Сушилнята - всякакви въпроси и отговори - тема 28

• 29 445
  • 752
  •   1
Отговори
# 705
  • В небето
Миле има много хубави филтри и на практика топлообменникът не се цапа. Това означава  “ без нужда от поддръжка” и не лъжат за това. Съвсем сериозно.
За протокола: работата ми няма нищо общо с домакинска техника или разни марки 😊
Крайният резултат е, че при всички производители, за да работи нормално сушилнята, е нужна поддръжка, включително и на топлообменника. При Miele решението е чрез поставяне на филтър, който обира власинките, попадащи в топлообменника, т.е. предпазва го от натрупване на власинки и прах. Филтърът се почиства на определено време. Ако не се почисти, системата на управление дава грешка. В случая на практика няма пряко почистване на топлообменника, но косвено е налице такова. Следователно, има нужда от поддръжка, за да работи оптимално топлообменника. Оттук и твърдението на производителя "без нужда от поддръжка" е некоректно.

•mimoza•, Вие не описахте какво търсите и защо Miele работят по-добре от останалите, а директно зачеркнахте един производител, като твърдяхте, че не може да се сравнява неговата сушилня с тази на Miele, защото в крайна сметка Bosch и Miele имали различни философии. В съвремието ни, ако въобще можем да говорим за "философия" при производството на електродомакински уреди, то тя единствено се свежда до едно-единствено нещо - повече печалба с по-малко вложения.
Абсолютно сте права, че всеки избира според приоритетите си. И тук има общи приоритети и индивидуални приоритети. Общи изисквания към една сушилня е да суши добре, да не свива, да не мачка дрехите и не на последно място - дълговечност. Оттам-нататък всичко е индивидуални нужди - марка, допълнителни функции, електропотребление, обем натоварване, приложения и пр. В тая връзка, твърдението Ви, че съществуват хора без критерии за избор на електродомакински уреди е невярно.
Вие за какво си харчите парите си е лично Ваш избор. Аз за какво си харча парите, а и вярвам - останалите в темата, Вас ни най-малко не Ви интересува. Както и факта, дали някой има или няма средства да си купи уред на Miele, пък бил той и несравним с останалите ширпотреби.

# 706
Да уточня, че при непочистване на филтъра системата за управление не дава грешка, а дава индикация, което е различно.
Точно описах с какво Миле се различават и не съм зачеркнала никого. Това, че за някого не са важни не ги прави несъществуващи.
При първи такъв уред в домакинството масовия потребител често не знае какво да изисква и какво да  очаква за цената, която плаща и тук основна роля има липсата на опит, не липсата на критерии.
Не е критерий да си купиш уред, който по подразбиране би следвало да си върши работата за която е предназначен.
Свиването и мачкането не зависят само от машината, защото основната роля е на човека зад машината. Всеки може да съсипе дрехи с неправилната програма и на всяка машина, но по- добрата машина намалява последствията от тези грешки.
Ангажиментът на производителя се свежда до това да изпълни обещаното на хартия, а свиването и мачкането не са гарантирани критерии от нито един производител.
Оттук нататък всеки сам преценява кое е важно за него.
Тази тема за мен е приключена.

Последна редакция: нд, 21 дек 2025, 10:33 от •mimoza•

# 707
Миле има много хубави филтри и на практика топлообменникът не се цапа. Това означава  “ без нужда от поддръжка” и не лъжат за това. Съвсем сериозно.
За протокола: работата ми няма нищо общо с домакинска техника или разни марки 😊
Крайният резултат е, че при всички производители, за да работи нормално сушилнята, е нужна поддръжка, включително и на топлообменника. При Miele решението е чрез поставяне на филтър, който обира власинките, попадащи в топлообменника, т.е. предпазва го от натрупване на власинки и прах. Филтърът се почиства на определено време. Ако не се почисти, системата на управление дава грешка. В случая на практика няма пряко почистване на топлообменника, но косвено е налице такова. Следователно, има нужда от поддръжка, за да работи оптимално топлообменника. Оттук и твърдението на производителя "без нужда от поддръжка" е некоректно.

Скрит текст:
•mimoza•, Вие не описахте какво търсите и защо Miele работят по-добре от останалите, а директно зачеркнахте един производител, като твърдяхте, че не може да се сравнява неговата сушилня с тази на Miele, защото в крайна сметка Bosch и Miele имали различни философии. В съвремието ни, ако въобще можем да говорим за "философия" при производството на електродомакински уреди, то тя единствено се свежда до едно-единствено нещо - повече печалба с по-малко вложения.
Абсолютно сте права, че всеки избира според приоритетите си. И тук има общи приоритети и индивидуални приоритети. Общи изисквания към една сушилня е да суши добре, да не свива, да не мачка дрехите и не на последно място - дълговечност. Оттам-нататък всичко е индивидуални нужди - марка, допълнителни функции, електропотребление, обем натоварване, приложения и пр. В тая връзка, твърдението Ви, че съществуват хора без критерии за избор на електродомакински уреди е невярно.
Вие за какво си харчите парите си е лично Ваш избор. Аз за какво си харча парите, а и вярвам - останалите в темата, Вас ни най-малко не Ви интересува. Както и факта, дали някой има или няма средства да си купи уред на Miele, пък бил той и несравним с останалите ширпотреби.
Твоите разбирания са си за теб. Аз не съм съгласна с теб, защото едно е да почистиш филтър, а съвсем друго топлообменник. Почистването на топлообменник далеч не опира само до прахосмукачката. Имам АЕГ и Миле в момента. Преди това съм имала и други марки.

