Августовски бебета 2024г - Тема 5

• 21 861
  • 748
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте, записах детето на кухня, но не мога да разбера защо в яденето с риба има жълтък? Също и месо с жълтък? Мислих че не трябва да се смесват..

Защото детската кухня е преход към нормалната храна, каквато ядат възрастните. Бебетата вече са достатъчно големи за да хапват почти всичко, просто все още храната им изисква по-специална подготовка - по-малко или изобщо без сол, без пържене, без палмова мазнина, без люто, без мед и тн. Тези правила “ден за жълтък, ден за месо” и тн са за началото на захранването.

Температура под 38 градуса не се води температура при бебетата, но все пак в комбинация със сополи е добре да се консултираш с педиатъра.

# 241
Здравейте, записах детето на кухня, но не мога да разбера защо в яденето с риба има жълтък? Също и месо с жълтък? Мислих че не трябва да се смесват..

Защото детската кухня е преход към нормалната храна, каквато ядат възрастните. Бебетата вече са достатъчно големи за да хапват почти всичко, просто все още храната им изисква по-специална подготовка - по-малко или изобщо без сол, без пържене, без палмова мазнина, без люто, без мед и тн. Тези правила “ден за жълтък, ден за месо” и тн са за началото на захранването.

Температура под 38 градуса не се води температура при бебетата, но все пак в комбинация със сополи е добре да се консултираш с педиатъра.
Да,имаме записан час за довечера.

# 242
  • Пловдив
Ей го баткото малък и мърляв 🤣

На Ивайло 4 зъба му избиват 😮 и на моменти едвам го изтрайвам, има сополи, вчера малко разстройство, поне не вдига температура, та само го наблюдавам и бърша сополи 🤣
Чудя се вече с какво да го занимавам, днес хит бяха гумите на едно камионче, два пъти по 15-20 минути с тях се занимаваше да ги върти, сутринта го хванах да рови в пясъка на котката 🤦🏽‍♀️ и да го разсипва по земята, да живее безкабелната прахосмукачка.

# 243
На второто горно ляво зъбче му отне един месец да избие, избиха три други преди него.

По повод baggy дрехите на Гери. Аз в моите беги дрехи се чувствам издокарана. Това са 3 тениски, носени през бременността и няколко по-нормални и един широк син панталон. Онзи ден закъснявахме за един записан час и свалих бебето до количката по пижама, на която й личи, че е пижама, и то лелинска...

Иначе днес за трети път се засилих да пазарувам без нищо в мен, с което да мога да платя. Този път се усетих пред магазина. Доста са ми изветрели социалните умения...

# 244
  • Пловдив
Колата ми е с безключово палене, гася я пред градината тук ключ, там ключ няма го, нямам спомен като съм се качила в мен ли е бил, но реално ако не е в мен как съм  изминала 15-20км?!? 10 минути рових в колата, накрая го видях паднал между седалката, ама така напречно, в лайсната и под кожата. Препотих се. Почти съм толкова отвеяна като по време на бременността.

А куриера ме е виждал с всякакви модни извращения, включително и с черна найлонова торба на главата, че ме свари като си правих маска на косата.

# 245
Има ли сред вашите бебета, които са намалили твърдите хранения...моето бебе яде цялото си хранене само сутрин, каша или макаронени изделия със сирене, от около седмица не изяжда цялото зеленчуково местно пюре на обяд, следобяд е същата работи, не изяжда цялото плодово. Дали е зъби или жега...при вас как са храненията?

# 246
Има ли сред вашите бебета, които са намалили твърдите хранения...моето бебе яде цялото си хранене само сутрин, каша или макаронени изделия със сирене, от около седмица не изяжда цялото зеленчуково местно пюре на обяд, следобяд е същата работи, не изяжда цялото плодово. Дали е зъби или жега...при вас как са храненията?

