Живот на кантар - тема 6

• 32 786
  • 714
  •   1
Отговори
# 195
  • Ню Йорк
На мен (противно на останалите мнения) много ми харесват като двойка Ани и Марти. Направо са си един за друг. А и така добре се разбират. Марти би се стегнал с жена до себе си, а Ани има нужда някой да и повдига самочувствието, че и е много смачкано.
Иначе Славко и на мен не ми допадаше как се държи. А и с това "аз съм инвалид", дето го повтори 1000 пъти явно очакваше да му дадат победата.
Мариана никак не ми допада, изглежда като булдог и характера и е такъв. Кофти човек като цяло.
Барбито пък едвам я трая, направо ми разваля предаването. То хем злобно, хем гадно, хем противно. А и от къде е това самочуствие, че тя си е откровено грозничка. Колкото и да отслабне, хубава няма да стане.

# 196
Виолета няма нужда от  "валидация ", защото проблемът е в нея самата. Какво още трябва да получи, за да успее?
Rosita, не знам дали сте била пълна, но една дебела жена реално трябва да се доказва два пъти повече от нормално изглеждащата.
Дано не прозвучи зле, но защо пълните хора стигат до там, да са прекалено пълни? Ясно, че едва ли някой се чувства добре, но все пак, защо се стига до 20,30 и повече кг наднормено тегло? Питам съвсем добронамерено, защото и аз цял живот се боря с кг, но борбата почва примерно от шестия излишен?И винаги имам някакъв страх, че ако прекалявам с храната, една сутрин ще се събудя от 60кг на 80кг,което няма как да стане, но знае ли човек. Участниците също, ето че са свалили над 20кг за по-малко от три мес, защо в реалността са ги влачили тези кг?
Не вярвам,че някой от участниците не се е опитвал и навън да свали. Просто когато си сам е страшно трудно, не напразно вътре имат диетолог, треньор и до колкото стана ясно правят консултации с психолог.
А килограми лесно се качват,особено когато си предразположен. Аз например от съвсем малка бях пълничко дете и си спомням ,че вечно съм била ограничавана, първо от родителите ми ,после вече и сама,но това не е дало резултат. Като тийн съм правила супер строги диети ,с много глад свалиш 5 -10кг ,но в даден момент не издържаш да  живееш на 2 ябълки и кофичка кисело мляко,уморяваш се психически и  физически да си вечно гладен . Съответно за няколко месеца отново си връщаш свалените килограми + няколко отгоре и така цял живот се трупат. Няма как да станеш 130 кг като участниците и да не разбереш как е станало. Изобщо не им вярвам на тези, които така говореха в началото ,че едва ли не те не са осъзнавали как са станали дебели. Например Поли с нейните 20 шоколада седмично, това е пълно безумие ,как няма да осъзнаеш ,че не е нормално? Знаела е,просто не е имала воля да промени нещо.

# 197
Dragoness. благодаря, че сподели историята си и най-искренни поздравления за постигнатото. Да знаеш, голяма работа е. Може би не са мнгоо хората, които ще те разберат през какво си минала, но никога не им обръщай внимание. Малко хора биха разбрали, без да са го изпитали на свой гръб. Също и голямо браво за рефлекцията, която проявяваш за черти от характера ти. Хич не е лесно да си пълен, особено в България, където под път и над път ще те обиждат за това. Аз затова и толкова се възхищавам на всички участници. В СМ има отвратителни коментари понякога.

Някой питаше как се качват толкова килограми. Според мен най-често са болести (физически или психически), стрес, смяна в начина на живот, местене в друг град/държава  и прословутия ген.
Аз като бях на 20 имах много силна симптоматика на ПКЯ- ИР, кожни проблеми, цикъл, даже замайвания и от въздух качвах килограми. Тогава много ми помогна една алкализираща диета. Ако не беше станало така да ми я дадат кой знае дали щях да запазя нормално тегло. И до ден днешен , ако се отпусна малко, не транирам и ям каквото си искам, поментално качвам. Та човек, ако не му се занимава да полага усилия и да се владее, ако има партньор, който яде по много, предполагам неусетно се минават 100 кг.

# 198
Dragoness. благодаря, че сподели историята си и най-искренни поздравления за постигнатото. Да знаеш, голяма работа е. Може би не са мнгоо хората, които ще те разберат през какво си минала, но никога не им обръщай внимание. Малко хора биха разбрали, без да са го изпитали на свой гръб. Също и голямо браво за рефлекцията, която проявяваш за черти от характера ти. Хич не е лесно да си пълен, особено в България, където под път и над път ще те обиждат за това. Аз затова и толкова се възхищавам на всички участници. В СМ има отвратителни коментари понякога.

Някой питаше как се качват толкова килограми. Според мен най-често са болести (физически или психически), стрес, смяна в начина на живот, местене в друг град/държава  и прословутия ген.
Аз като бях на 20 имах много силна симптоматика на ПКЯ- ИР, кожни проблеми, цикъл, даже замайвания и от въздух качвах килограми. Тогава много ми помогна една алкализираща диета. Ако не беше станало така да ми я дадат кой знае дали щях да запазя нормално тегло. И до ден днешен , ако се отпусна малко, не транирам и ям каквото си искам, поментално качвам. Та човек, ако не му се занимава да полага усилия и да се владее, ако има партньор, който яде по много, предполагам неусетно се минават 100 кг.

