Изневяра ли е?

• 10 545
  • 151
  •   1
Отговори
# 30
Този път идвам замо да чета, защото ще предизвикам голям скандал, ми се струва  😂.

Лека вечер

# 31
За изневярата е изписано и казано много по целия свят. Доколкото знам, за изневяра се говори само при осъществен сексуален акт. Защо? Защото сексуалният акт е истинската близост, интимност, т.е. достиганто е равнище на приемане и даване на интимност, т.е. има харесване и/ или привличане и/ или доверие и въобще високо ниво на близост.

Едно време или и сега в много консервативнои среди може и разговор с чужд мъж/ жена да се счита за нещо нередно, но в нашия свят, при съвременния граждански оборот и комуникации, някакви чатове, кафета, обеди, срещички, флиртове, даже целувка, все още, според мен, не е изневяра, макар че не би било приятно за основния партньор.

Когато има споделена интимност, тя, разбира се, се прикрива от "законната половинка", но по парадоксален начин много други хора виждат или научават - най-вече колеги, общи приятели, съседи. Разбира се, много важна е перцепцията на участниците, но стандартно това е правене на глупак/чка на основния партньор. И на това много народ се надсмива. Още повече, ако изневярата се превърне в паралелна връзка или се повтаря, потретва и т.н.

Може би е различно при хората с отворени бракова/ връзки - там се очаква и приема всеки да се "пердаши" с когото намери за добре. Някой да сподели опит, аз не знам за дълготрайни такива отношения/ бракове.

# 32
Да, има. Семейства с деца, хора сериозни, образовани и прекрасни всъщност. Личният им живот е личен и не е нещо което постоянно се вихри по партита и вечеринки.

Там също има правила. За мен това не е изневяра, защото е говорено и прието от двамата, ако някой не е ок в даден момент го сполеля. В тези обстоятелства има изключително много уважение и колкото и да ви е странно любов.
Тези хора се грижат един за друг много повече от други.

# 33
Викаш да не ме занимава мен със секс, да ходи да си свърши работата с друга, това е взаимна грижа?
Аз на това бих му казала "Ние сме приятели и съквартиранти, но не сме двойка." И не сме семейство, а фарс. Може би семейство в смисъла на брат и сестра.

# 34
Всеки сам си преценява Simple Smile
Не ви карам да го правите.

# 35
Това с отворените отношения/ бракове явно съществува, но не знам колко е устойчиво.

Много любопитна е ситуацията, в която единият от партньорите е търсен и желан, а другият не чак толкова. Имам усещаето, че отвореният брак по-скоро е оправдание/ разрешение на единия да си хойка безнаказано, без последствия. Т.е. удовлетворяват се неговите/ нейните сексуалност, вариативност, желание за разнообразие, за приключения.

По мои скромни наблюдение това издържа в етапа на експериментиране. Иначе ми звучи мазохистично...

# 36
Не не, съвсем друго е мисленето им и наистина имат много уважение към половинката си.
Имам две двойки приятели, които живеят така от 10тина години, имат деца на около15г.
Като цяло ходят заедно на суингер партита и там има за всички.
Отделно ако някой е бил на такова място сам, не дава много обяснения, но си казва.

Казаха че в началото е малко сложничко, докато се отърсиш от разни предрасъдъци, но вече са минали през това и знаят че тяхната си връзка има съвсем друга посока.
Дори секс м/у тях е различен.

Не е нещо всеки ден, просто е като да отидеш на концерт или на кино веднъж в месеца... дори бяха миналото лято на ... как се казваше, то е цяло селище във Франция.

Последна редакция: ср, 07 май 2025, 12:45 от Eli..........

# 37
Странен прочит на любов и двойка.
Ако липсва сексуална ексклузивност, какъв е смисъла.
Могат да си живеят като бизнес партньори и съквартиранти. И да си спят с когото искат.

# 38
Еее то това е отделна субкултура, повечето хора у нас не са така, слава Богу. Нямам против, стига да не ме убеждават в нищо и да не ме занимават.
Но се сетих за едни други, където нямаше секс и любов, но тя не искаше развод, защото той беше сигурен и стабилен мъж, финансово и като човек правеше много неща. Затова тя беше ок той да си намери любовница, но да не си разваля семейството..
Обаче той се влюби в друга и се разведе, и си направи ново семейство. Повечето неща си зависят от хората.

# 39
Е там е въпросът сексуалната екслузивност не е най важното за тях и не е определящо.
Имат много проекти лични, семейни, деца, ходиха на романтично пътуване в Япония, просто друго мислене.

Аз не искам никого да убеждавам в нищо!
Просто разказвам.
Защо за щастие или нещастие, това си е техния живот.

# 40
E то няма лошо хората да са различни, аз от морална гледна точка не съм ни най-малко покъртена, ценя свободата в мисленето и отношенията. Но от хигиенно-епидемиологична - бррр Simple Smile (ОКР съм малко)

# 41
Не става въпрос за осъждане.
Не ме интересува кой как живее.
Казах, че не виждам никакъв смисъл да си двойка с някого, ако липсва ексклузивност.
Чисто прагматично е доста по-натоварващо да спиш с 10 човека още, но да си ангажиран с 1. Време, внимание, бит. Евала енергия.

# 42
  • По света и у нас
Според мен суингътските движения са ги измислили скритите гейове съпрузи, които са искали да чукнат и мъжко, и за да няма драма, оставят жената с някой там от гостите докато той се пецка с мъже.

# 43
Ох дори не знам от къде да почна да обяснявам.
Суингер мъжете не ч%&ат мъжете на другата двойка, а жените им

# 44
Ама то има виц. Събрали се две двойки да опитат това. На другата сутрин:
- Хареса ли ти? На мен много!!!
- Беше прекрасно!!!
- Да идем да видим дали и на момичетата им е харесало...

Общи условия

Активация на акаунт