Отговори
# 90
А ако той си обърне телефона с дисплея към масата?
И ти седиш като една патка и се чудиш:
"Добре сега, съобщение от майка си или от любовницата си крие?!".
Аз доверие и на сянката си нямам - много пъти съм била предавана.
Почне ли да крие - ами има нещо със сигурност.
Какво толкова има да крие съобщения от майка си например?

# 91
  • Далечният изток
Щото не са моя работа. Както и моите съобщения от моята майка не са негова работа.
И дай сега щото съм предавана в миналите връзки, да изтормозя този друг човек, дето няма никаква вина, с моите ревности и недоверие...

# 92
Аида, много пораженческо мислене - значи ще търпиш изневери понеже личната кореспонденция на мъжа ти не била твоя работа?

# 93
  • Далечният изток
Задължително ми изневеряват...

# 94
Съвсем нормално е да питаш и да ти се каже кой пише в момента, освен естествено ако имаш какво да криеш. Четене на кореспонденция вече е нещо съвсем различно. Ревностното пазене на лично пространство в повечето случаи си е параван зад който се крият нередни и неприемливи за другия неща, така че чак толкова пазене за мен не е нормално.

# 95
Ох, аз пълно доверие на мъж нямам. 😀 Ако имам съмнения, ще му ровя в телефона и изобщо не ме интересува личното му пространство. Въпросът е да си подготвен, че нещо ще намериш, защото жените имаме интуиция за тези неща и обикновено съмненията не са безпочвени.

# 96
В случая и двамата имат някакви психически отклонения - този се е развел, въпреки, че бил влюбен в жена си, а тя по някаква друга причина. За мен като мъж би било унизително в такъв случай да продължа да поддържа отношения, та и със секс с такава жена. Но всеки знае себе си. А живота по принцип не е честен, всеки гледа първо себе си и страдат предимно невинните, така че го преодолей този случай и продължавай напред.

# 97
Ох, аз пълно доверие на мъж нямам. 😀 Ако имам съмнения, ще му ровя в телефона и изобщо не ме интересува личното му пространство. Въпросът е да си подготвен, че нещо ще намериш, защото жените имаме интуиция за тези неща и обикновено съмненията не са безпочвени.

Добре, значи ако имаш пълен достъп до телефона на половинката, не би трябвало да е проблем и той да има пълен достъп до твоя? За мен това е честно отношение.

На мен ми е интересно как хората решиха, че телефонът е лично пространство. Не си избраха нито печка, нито пералня, нито мазето. Нещо малко като АмГъл от Господаря на пръстените "Безценното ми" SmileSmile

# 98
  • Далечният изток
Ами на мен около 80% от работата ми минава през телефона - разговори, съобщения, снимки на разни документи по Вайбър, имейли и т. н. Каква работа има който и да е освен мен, да ми гледа кой какво ми пише или изпраща? И да, това си ми е абсолютно лично пространство. Имам си отворени страници на социални мрежи, които са си само мои и лични, имам си форуми, имам си отворени разни други страници с книги, обяви и т. н. и това са си наистина мои си лични неща. Постоянно ми е отворена страницата на този форум например. Представям си как мъжът ми ми взема телефона и започва да ми чете мненията тук...
Верно ли го имате за нещо нормално?!

# 99
... Но ,не разбирам ,при условие че все още си влюбен в бившият партньор ,защо започваш връзка с друг човек ?И ,обвиняваш този човек че те е напуснал ?Въобще според мен ,що за извратен човек ще започне връзка с друг за да се подиграе с него ?
Може да е о.к. за него да поддържа връзка с две жени едновременно. Това не го прави извратен, а само неподходящ за теб, защото за теб такова нещо като отворена връзка явно не е опция.
Аз също бих била бясна и възмутена, но много семейства си функционират с изневери и от двете страни и за тях не е проблем.
Опознала си го, разкарваш го и приключваш.
Чатове на мъжа ми и аз не чета, не ми е чистоплътно, но в случая точно благодарение на това се е разкрила много сериозна изневяра, и то не само секс заради секса, а любов, която най-вероятно ще продължава винаги. Колкото по-рано се разкрие такова двуличие, толкова по-добре.

# 100
  • Paris, France
А ако той си обърне телефона с дисплея към масата?
И ти седиш като една патка и се чудиш:
"Добре сега, съобщение от майка си или от любовницата си крие?!".
Аз доверие и на сянката си нямам - много пъти съм била предавана.
Почне ли да крие - ами има нещо със сигурност.
Какво толкова има да крие съобщения от майка си например?

Ако си обърне телефона, ако го покрие с покривката, ако шушука, ако е майка му, ако не е майка му, ако е съседката. Телефонът си е негов и ще го обръща накъдето си иска.

Моят мъж също не знае с любовник ли разговарям, с клиент ли или с шеф, че и не разбира какво казвам. Ако си навре носа да рови без мое позволение или безпричинно - лошо, много лошо.

Аз не съм предавана, нито съм изневерявала, сигурна съм в себе си и ми е под достойнството да ровя в нечий телефон, както и някой да ми чете личната или професионална кореспонденция.

Изневери имаше и преди чатовете и мобилните телефони, та малко е и до късмет.

Не, че се крия като говоря с майка ми или приятелка, но не желая някой да разбира какво ми е казала. Разговорът с тях е част от личното ми пространство.

# 101
  • Out of the Mix
Ами на мен около 80% от работата ми минава през телефона - разговори, съобщения, снимки на разни документи по Вайбър, имейли и т. н. Каква работа има който и да е освен мен, да ми гледа кой какво ми пише или изпраща? И да, това си ми е абсолютно лично пространство. Имам си отворени страници на социални мрежи, които са си само мои и лични, имам си форуми, имам си отворени разни други страници с книги, обяви и т. н. и това са си наистина мои си лични неща. Постоянно ми е отворена страницата на този форум например. Представям си как мъжът ми ми взема телефона и започва да ми чете мненията тук...

