Живот на кантар - тема 6

• 32 776
  • 714
  •   1
Отговори
# 180
Ох, ама доста си прилича на Ненка Grinning

# 181
Ако намираш коментар за обиден, можеш да използваш бутона за докладване. Да се опитваш да модерираш темата не е по правилата.
Виолета и 50 кг да тежи, пак ще е Ненка, властен и злобен характер. Нищо общо с теглото ѝ.

# 182
Забавно ми е да чета злобни коментари, пълни с обиди и звучни епитети, които обвиняват участник в … злоба.

# 183
Искрено се разсмях. "Пълни с обиди и звучни епитети". Под звучни епитети ли попадат мненията на хора, че даден участник е надменен, пренебрежителен, снизходителен, ехиден? Че е комплексиран и има претенции за себе си, които не може да покрие? Интересна интерпретация на понятието обида.

# 184
Здравейте всички, аз съм комплексарка! Тежах страшно много и след много усилия и 9 месеца много стриктен режим, ходене с километри в дъжд и сняг, срещи с ендокринолог, автоимунно заболяване, ИР, фрактури на глезените, съм на крачка от желаното тегло! Но през годините, когато бях подценявана заради качените килограми, аз наистина станах комплексарка и се научих да се самоизтъквам. За мен това е защитен механизъм. Например, когато сме на море/басейн и аз бях най-дебела от жените, но пък надплувах и мъжете им, го изтъквах. Когато скачах от кея, от който само бабанките се осмеляваха, аз се изтъквах. Като печелех награди в моето поприще, пак го подчертавах. Защото иначе всички пренебрегват пълната дама. И за съжаление осъзнавам, че полагам кански усилия и пак хората си казват - каква хубава жена, само малко да се стегне и ще е като модел! А мои познати рупат вафли и картофи и ми дават съвети как да постигна техния резултат (да благодарят на гена, не Крокодила Joy  ). Е как да не съм комплексарка?! Затова разбирам донякъде Виолета - тя е творческа личност, експресивна, има нужда от валидация (не като в Ергенът) и цялото изтъкване е една защитна реакция на наранен, смачкан човек. Тя е приела "fake it, until you make it" или по-добре да ме смятат за надменна,  отколкото за смачкана и ранима (като Ани).
Иначе и аз съм за Вили от Плевен, но и Тодор да спечели - наистина, за да сме честни, той има най-голяма трансформация.

# 185
Искрено се разсмях. "Пълни с обиди и звучни епитети". Под звучни епитети ли попадат мненията на хора, че даден участник е надменен, пренебрежителен, снизходителен, ехиден? Че е комплексиран и има претенции за себе си, които не може да покрие? Интересна интерпретация на понятието обида.
Да, обидно е и "Протифчева" и "Ненка".

# 186
  • София
Някой питаше за процентите, Тодор води с много, първата колона са килограмите, втората са %, печели човекът с най-висок %. Може пък да размисли, но ако финалът беше днес, той побеждаваше.

# 187
Виолета няма нужда от  "валидация ", защото проблемът е в нея самата. Какво още трябва да получи, за да успее?

# 188
Виолета няма нужда от  "валидация ", защото проблемът е в нея самата. Какво още трябва да получи, за да успее?
Rosita, не знам дали сте била пълна, но една дебела жена реално трябва да се доказва два пъти повече от нормално изглеждащата. Аз също казвам, че проблемът е в нея самата и натюрелът й. Ако не беше толкова темпераментна, щеше да е като Ани - плаха и скромна. Златната среда е Вили - прекрасно семейство, предполагам и супер приятели. А Виолета е добра в работата си (предполагам), но главната й цел (деца) я няма, та има много какво да "валидира". Не случайно и тя е на повечето си фотосесии. Според мен иска да ида изглежда моделски. Темпераментът не си го избираме за съжаление - някои са доволни от малко, други са по-амбициозни.

# 189
Някой питаше за процентите, Тодор води с много, първата колона са килограмите, втората са %, печели човекът с най-висок %. Може пък да размисли, но ако финалът беше днес, той побеждаваше.

Пфу, няма начин Ани да го догони. Пиши формата за спечелен от Тодор.
Колко трябва да свали Ани, че да спечели?

# 190
  • София
Многото кг нямат общо с характера и поведението. Това,че някой умишлено или не използва лошите черти на характера си,отблъсква хората и използва кг си за оправдание за отблъскващото си поведение,не ме кара да му съчувствам и умаловажам действията/говоренето му,видиш ли защото бил комплексиран.
Чак и сръдни, защо не се влиза в положение на наранената от кг душа,която не спира с пасивната си агресия и прикрита злоба под "омайна" усмивка .
Такива да се замислят защо към други участници,няма такива коментари,а към тях се леят в изобилие и да потърсят книги,специалист,а не да се оправдават с комплекси и кг.

# 191
Rosita, не знам дали сте била пълна, но една дебела жена реално трябва да се доказва два пъти повече от нормално изглеждащата.
Дано не прозвучи зле, но защо пълните хора стигат до там, да са прекалено пълни? Ясно, че едва ли някой се чувства добре, но все пак, защо се стига до 20,30 и повече кг наднормено тегло? Питам съвсем добронамерено, защото и аз цял живот се боря с кг, но борбата почва примерно от шестия излишен?И винаги имам някакъв страх, че ако прекалявам с храната, една сутрин ще се събудя от 60кг на 80кг,което няма как да стане, но знае ли човек. Участниците също, ето че са свалили над 20кг за по-малко от три мес, защо в реалността са ги влачили тези кг?

# 192
В интерес на истината, това което се излъчва, е много малка част от реално случващото се. В крайна сметка, опита сочи че в такива формати, задължително трябва да има лош герой или най-малкото да се създаде  😉.

# 193
Много се извинявам, не искам да засегна никой, но голямо скролване скролвам... темата се обърна малко ала ергена.
Иначе има много реален шанс всички да догонят Тодор. 2 седмици, ако финала е в предаването, аз все си мисля, че другата седмица ще ги разпуснат и на 17ти ще е на живо финала, тоест ще имат 4 седмици до края, но да видим. Та за 2 или 4 седмици, Тодор така или иначе над 5 кг няма как да свали, тоест процента му ще стане около 30. Докато Мартин, Ани и Вили имат да свалят по 30 кг още, за 2 седмици могат да свалят 8-9кг. А ако краят е след 4 седмици, реално могат да свалят още над 20кг. Аз още имам надежди, не защото Тодор не го заслужава, а да има интрига. Все повече смятам, че живот на кантар би трябвало да е битка с килограми, не личностна.

# 194
  • Някъде там
Многото кг нямат общо с характера и поведението. Това,че някой умишлено или не използва лошите черти на характера си,отблъсква хората и използва кг си за оправдание за отблъскващото си поведение,не ме кара да му съчувствам и умаловажам действията/говоренето му,видиш ли защото бил комплексиран.
Чак и сръдни, защо не се влиза в положение на наранената от кг душа,която не спира с пасивната си агресия и прикрита злоба под "омайна" усмивка .
Такива да се замислят защо към други участници,няма такива коментари,а към тях се леят в изобилие и да потърсят книги,специалист,а не да се оправдават с комплекси и кг.
И аз това се питам, защо никой не    "обиди" Ани, Вили, Марияна, че дори Мартин. Да очевадно Мартин е глупав за годините си, но повече тук се отчита добротата, а не останалото.

То вече няма смисъл да се гледа, честно казано. Тодор печели, да му е честито.
По интересно ми е  вече другата награда, кой ще я спечели.

Общи условия

Активация на акаунт