Живот на кантар - тема 6

• 33 181
  • 714
  •   1
Отговори
# 435
Скрит текст:
Дерия им казва, какво може и не може да  си поръчат/ядът, като са навън 🤣🤣🤣
Ако им се ядяло пица - да поръчат и да си я разделят с тези, с които са на масата. 😅

Еее, пада ми в очите.
Ако им се яде пица да си направят кето пица.

Абсолютно на противоположно мнение съм. Ако ми се яде пица, по-добре да изям едно парче качествена пица и да ми мине гъделът, от колкото да ям някакъв гаден манджорляк с помпозното име "кето пица". И цяла кето "пица" да изям с всичките ѝ калории, утре пак ще ми се яде истинска пица, а ако си изям парчето - може и две седмици да не ми се прииска.

Няма вредни храни, вредни са само количествата.

Пица с брашно е качествена пица!!!!
Жива да не бях. Joy
Предпочитам кето пица. Предпочитам аз да си направя и блат и плънка и всичко.
Това е качество.
Другото не струва.
На мен не ми се ядят обикновени пици. Не ми се ядат дюнери, мекици, бургери.
Ама аз съм си сменила отношението към себе си отношението към храната.
И за мен пица с бяло брашно е за кофата и няма нищо качествено в нея.
Храна  която прави човек прасе, няма как да го поддържа слаб.

# 436
  • София
Desitka, давай инфото в спойлерната тема.

Написах там за финала.

Иначе тук да споделя впечатленията ми:
Те и двамата още са отслабнали спрямо предаването.
Тошко го виждах всеки ден по бански. Краката му не изглеждат слаби, както някак ми се струваше по ТВ, напротив - има си много хубави, здрави, тренирани крака. Коремът го е свалил, кожата почти е събрал, каза че ходи на криокамера за кожата и според него има голям ефект. За мен той е много свеж и лек тип. Аз и в предаването го харесвам, играе си играта. Няма да съм недоволна, ако той спечели, въпреки че съм най-вече за Вили.

Виолета не посмях да я заговоря, само и помахах и усмихнах, а тя процеди едно "здравейте" Simple Smile . Изглеждаше ми точно както и в предаването - някак надменна и от високо гледаща.
Бяхме на блок маса с огромен избор, тя се храни абсолютно режимно - зелена салата, риба, печени тиквички, няколко резена плод за десерт и само вода и кафе (не съм я следила зорко, на съседни маси бяхме просто и с чиниите си минаваше точно покрай мен Simple Smile ) Беше в една черна рокля по тялото и не изглеждаше зле.

# 437
Интересно как в Италия не са прасета от толкова ядене на некето пица.

# 438
Кето пицата е пълен боклук!

(това прави ли го вярно, понеже на мен така ми изнася)

Кажи, че на теб не ти допада нещо, а не така гръмко да заявяваш пълни глупости.
Нищо ѝ няма на пицата.

# 439
Отровата е в количеството.Те не са се докарали до това положение с една пица/торта/бира.Проблемът е да осъзнаеш какво си причиняваш и да го коригираш докато не е станало късно.Всеки може да спазва диета и да отслабне.Въпросът е след това как ще се храниш,ще даваш ли нужните нутриенти на тялото си или ще продължиш да го тъпчеш с боклуците,които са те довели до предишното състояние.Кой както иска да си яде пицата,аз пък харесвам сега зоновата,преди съм яла друга,въпросът е че не ям всеки ден пица,едно че омръзва и друго,че има толкова по вкусни и полезни храни от нея.

# 440
Кето пицата е пълен боклук!

(това прави ли го вярно, понеже на мен така ми изнася)

Кажи, че на теб не ти допада нещо, а не така гръмко да заявяваш пълни глупости.
Нищо ѝ няма на пицата.

На кого говориш? Че не става ясно.

Интересно как в Италия не са прасета от толкова ядене на некето пица.

Ами хубаво, иди в Италия да отслабнеш Joy
Не е до регион. Болестите и килата не ходят по региони.
Може ли по сериозни доказателства, че там няма хора с наднормено тегло, щото не го вярвам това. Безумно твърдение е.
Някакви статистики, проучвания,тестове. Нямат клиники за отслабване, тъй ли? Един с наднормено тегло няма викаш?
Няма да откажа и да видя цялото дневно меню на италианците.
Че иначе ми виси във въздуха това твърдение.

