Иначе, за мен лично, по-гадно няма от бебешкия период докато проговорят, тръшкат се, ама поне можеш да разбереш какво искат и евентуално да обясниш(я те чули, я не, ама все пак чуват понякога).
Ние последните дни сме на двора, садихме маслина днес, баткото помага с една малка фадрома и една пластмасова лопата, малката лази в градината и пробва я тревичка, я камъчета да яде, докато не я гледаме. Вътре трудно се гледат деца, гледам максимално да сме навън, прибираме се за спането на баткото(ако го има) и втората и дрямка. Първата е в раницата и в парка, жега е, ама е по-добре от това да седим вътре.
Гери, не шофираш ли? Метнете се в някой парк от сутринта, той нали и спеше в количката?
Иначе така като ви слушам, наистина са ви кротки децата, моята в кошарата или в стола седи макс 2 минути, да не кажа много са. Изяжда 1-2 боровинки и отказва, не се подкупва с храна, защото си обича само млякото.. ии започва да пищи/рев да я взема.
Симбо, аз ще споделя закуските, дано ти дам идея, аз се чудя последно време за обяд какво да и правя, че май много еднотипно стана..
Баница (най-често на тиган), палачинки(с банан ; със спанак; с овесени ядки; с ябълка и канела), мюсли от ДМ с плод и кис мляко; кис мляко с бисквити и плод; кис мляко с чиа(кисна я в прясно мляко), овесенени ядки и плод ; омлет; крем авокадо, банан и амарант; сандвич с кашкавал; бананов хляб; мъфини някакви; фалшиви пържени филийки

по тази причина косата му на нищо не прилича отзад. Не се напрягай толкова - проблемните (от неврологичен характер) движения изглеждат функционално неестествено и неправилно. Ако движението на главата от ляво на дясно и обратно се извършва правилно, значи всичко е наред. Възможно е на детето просто да му е интересно усещането от инерцията, контрола на мускулите, размазването на образа и т.н. вярвам, че е период, който ще отмине и никога няма да разбереш защо е това въртене.