Казвам моята гледна точка по темата с телефоните, използвайки твоите разсъждения, защото има допирни точки и с моите.

Твърдо, да, лична кореспонденция, служебна и т.н. не се чете, другия не го вълнува. Мен не ме е интересувала никога. Те сами се сещат да казват, когато нещо има. Другото е безсмислено. Въпросът е, че ако всичко вкъщи е наред в двойката (двойката живее в хармония, нищо не липсва и е задоволено), ревност няма, няма "съмнения", не се търси под вола теле. Никога нито съм гледал, "ровил" в телефон, нито пък на мен са, абсурд. Ако някой не е лоялен към партньора си и го будалка за нещо, топката е в неговите ръце, и за в бъдеще ще се издъни със сигурност някъде, след което спечеленото доверие, никога повече не би се върнало и ще стане грозно.

За мен лично зависимостта от телефоните, нотификациите, и да видиш бързо кой, какво, къде ти е лайкнал, отговорил, писал, е болнаво, и твърдо би пречило на едни отношения, разсейва те от важните неща, създава невротичност.

Не на последно място, ангажиран човек няма толкова време. Съдя и по себе си, и по купища други хора около мен, когато са във връзки, еле пък с деца, и всичката хамалогия.

А относно регистрацията ти във форума - висшият пилотаж е дори да не разбира, че имаш такава, ако ще кръшкаш и хойкаш, или нещо ти липсва, а не че си/или не си гледате в телефоните, а и по принцип, дори да сте си верни запазвайки личното пространство.
Но това е друг въпрос.

Последна редакция: пн, 05 май 2025, 13:06 от Revoker

# 102
Аз например пазя чужди тайни, които са ми доверени от близки приятели и които никога не съм казвала на никого. Не толерирам който и да е да ми гледа телефона и да види нещо, което изобщо не го касае, но касае друг човек, който ми се е доверил.
Само един пример за това, че не е о.к. да се гледа чужда кореспонденция.

Хората са си го казали - непротивоконституционствувателствувайте.

# 103
Скрит текст:

Казвам моята гледна точка по темата с телефоните, използвайки твоите разсъждения, защото има допирни точки и с моите.

Твърдо, да, лична кореспонденция, служебна и т.н. не се чете, другия не го вълнува. Мен не ме е интересувала никога. Те сами се сещат да казват, когато нещо има. Другото е безсмислено. Въпросът е, че ако всичко вкъщи е наред в двойката (двойката живее в хармония, нищо не липсва и е задоволено), ревност няма, няма "съмнения", не се търси под вола теле. Никога нито съм гледал, "ровил" в телефон, нито пък на мен са, абсурд. Ако някой не е лоялен към партньора си и го будалка за нещо, топката е в неговите ръце, и за в бъдеще ще се издъни със сигурност някъде, след което спечеленото доверие, никога повече не би се върнало и ще стане грозно.

За мен лично зависимостта от телефоните, нотификациите, и да видиш бързо кой, какво, къде ти е лайкнал, отговорил, писал, е болнаво, и твърдо би пречило на едни отношения, разсейва те от важните неща, създава невротичност.

Не на последно място, ангажиран човек няма толкова време. Съдя и по себе си, и по купища други хора около мен, когато са във връзки, еле пък с деца, и всичката хамалогия.

А относно регистрацията ти във форума - висшият пилотаж е дори да не разбира, че имаш такава, ако ще кръшкаш и хойкаш, или нещо ти липсва, а не че си/или не си гледате в телефоните, а и по принцип, дори да сте си верни запазвайки личното пространство.
Но това е друг въпрос.

Почти си прав Simple Smile но както ти, така и аз ще изразя мнение.

- ако всичко вкъщи е наред в двойката - образно казано, предполагам. Следният казус. Има хора, на които им става скучно и започват да правят нещо зад гърба. Дали изневяра, дали нещо друго няма значние. Дали заради спомени, дали заради тръпка, дали заради хормони, също няма. Тогава говорим за криза на личността, проблем във връзката, недоизживени спомени или?

- за в бъдеще ще се издъни със сигурност някъде, след което спечеленото доверие, никога повече не би се върнало и ще стане грозно - тези, които го правят въобще не им пука, че са ти загубили доверието, както се казва, щетите и загубеното време с този човек отнася потърпевшия.

- ангажиран човек няма толкова време - има има, като иска го намира това време. Няма толкова ангажиран човек, че дет се вика да не вдигне поглед. Да не казвам как някои много се правят на ангажирани. Отделно, ако някой поиска, и слезе до мазето за 10 мин, пак може да ти изневери.

Мен лично не ми дреме, ако някой ми гледа по телефона, но когато го прави очаквам същото доверие и от него.

# 104
Моя телефон седи на масата, има парола, но и ММ, и децата я знаят... Не знам някой да е ровил, но и да е... Няма какво да намери. И чужди тайни не пазя в телефона си.
На ММ телефона дори няма парола.
Ако звънне или се получи съобщение може той да ми каже да погледна, да вдигна или да отговоря ако чака нещо важно, а в момента овкусява месото например. Аз също съм го молила да погледне кой звъни или кой е писал ако чакам нещо/някой.
Имам приятелка, която си захлупва телефона, купи си протектор, с който да не виждат надничащите в телефона й, има скрити чатове, изчезващи съобщения... Аз дори не знам как се ползват тези функции.
Таааа тя имаше какво да крие, мислеше, че се крие, ама пак се раздели с мъжа си.

Общи условия

Активация на акаунт