Августовски бебета 2024г - Тема 5

• 21 863
  • 748
  •   1
Отговори
# 255
Давате ли все още вигантол?

# 256
Елиф, даването на Вигантол е много индивидуално. На мен педиатърът ми каза, че ако излизаме редовно, лека-полека мога да го намалявам и спирам. Признавам си обаче, че твърде често се случва да забравя да го дам.

Миналата година започнах да го давам от 20 дни след раждането по 1 капка. Нямам идея кога педиатрите изписват по 2 капки и как трябва да протече спирането при тях.

# 257
Забравих да ви попитам дали вашите бебета си бъркат в гърлото? От известно време го прави нашата мома, ама сега така бръкна, че повърна цялата следобедна закуска и то в столчето за кола ...

# 258
Гери, да, вече ядем пред него и с него. Той има маниер на китайски император - не иска да хапне, преди да опитам от неговата купичка, което не ми е много приятно на фона, че или има месо, или картофи, или и двете - а аз не ги ям. Само сутрешната каша с масло и сирене ми допада. На него - не.

На нас вигантола ни каза педиатърката да го продължаваме - и аз забравям през ден-два, но му слагам по две на третия ден. От ендокринолог знам, че е важен седмичния прием... 

И моят не обича да се маже, хем посяга да пипне, хем после гледа жално да го избърша, но пак казвам, че за мен освен до дете, е и до родител. При друг хранещ го, щеше да е друго, въпреки наследените особеностите - примерно и аз не обичам бабуни в киселото мляко и подобни.

С настъргана краставица само си играе, но и това е нещо.

# 259
Елиф, даването на Вигантол е много индивидуално. На мен педиатърът ми каза, че ако излизаме редовно, лека-полека мога да го намалявам и спирам. Признавам си обаче, че твърде често се случва да забравя да го дам.

Миналата година започнах да го давам от 20 дни след раждането по 1 капка. Нямам идея кога педиатрите изписват по 2 капки и как трябва да протече спирането при тях.
И аз го забравям, за това ви питам. Днеска се сетих за него сигурно от около месец не съм давала.

# 260
Хей, хей. От 7ма страница, до където съм чела, прескачам тук. Иначе не става…
Дано не съм изпуснала много.
Вигантол давам като не забравя всяка сутрин на бебето и баткото, до навършване на 5г. Лятото може да се спре по принцип, но до навършена една годинка се дава. Добре е да се дава, пък когато не забравим.
Какво се случи с моето спящо спокойно бебе не знам. Първо взе вечер да не спи от зъбите, после намали и обедния сън, после започна в странни часове да му се доспива, защото не си е доспал и от няколко дни е по цял ден кисел и иска само на ръце. Оставям ли го вдига краката и не иска да седне дори на земята. Мрънка и плаче безспирно. Биба и вода помагат за малко.  Още не иска да ходи. С Уокъра по малко ходи, но да го държим и д справи крачки не иска, мрънка му се и това е. Обича да го гушнем и да го разхождаме или да го сложим някъде и да си пипа и разглежда. Тия дни бяхме и болни всички вкъщи включително и той и може и от това да е било, ще видя сега като оздравее, ме какъв беше този вирус щом мен ме разтревожи много пи симптомите…
Скоро ще ходим на море, дано там от климата се задвижат нещата за всички ни кашлящи и подсмърчащи. Това е то. Оплаках се и споделих Simple Smile Надявам се вие сте добре, кой къде ще ходи на море?

# 261
  • Пловдив
Вигантола преди месеци го спрях - все забравях да давам.
Риба вкарах с готово пюре.
Днес се видяхме с приятели, с които не се бяхме виждали от много време...и двете деца слушаха и направо забравихме, че сме с тях, баткото си играеше, малкия хапна и блееше.

# 262
Деси, супер са тези неочаквани подаръци Simple Smile моето най-неочаквано днес си изяде кашата и бях много щастлива - явно звездите и фъншуят вкъщи се бяха подредили правилно. (Понякога съчетаваме полезното с приятното и пускаме пералнята, докато яде, и това подпомага процеса, защото му е интересна Simple Smile).

