Абитуриентски страсти 2025

• 65 368
  • 797
  •   2
Отговори
# 30
Картичка с банкнота е достатъчно. Аз лично на моите гости казвам, че не искам букети. Ако все пак решат да подарят, няма лошо.

# 31
А става ли банкнотата да е  от валутата на страната, в която детето ще учи, малко като закачка,  или е прекалено?

# 32
Защо да не става? Simple Smile Ще си я ползва после.

# 33
  • Някъде там
Момичета, канена съм на изпращане на дете на колега, с която сме близки, познавам и детето. Няма да е ресторант, нито нещо супер ангажиращо. Букет за майката, а за детето? Всички ми казват дай пари.Банкнота/и
в картичка добре ли е?

Ирис, аз на майката на момичето на което сме на бал , ще купя бамбук, вместо букет. Знам че бамбука е символ на щастие. Казвам го като идея.
Иначе за валутата, чудесно си го решила.

# 34
Аз нещо май не съм наясно с терминологията. Какво точно означава "канен на изпращане"? Канен къде - вкъщи, в училището, в заведение явно не е...и какво се прави там...? Има ли почерпка или нещо подобно.
При нас изпращането е тържество в училището и ще отидем родителите и бабите и дядовците. Няма да правим нищо след това. Самият бал е на друга дата, ще има снимки преди него. А приятели на абитуриента  и близки сме поканили на други дати да отпразнуваме завършването. Мислех си да кажа на някои мои приятелки да дойдат да го видят на центъра на снимките, ако искат (не са поканени с близките, в по-тесен кръг ще е). Притеснявам се да не помислят, че трябва да носят нещо

# 35
Бадрулбудура+  в нашия малък град е прието колежки, приятели,  роднини да отидем на центъра и да видим абитуриента/ ка. Дори не се и каним. В този случай не се чувстваме задължени с подарък.  Подарявали сме букет с малък сувенир. Но в града ни какво друго да се случи, просто баловете ги имаме като развлечения. 
Тази година имам познати 3,4 деца и ще отида да ги поздравя, знам, че няма да ме върнат.

# 36
А става ли банкнотата да е  от валутата на страната, в която детето ще учи, малко като закачка,  или е прекалено?
Моят син също получи от една гостенка валута, много се зарадва, въпреки че си оставаше в България.

# 37
Димис, това го разбирам, но дали това се има предвид под канене на изпращане? Гледам, жената букет и пари ще дава.  Защото и аз мислех да кажа да дойдат да го видят, но ми е неудобно така без почерпки без нещо, да не решат да му дават пари...Ако е нещо дребно по няма да се притесня. 

# 38
Димис, това го разбирам, но дали това се има предвид под канене на изпращане? Гледам, жената букет и пари ще дава.  Защото и аз мислех да кажа да дойдат да го видят, но ми е неудобно така без почерпки без нещо, да не решат да му дават пари...Ако е нещо дребно по няма да се притесня.  
Предполагам, че под изпращане се има предвид не това в училището на детето, а самата абитиурентска вечер(или преди или след нея, кой когато празнува). За тези, които се чудят за украсите им подсказвам, ако желаят да разгледат обяви в ОЛХ, Базар БГ, Групи във ФБ или другаде на нови или втора ръка украси от сватби или други събития. Някой може и да подарява. Не е задължително украсата да е с балони.

# 39
  • София
https://www.facebook.com/share/v/1Ga8gGFyKk/
Малко усмивки по темата Simple Smile

# 40
Здравейте. Моля, подскажете ми за близко дете каква сума е прилично да отделя? Гостите ще сме двама, детето е на наш много, много близък приятел и ще подарим плик с пари. Въпроса е, че не знам колко пари да сложим в този плик.

# 41
Бих сложила 300 лв., но всичко зависи от финансовите ви възможности, разбира се. Повече от 500 на мен би ми дошло прекалено, ако не е дете на брат или сестра.

# 42
Както и при сватбите, така и тук неведнъж съм споделяла, че няма "правилно и грешно". Кой колкото има възможност и желание. Важно е да споделите празника на детето и празнуващите.

# 43
  • София
Това с парите е по усет и възможности.
На наши близки синът им е абитуриент, но няма да празнуват. Решила съм да дам на детето 300 лв, когато се видим по-натам.
Междувременно сме канени с мъжа ми в ресторант, отново по повод бал, и там ще дадем 200 лв.

# 44
  • София
В миналата тема някой питаше за папионки.
От Маниак избрахме на сина ми преди няколко години.
Съветът, може би, е малко закъснял, защото баловете съвсем наближиха, но пък знае ли човек?

Общи условия

Активация на акаунт