Точно така е, благодаря, че го сподели. Аз цял живот съм била пълна, винаги съм спортувала и спазвала режим на хранене, за да бъда в нормални граници. Примерно моето тяло много държи да бъде 85кг. Ако спра да спортувам и се храня нормално както всички хора - манджичка, хлебец и т.н. светкавично стигам до там и си оставам тези кг. Не мога да ви обясня колко е странно да се бориш постоянно с тялото си.
Редактирам се за да напиша благодаря на Dragoness. Не бих могла да го кажа по-добре. Изключително трудно е да си пълна жена. И признавам, че разпознавам доста свои черти в Тодор и Виолета, макар, че те бяха по-видими когато бях по-млада, все още работя над тях и се опитвам да ги преодолея.

# 199
  • София
Че откога образът на Ненка е обиден? Ми на нея ми прилича и точка, какво докладване, какви глупости? Това НЕ Е обида, има си прилика за мен и си го казвам, пък явно и доста от пишещите тук я намират. Приятелките на въпросната по-полека да приемат нещата, моля.

# 200
  • Пловдив
Е, айде сега, изобщо не е подигравка да те сравняват с комичен образ, та чак да те наричат с името му.
Че не е от най-тежките обиди, не е, ама и комплимент не е.

# 201
То дебел не се става от днес за утре...
Ако с времето не си се усетил и не си взел нужните мерки, днес ще си носиш последствията за тази несъобразителност.
Не говоря само за труда и неволите, но и за отношението на другите.
Това по повод "обидите" в коментарите Simple Smile

А когато човек е гаден и подъл, то формата на тялото няма голямо значение...
Такива скенджи подляри/ки знам, че тези от предаването са цветенца Wink

# 202
  • София
Именно, сравнението с комичен образ може да се разглежда и като закачка, всеки избира как да си го гледа. Не виждам защо стана чак такава драма. Все пак образът на Ненка е позитивен.

# 203
Аз това с обидите малко не го разбирам защо е такава драма. Виолета прилича на Ненка и това е видно за много хора в темата,та кое му е обидното Rolling Eyes
Като дете и мен са ме обиждали на прасе,слон и т.н. и не ми е било приятно, но за какво да се обиждам на хората - че казват истината ли?

# 204
Това, че за Вас не е обидно, не значи, че за друг човек не е обидно. Аз не бих искала някой да ме нарича Ненка или подобни, затова и не бих си позволила да обиждам други хора така, дори и риалити участници.

Navy - точно от днес за утре напълняват някои хора, така както и отслабват. Особено жени. Това, че на теб не ти се е случвало, не значи че не е възможно.

# 205

Navy - точно от днес за утре напълняват някои хора, така както и отслабват. Особено жени. Това, че на теб не ти се е случвало, не значи че не е възможно.

Искаш да кажеш, че можеш да надебелееш без да го усетиш и да го видиш и то в такава степен?

Хайде... не го вярвам Simple Smile

Тези същества, дето не могат да минат пред огледало без да се огледат...

# 206
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Отношението и обидите са причини за много разстройства - в различни посоки. Да, ще си го носиш, щото си си го заслужил, и е пълно с такива, дето само чакат, за да те наградят. Но дали с лека ръка трябва да се раздава, и какъв точно тип удовлетворение носи да го правиш? С какво помагаш?
Е, може би има единици хора, които това да ги нарекат прасе им е дало ритник за старт...
Чехльо, Ненка, леке... ами съжалявам, докато всички не се изтъпанчим с лицата и задниците си тук, някак ми се струват нелепи тези квалификации.
Всъщност... предаването и обсъждането му вървят в една линия и отдавна излезе извън границите на полезното.

ПП Поведението на Виолета Пефтичева не ми харесва по никакъв начин. 

# 207
  • Be realistic - plan for a miracle.
Честно ли?
Имаше цял отрязък в предаването, в който споделяха как са ги сравнявали с дебели образи - било то на животни, на хора...
И обясняваха колко ги е боляло. Ани например беше казала, че са й викали Пепа Пиг. Комичен образ, нали? Явно им прилича... та просто са искрени, не че искат да я обиждат...
Та споделиха хората, с надеждата да не се повтаря.
Но ще се повтаря, вижда се. Ще се повтаря завинаги.

# 208
  • Пловдив
Аз това с обидите малко не го разбирам защо е такава драма. Виолета прилича на Ненка и това е видно за много хора в темата,та кое му е обидното Rolling Eyes
Като дете и мен са ме обиждали на прасе,слон и т.н. и не ми е било приятно, но за какво да се обиждам на хората - че казват истината ли?
Обидното е това, че Ненка е комичен образ. Колкото и да не е отрицателен. Ненка е смешна пълничка леля. Обектът знае, че е дебел, но така му казваш, че е и смешна леля.
Ама щом "прасе" и "слон" не е обидно, "Ненка" си е направо комплимент.
Сега, да - и по-грубо можеш да наречеш дебел и тромав човек от "прасе" и "слон". Винаги има пО.

Иначе, признавам си, и мен "Ненка" ме разсмя и донякъде ми хареса.

# 209
  • София
За да те нарекат "прасе" и да се обидиш, значи има доза истина в това, което виждаш. И пак опира до възприятие. Ако на мен ми кажат нещо от това, няма да отразя никой, защото аз не се възприемам така, примерно. Не казвам, че трябва да се наричат хората по този начин, даже напротив. Но с Ненка вече издребнявате ми се струва. Всъщност Виолета е пълничка леля, която се опитва да е остроумна и забавна.

Общи условия

Активация на акаунт