# 708
Здравейте! Имам нужда от съвет за сушилня с малка дълбочина (максимум 56-7см). Вариантите са тези:
https://www.technopolis.bg/bg/Sushilni/Sushilnya-HISENSE-DH3S802BW3/p/653310

https://www.technopolis.bg/bg/Sushilni/Sushilnya-WHIRLPOOL-WPS-D8-WBS-EE/p/654412

https://www.technopolis.bg/bg/Sushilni/Sushilnya-GORENJE-DHNE83/p/652933

# 709
Уърлпулът си е Беко, дори дизайнът е същият. Бекото поне е по- евтино.
Хайсенс и Геренье също са едно и също.
Която и да изберете е все тая откъм качество.

# 710
А кой от изброените ще е работи по-добре? Някой има ли опит?

# 711
Здравейте! За първи път ще си купуваме сушилня. Та бюджета ни е до 1300 лв. Като цяло след много четене се спряхме на Бош, АЕГ или електролукс. Като мен лично ме притеснява единствено  свиването на дрехите. Също за АЕГ съм леко скептична, защото пералнята ни е на АЕГ и някъде след втората година взе да си прави каквото си иска.  Ще се радвам да ми препоръчате конкретен модел. Благодаря!

# 712
Здравейте! За първи път ще си купуваме сушилня. Та бюджета ни е до 1300 лв. Като цяло след много четене се спряхме на Бош, АЕГ или електролукс. Като мен лично ме притеснява единствено  свиването на дрехите. Също за АЕГ съм леко скептична, защото пералнята ни е на АЕГ и някъде след втората година взе да си прави каквото си иска.  Ще се радвам да ми препоръчате конкретен модел. Благодаря!

Здравейте , за тези пари само шеста серия  на АЕГ или Електролукс  , а е желателно да е осма , деветата е модерно и твърде еко решение за доста пари (скъпи , изискващи доста време за работа ). Имат по няколко модела от всяка серия (за АЕГ - TR8xxxxx , за Електролукс ew8 xxxxxxx). Бош за тази сума само  серия 4 ( а тя не е за предпочитане )  Защо не разгледате модели на Шарп за 9 кг до 1200 лева има хубави , примерно KD-NHH 9S9GA3 ? Тук има доста доволни потребители от тази марка , може би и те ще споделят своите модели ...

# 713

Здравейте , за тези пари само шеста серия  на АЕГ или Електролукс  , а е желателно да е осма , деветата е модерно и твърде еко решение за доста пари (скъпи , изискващи доста време за работа ). Имат по няколко модела от всяка серия (за АЕГ - TR8xxxxx , за Електролукс ew8 xxxxxxx). Бош за тази сума само  серия 4 ( а тя не е за предпочитане )  Защо не разгледате модели на Шарп за 9 кг до 1200 лева има хубави , примерно KD-NHH 9S9GA3 ? Тук има доста доволни потребители от тази марка , може би и те ще споделят своите модели ...
Само да вметна, че сушилните на АЕГ нямат 6-та серия.

# 714

Само да вметна, че сушилните на АЕГ нямат 6-та серия.

Благодаря за корекцията .

# 715
  • Ловеч
Здравейте! Автоматичната програма на сушилня Миле за какви дрехи е? Нещо като микс на Бош ли е?

# 716
Какво означава "автоматична" програма?

# 717
  • Ловеч
Така се казва една от програмите. Моделът е Т2.

# 718
  • София
Здравей. Не съм от експертите в темата (абсолютен новак съм), но доста четох и търсих варианти, които да се вместят в приблизително същия бюджет. Повечето мнения категорично препоръчваха да се вложат малко повече пари, но да се заложи на по-сигурната марка, т.е. Miele. За съжаление обаче, въпреки че следих промоции и търсих дълго, моделите, които отговарят на това изискване, надхвърляха значително бюджета ни Sad Затова се спряхме на Bosch - серия 6, която успяхме да вземем за 1399 лв. В момента не е на промоция, но спокойно можеш да следиш, защото често се появява отново на намаление.

По-долу са моделите, които обсъждахме в темата преди това (Bosch и Miele) - искам пак да отбележа, че експертите в дискусията дадоха страхотни мнения в полза на Miele (разбира се имаше добри и за Bosch), но поради описаното по-горе (най-вече цената), в крайна сметка избрахме Bosch (за жалост още нямаме впечтления от първа ръка, тъй като тече ремонт на жилището и сме малко далеч от това да монтираме уредите).

Ето и модела на Bosch, за който говорех и, който успя да се вмъкне в желания бюджет:

Последна редакция: нд, 28 дек 2025, 14:00 от zdravko.nestorov

# 719
Аз искам да ви попитам колко често ползвате сушилните си, за какви дрехи и тъкани, можете ли да кажете че не си представяте ежедневието без такъв уред и т.н. В момента правим ремонт на ново жилище и наистина се чудя трябва ли ми...

Общи условия

Активация на акаунт