И при нас е така,но е и болен. Преди да се разболее пак отказваше да яде,може би е от жегите.

# 247
Baby, почнахме да го дохранваме с мляко, защото не яде твърда храна достатъчно. А ако се опитам да ву дам храна с парченца, тотално не я иска...

Как се борите/преборихте с дъвченето, които като мен сте започнали късно да предлагате негладки пюрета. Сега не мога да му дам четвърт краставица, защото има доста зъби и си отхапва парчета, които за мен са опасни. Зрънчовци не слага в устата си... Имам чувстното, че и той си е такъв неящен, и аз съм виновна, че не съм го възпитала да е любопитен и смел към храната...

# 248
  • Пловдив
Яденето е до дете, с големия не съм имала никакви проблеми - каквото му сложех това ядеше и всичко изяждаше.
Малкото е капризно, някои храни директно отказва /днес за първи път яде повече от две лъжички картофена крем супа/, картофи само пържени или на фурна яде, примирих се, че е такъв - предлагам храна, ако не иска давам мляко.

# 249
Маги, не си спомням дали си споделяла, слагаш ли бебето с вас на масата? Да ви вижда как се храните? Ако не, прави го редовно, всеки ден. С коричка ръчен бял хляб или коричка пица пробвала ли си? Те са жилави и трудно ще отхапе опасно парче, по-скоро ще ги лигави и разкашка.
Едно от първите неща, които Момчил се научи сам да яде и да дъвче, беше банан. В началото го размазваше яко, но постепенно се научи.

Краставица недей да даваш, твърда е и наистина с предните зъби ще отчупи парче. Момчил се е задавял 2 пъти до сега до степен да повърне - и двата пъти беше точно с краставица. Страшничко си беше. Повече няма да му давам докато няма кътници, евентуално настъргана само.

# 250
Кайсии, нектарини, разрязани на две, поднасяй да отхапе, ако няма интерес да се маже.
Малката последно време без никаква логика започна повече пюре да яде, отколкото сама да се храни и започнах да и давам на обяд пюрета, а вечер яде с нас. Е, яде по 100 грама в хубав ден, но не мисля, че има какво да направя. Обаче с жегите и непиенето на достатъчно вода започна да се изхожда трудно, днес чак плака и ми е много тъжно да я гледам.. давах все разхлабващи неща последните дни, но си трябва повече вода, а тя само от чаша пие и то по няколко глътки..

# 251
И аз исках това да ви попитам. При нас е същото последно дни. Плюс това, че не си издържа интервалите. Започна да се буди в 6 и 30, вчера за първи път от толкова време спа 3 пъти.. Сега едва са минали 2 часа и пак мрънка, скубе се, дърпа уши, търка очи. След малко мисля да изляза и да идем до геника за кръвни... Sad

# 252
Здравейте, според вас този обрив от какво може да е има го и по ръцете, по краката няма. Спи с летен чувал и тениска на климтик.

# 253
Моето дете пък сякаш изпитва гнус от някои неща.Като му дам плодове , факта , че му лепне и му е мокро на ръцете не му харесва, мръщи се.
Иначе ги яде ако му ги дам.
Единствено с едни малини на кака му нямаше задръжки .. омаза се стабилно.
От кухнята яде всичко , а като ядат кака и бате отива изправя се до тях и им краде неща.Затова не си обяснявам лато му ги дам , защо му е толкова гадно да ги пипа.
Бисквитки и бебешко зрънчо си хапва и хваща без проблем , та предполагам просто , че е гнуслив.

# 254
Аз пробвах да дам два пъти зрънчо ,но категорично отказва, не се и натискам да яде такива неща де. С пипането на храната няма проблем, понякога обаче не си цели устата Joy
Момичета, как вкарахте рибата? Чудя се как да я сготвя ,така че да не го отвратя .. знаете ,че рибата е доста особена . Мисля да започна с пастърва.

Общи условия

Активация на акаунт