# 441
Не че няма, но са нормални за Европа нива, в дъното на класацията.

https://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php?tit … _-_BMI_statistics

И да им беше само пицата. Ами паста, панини, джелато, десерти…

Деси, благодаря!

# 442
Аз съм на мнение, че ако човек си спазва режима на хранене (НВВМ, Зона и тн) в едно 80-90%, не е никакъв проблем ако в оставащите 10-20% "съгреши".
Ако ми се прияде торта, предпочитам да е истинска такава, а не със заместители и знайни и незнайни посладители.
Същото и с пиците.

Както казваше баба ми, мир на праха й, "Прекален светец и богу не е драг".

# 443
Факторите са много.
И съседката яде всичко и се слаба, но мен това не ме топли по никакъв начин. Същото и с италианците.
Ама дявола е в детайлите, ама няма детайли тук, просто голо твърдение.
Всяка жабка да си знае гьолчето.

Ако някой гледа италианците и яде ежедневно пица, после да ходи да търси сметка на италианците като стане прасе. Щото няма да се ограничи само с пица. Ще има и други вкусотийки.

# 444
Никой не говори за ежедневно ядене на пица. Дискусията тръгна от инцидентно такова.

Между другото и от личен опит, и от опит на приятели, никой не си тръгва с килограми в плюс от Италия, въпреки безобразното нагъване на пица, паста и сладолед. Но и досега не съм имала ден с под 15км. пеша там. Обикновено се въртят около 20.

# 445
Елора, не знам как не схващаш, че няма универсална истина за всички. Щом си решила да не ядеш некето пица, това е твое право и твой избор. Но да заклеймяваш всички други пици като боклук е крайно.

За себе си знам, че няма да се откажа от ядене на пица, което не значи, че ям всеки ден или по няколко на ден. Има разлика и с какво се прави, дали е с домашни и качествени продукти, както е обичайно в италианската кухня. И да, както отбеляза wild poppy, да бяха само пиците, сериозно количество тесто консумират.

# 446
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Кой говори, че ще се яде ежедневно пица?
Изпадането в крайности в никоя посока не е здравословно, и точно това беше идеята на Дерйа - че има вариант да хапнеш нещо, без да се бичуваш след това. Ако в един момент го замениш с нещо по-полезно, идеално, но изяждането на едно парче пица няма да обърне ничия кола. Сега, друго е, ако човек си знае, че като обърне една чашка няма да прости и на бутилката...
Средиземноморската кухня се е доказала като една от най-здравословните.
Доколкото знам, италианците ядат и много зелени неща, освен това зехтинът също е много полезен.

# 447
Ох, хилядолетия цивилизация, поколения наред са се борили да няма глад и накрая какво - доброволно се тормозим да гладуваме и да ядем неща, които не ни харесват, защото от тях не се дебелее Joy И това ако не е ирония на съдбата, здраве му кажи Trollface

# 448
Този съвет на Дерйа ми се струва най-неприложим, да се поръча обща пица, че да се дели. Ами ако никой не обича или в момента не му се яде?
Като стана въпрос за италианските пици-вероятно всеки е бил в Италия и не е новост, но там почти всеки ден ядох пици в заведения и ми направи впечатление, че нямаше такива бъркочи като нашите. Пиците бяха големи, с много домати и вече останалото според желанията имаше няколко вида, но не и изпльоскани хиляда неща върху хляб. Веднъж набързо трябваше да хапнем и взех пица на парче, те си бяха съвсем като нашите. Но в заведения, не.

Тази салата, за която питах, благодаря, че споделихте, но никак не ме привлича. На мен това ми е проблем, не обичам месо, не обичам млечни, яйца ям само варени на Великден за обичая. Т. Е, повечето нискокалорични не са ми по вкуса, но гледам на зеленчуци и риба да наблягам.

# 449
Брашната за пиците също са различни - много по-твърди от масовите, на които сме свикнали. Иначе вече има пицарии и у нас, в които докарват пиците и откъм тесто, и плънка, а не са тип изчисти хладилника върху тесто за мекици. Но и за мен споделянето на пица ми се струва екзотична идея. Моите любими само аз си ги ям Joy

Общи условия

Активация на акаунт