Tanya Valcheva

# 144
БореПерника, мъже, с които не съм била във връзка, са ми казвали, че искат да имат деца от мен, защото си ги представят много красиви. Дори са ми изръсвали, че са готови сами да се грижат за тези деца. Не подценявай какво може да съчини един мъж.

Също, най-много брачни предложения за ден получих на една екскурзия в Истанбул. Там свалката беше - здравей, ще се омъжиш ли за мен.

# 145
Тези от Истанбул не се броят Simple Smile Там наистина всички получават на килограм...

# 146
То аз за това питах къде се случват тези предложения.
В Англия - и самата Невена е казвала, пак говорим главно за субкултури, а не за типичния бозав, нисичък, но пък за сметка на това арогантен брит.
Шансът от такъв да получи стотици предложения за брак е 0.1%.

# 147
  • Paris, France
Истанбул, арабските страни и бедни курортни държави не се броят.

# 148
В Гана ли беше, където се разведряваха европейки на средна възраст? Отиваш там и получаваш поне 50 предложения от младежи, ехееее

# 149
Как идват тия предложения за брак? Под каква форма? 😃

Да не говорим семействата, които нямат брак колко много са днес Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт