Сушилнята - всякакви въпроси и отговори - тема 28

• 29 441
  • 752
  •   1
Отговори
# 720
  • Варна
Слънце и море, аз ползвам сушилня само от 2 седмици и чак сега осъзнавам колко съм се измъчвала досега. Всичките си ежедневни дрехи успях да мина през нея вече и съм много доволна. Оставих си една сушилка за всеки случай, но май няма да се ползва. Изобщо не се чуди.

# 721
  • София
Аз искам да ви попитам колко често ползвате сушилните си, за какви дрехи и тъкани, можете ли да кажете че не си представяте ежедневието без такъв уред и т.н. В момента правим ремонт на ново жилище и наистина се чудя трябва ли ми...
Мога да споделя един по-скоро НЕекспертен личен опит. През последните години пътувахме доста и при престоя ни на различни места забелязахме колко удобно е, когато има сушилня. Переш дрехите, сушиш ги и си готов. Не е нужно да носиш много багаж, всичко става бързо и е изключително практично. А когато попаднеш на качествен уред - усещането е направо страхотно. Оттам при нас се роди идеята, че такъв уред е наистина много полезен.

Освен това и в семействата ни вече се използват сушилни и когато напоследък се задържаме повече време на гости, наличието на сушилня се усеща веднага.

Ние лично никога не сме имали, но след всички тези наблюдения решихме, че за нас това е изключително полезно нещо - спестява време, няма простиране и прибиране, а и честно казано има достатъчно други неща, с които да се занимава човек Grinning

# 722
Благодаря, още повече наклонявате везната ЗА. А дали е удачно да се държи на остъклена тераса сушилнята, за да има по-голямо проветрение, малко или много се отделя някаква влага предполагам. Има ли някой от тук, който да си я е сложил на терасата? 😃

# 723
  • София
Благодаря, още повече наклонявате везната ЗА. А дали е удачно да се държи на остъклена тераса сушилнята, за да има по-голямо проветрение, малко или много се отделя някаква влага предполагам. Има ли някой от тук, който да си я е сложил на терасата? 😃

Влага във въздуха почти не се отделя, тя кондензира вътре в самата машина и се събира в един контейнер за вода. Контейнерът се вади като чекмедже и водата се излива в мивката. При много модели е възможно и да се свържат към канала и така да не се налага ваденето на контейнера.

Поставянето на сушилнята на остъклена тераса зависи от условията на тази тераса, но при климата в България, по-скоро не би било препоръчително. Сушилните са пригодени да работят на стайна температура и имат определен диапазон на околната температура, в който могат да работят - описан е в инструкциите за експлоатация. Те използват термопомпа, чиято работа силно зависи от околната температура - така, както от нея зависи и работата на климатика и хладилника.

Последна редакция: пн, 29 дек 2025, 01:16 от Vilemina

# 724

Да, в два от апартаментите ми сушилнята стои на остъклена тераса. От Миле център дори я инсталираха преди години, когато я докараха. И двете тераси са с ПВЦ дограми и никога Т не е падала в най-големите студове под 8 градуса и на двете (имат термометри). На едната тераса бях закачила конвектор, ако случайно се наложи.

# 725
  • София
Ползвам я с всяко пране, освен за кашмир и мерино.  Едната ми има хубава програма за вълна и си суша нормалните вълнени пуловери. Якета, завивки, възглавници, бельо, кърпи покривки и дрехи, 99% от дрехите са ни памук.
Дали си представям живота без... Наложи ми се на къщата една година без сушиля... Нямам къде на закътано, лятото сушах на двора, беше гадно, пресъхваха. В лошо време нямам къде да суша, в апартамента изобщо нямам. Мога да си представя живота без и не ми харесва, така че по-точно не че не мога, но не бих. За мен е точно толкова нужна колкото и пералнята.
Не държа на тераса, не ми трябва проветрение. А на тераса може да се мъчи малко или мн сушилнята, освен ако не е напълно обособена тераса. Последното LG нито влага, нито топлина отделя в помещението. Предната беше самсунг с термопомпа, вдигаше влагата с 10-15%, преди това една зануси имахме без термопомпа, тя и топлеше доста и доста вдигаше влагата. Но тя бешв преди 15-тина+години.

Последна редакция: пн, 29 дек 2025, 08:21 от Angel_Dust

# 726
От 4 години съм със сушилня, невероятно удобство е и я изплозвам ежедневно. Суша абсолютно всичко в нея - памук, вълна, коприна, всички якета с гъши пух, одеала и възглавници.

# 727
Здравейте!
А трябва ли да се ползват топки за сушилня? Много четох в темата и съвсем скоро някой беше писал, че при съвременните не е необходимо.
Чакам след празниците да ми доставят тази, никога досега не съм имала сушилня. https://shop.miele.bg/bitovi-sushilni/12488080.html

# 728
Няма смисъл от топки, според мен. Бях си купила преди време. В началото си въобразявах, че дрехите ми съхнат по-бързо и са по-меки с тях, но е било само в представите ми.

# 729
  • София
Само за якета, завивки и възглавници ползвам.

# 730
Само за якета, завивки и възглавници ползвам.
И аз само за това ги ползвам-разпухват.

# 731
Аз искам да ви попитам колко често ползвате сушилните си, за какви дрехи и тъкани, можете ли да кажете че не си представяте ежедневието без такъв уред и т.н. В момента правим ремонт на ново жилище и наистина се чудя трябва ли ми...

При всяко пране я ползвам. Изобщо не си представям живота без нея.

# 732
  • Велики Преслав
Топките имат най-голям смисъл, когато на някое яке, трябва да му се разпредели ватата добре. За друго не стават

Последна редакция: пн, 29 дек 2025, 17:57 от Васил Василев

# 733
  • София
Да, за разпределяне на пълнеж са супер, аз с горните неща ги ползваам и за оране. Моите са вълнени, донякъде помагат да се махне и наелектризирането, като по принцип отlg си ми излизат без стат електричество, но от таз евтиничката сега като вадя полари имат доста.

# 734
Благодаря за мненията, а нещата от памук не ви ли се смаляват? Извинявам се за глупавия въпрос...или зависи на каква програма се сушат?

Общи условия

Активация на акаунт