Иначе поканихме нашите на гости от родния ми град, че не го бяха виждали от както беше на 1 месец. Той си ги познава от това, че се чуваме всеки ден по месинджър и беше спокоен и усмихнат с тях. Те останаха с впечатлението, че е най-кроткото агънце-багънце. Тръшканиците при миене на дупе, гонениците при смяна на памперс, пипането на неподходящи неща и правенето на балончета със слюнка си останаха само за нас Simple Smile

Вече пропълзя, но още е нестабилен и не напълно координиран, но много се радвам, че това се случи. И днес за първи път прояви някакъв интерес и направи опит да се изправи по дивана, но му е твърде висок. С бавни стъпчици напредваме Simple Smile

# 263
Маги, много се радвам на напредъка на момчето ти Simple Smile Зареди си валидол в аптечката - ще ти е нужен Joy

# 264
Искам да ви попитам решили ли сте какво ще получат мъниците за рождените си дни. Честно казано, когато роднините ни попитат какво да купят на детето не знам какво да отговоря. Не искам да се затрупвам с бебешки играчки, за някои образователни е твърде малък и честно казано не мога да го измисля все още.

# 265
  • Пловдив
Честно казано винаги сме предпочитали пари - не обичам да се затрупвам с вещи /и въпреки това имаме много излишни неща в дома ни/, някои неща взимам от познати, други втора ръка и общо взето това са ми доводите. Парите на децата им ги отделяме в различни пликове, включително и детските им слагаме в тях...да се трупат, няма да изчезнат, не са милиони и за инвестиране някъде. Отделно няколко пъти сме ползвали парите, след това ги възстановяваме /спестяваме лихви примерно от кредит, макар и малък/.
Иначе като подаръци на баткото, които за мен се оказаха полезни, а детето сигурно ги ползва до 3 годишна възраст и още се размотават на двора са такъв тип кола на Чиполино / нашата вероятно вече не се произвежда, че никъде не я откривам и седалката се вдига - отдолу е като багажниче/. Все още не вярвам как не се потроши, при експлоатацията, която е видяла и баланс колело.

За малкия мислим да купим тази

# 266
Да, точно, кажете, че искате да съберете парички за следващите превозни средства. Както е казала Деси, после тротинетка, т.н. Може също ваучери за любимия ви детски магазин - от там после може всичко да вземете - дрехи, обувки, играчки... Или кажете, че събирате за боси обувки. Моите родители, ако видят колко струват едни боси обувки, ше го пуснат директно босо Simple Smile

А също хубава идея е някакво преживяване - да заведете бебето на хубаво бебешко място - в София съм сигурна, че е пълно - йога за мама и бебе, концерт за бебе, куклен театър, плуване... Даже ако някой знае такива хубави събития/места в Русе, да даде знак Simple Smile Примерно в Русе има хубав бебешки кът в библиотеката. Има хубави места за плуване.

Може и нещо за двор, ако имате или за в парка/морето - люлка, батут, надуваем басейн с поясче, хамак.

Те вече не са толкова малки. Сигурно и понита ще могат да яздят скоро. М?

# 267
Здравейте, имаме спор с мъжа ми. Кога се прави прощапулник? Веднага след като детето е направило 3 4 стъпки или след като стане по-стабилно и самостоятелно?

# 268
Постоянно ли им говорите на вашите деца? Адеан все още не казва срички,има ли и други бебета?

# 269
Като направи няколко стъпки се раздава содена питка, която майката е омесла и може да се докосне до кръстчето на детето. Един вид да му е здраво кръстчето. А като ходи стабилно се прави и прощапулник. Поне в нашия край е така.
Ние предпочитаме парички, бебето има завещано всичко от батко си като играчки, баланс колело, малка тротинетка и тн. А самите неща не са и никак евтинки, като всички детски артикули. Затова си казвам парички.

Общи условия

Активация на акаунт