Ясла на година и половина

• 2 665
  • 35
  •   1
Отговори
# 30
  • Варна
Ако не съм притисната от обстоятелствата не бих си пратила детето на ясла. В никакъв случай. Моето тръгна на 2 години и съжалявах всяка една минута. Но се налагаше. В градината беше съвсем различно.

# 31
Мързи ни, ама да си гледаме децата ни мързи. То да се правят е лесно 😂
Иначе за капитализма майчинството е напълно излишен харч. Както е било и през социализма - жената по-добре да работи, да допринася. Парата е цар. Децата кучета ги яли. Ще си направят нови. В кръга на шегата.

# 32
Аз не виждам нищо лошо да тръгне на ясла след 1 година. Само в България децата се гледат вкъщи, докато станат на 3 години, защото са малки... Или просто сме мързеливи и не ни се работи. Аз лично мсиля, че след 1 година и половина е съвсем логично да отиде на ясла, за да може да се социализира и да стане по-самостоятелно.

Ето един много точен, макар и леко неприятен коментар. Да, не ни се работи, затова предпочитаме да "пропуснем" яслата, защото децата са малки. Кое дете повече боледува, кое по-малко, но естествен имунитет се развива само в среда с микроби, т.е. социална среда. Аз исках да пусна дъщеря ми на 1г3м, обаче при нас проблемът беше, че тя много трудно проходи, на година и половина още ме държеше за ръката, не се пускаше, от яслата ме уверяваха, че няма проблем, обаче аз разбрах, че тези, които не могат да ходят, или ги държат в кошарата, да си си лежат, или в проходилката, та това ме отказа. Следващото кандидатстване вече, като я приеха, тръгна на първата възможна дата, точно на 2г. Помолих се на директорката да я пуснем възможно най-рано и като изписаха първото дете от стария випуск, веднага взеха моето. Аз от яслата съм по-доволна, отколкото от градината. Тя не можеше още да говори, но на третия следобед, след като тръгна, вече знаеше стихотворение и ми рецитираше. В градината са много различни децата, личи си, че има по-напреднали, ако има и деца с проблеми, след третата година си проличава. Сега сме в една много неприятна ситуация, в която, вместо по-можещите да дърпат напред по-неможещите и по-незнаещите, обясняват ни учителките, че не им давали персонални стихотворения за празниците, за да не им станело кофти на родителите, чиито деца не могат да говорят. И предимно си рисуват, по един наръч хартии ни дават след градина. Сега дъщеря ми е в една група с по-големи деца, защото тяхната група е под карантина заради варицела, Ами казват ми, че е наравно с децата от другата група. Малко повече обидена, че втора група имали специални тетрадки за писане (понеже са предучилищна), а тя нямала, давали ѝ само бели листчета Grinning

Последна редакция: вт, 13 май 2025, 07:03 от Yst_89

# 33
Не, не бих.

# 34
  • Варна
Пълни глупости е горният коментар. То щото хич не е уморително да търчиш след 2-3 годишно. По Вашата логика и лелите в яслата не работят, нали деца гледат. Или “гледането” извън институцията някои си го представят с кафето и цигарката и краката на дивана, с поглед, вторачен в сапунения сериал? Нуждата от “социализацията” на толкова малко дете баш в яслата не знам как да коментирам. Другата опция според форумката, явно е вкъщи, сам-самичко, евентуално с телефон в ръцете, че да се занимава. Нататък няма да продължавам с разбора.

# 35
Вкъщи с телефон или телевизия по цял ден май е по-зле от ясла. Там поне уж има забрана за екрани, колко се спазва е друг въпрос.

Общи условия

Активация на акаунт