Августовски бебета 2024г - Тема 5

• 21 857
  • 748
  •   1
Отговори
# 225
NI_CL явно и големите ни деца са на близка възраст, моето е Февруарче и определено вече е светлинни години по-добре от 2г, даже 2.5-3 май беше най-гадната възраст от към тръшкане, но при нас съвпадна, че тогава се роди бебето и съвсем тестваше всички граници, докато свикваше с промените.
Иначе, за мен лично, по-гадно няма от бебешкия период докато проговорят, тръшкат се, ама поне можеш да разбереш какво искат и евентуално да обясниш(я те чули, я не, ама все пак чуват понякога).
Ние последните дни сме на двора, садихме маслина днес, баткото помага с една малка фадрома и една пластмасова лопата, малката лази в градината и пробва я тревичка, я камъчета да яде, докато не я гледаме. Вътре трудно се гледат деца, гледам максимално да сме навън, прибираме се за спането на баткото(ако го има) и втората и дрямка. Първата е в раницата и в парка, жега е, ама е по-добре от това да седим вътре.
Гери, не шофираш ли? Метнете се в някой парк от сутринта, той нали и спеше в количката?
Иначе така като ви слушам, наистина са ви кротки децата, моята в кошарата или в стола седи макс 2 минути, да не кажа много са. Изяжда 1-2 боровинки и отказва, не се подкупва с храна, защото си обича само млякото.. ии започва да пищи/рев да я взема.
Симбо, аз ще споделя закуските, дано ти дам идея, аз се чудя последно време за обяд какво да и правя, че май много еднотипно стана..
Баница (най-често на тиган), палачинки(с банан ; със спанак; с овесени ядки; с ябълка и канела), мюсли от ДМ с плод и кис мляко; кис мляко с бисквити и плод; кис мляко с чиа(кисна я в прясно мляко), овесенени ядки и плод ; омлет; крем авокадо, банан и амарант; сандвич с кашкавал; бананов хляб; мъфини някакви; фалшиви пържени филийки

# 226
Да, липсва ми времето, когато бях бременна. Блажено и щастливо, мързеливо, лежерно беше, на спокойствие си пазарувах и подготвях. Имах хубава бременност, само последния месец беше кофти заради жегата и това, че бебето си стоеше упорито седалищно. А аз се опитвах да го обърна с упражнения и висене надолу с главата 😅

Милива, за съжаление не шофирам с бебето. Страх ме е. Трябва да се пречупя. А и в София ситуацията с паркирането е много кофти, особено около парковете и в центъра - където е прилично откъм подръжка и мърсотия. Най-много ми се иска да го водя на Витоша, там със сигурност е по-поносима температурата.

Като чета какво приготвяш и ми потичат лиги! Как правиш баница на тиган?

И на мен чуждите деца ми се струват кротки 😅 Не бих определила моето като кротко. Има моменти, в които кротува, дори когато се вози в количката 20-30-40 минути без да протестира много, но далеч не всеки път. Вкъщи да го затворя в кошарата за игра за 20 минути - ще се сърди и реве с всичка сила през цялото време. Кошарата стои отворена непрекъснато, а вътре се играе само ако има някой с него.

# 227
Гери, няма ли начин мъжът ти да ви кара до някой парк сутрин и да ви прибере след два часа?

Аз се чувствам дискриминирана с тези паркове. Ние живеем до големия Русенски градски парк. Което е супер сега. Но като стигнем до където са Гери и Момчил, няма да има значение, защото тук колкото деца има, толкова и кучета има.

Има кучешка градинка, няколко декара. В другия парк също има голяма кучешка градинка. Но бебешка градинка няма.

Има площадки, разбира се, които се споделят от деца на всички възрасти, често с кучетата им и пушещите им родители.

Но не е помислено да може това бебе да ходи на тревичка, на мекичко, всичко е цимент, плочки, тая черна гума, а има и една със ситни къмъни. Тинейджърите, като няма къде да отидат, и те висят по беседките...

Много ми липсва едно хубаво дворче. Свекърите ми все нещо тъкмят на селото, сърдят се, че не ходим, но аз знам, че там не е бебешко чисто. Не си представям стерилна среда, знам какво е селски двор, но там просто не е за толкоз малък човек да стои.

# 228
  • Пловдив
И тук на двора може да налапа всичко, каквото и навън. Трябва да намеря на баткото една снимка по памперс в пръстта, докато баща му сменяше гумите. Половината комшии бяха шокирани как го оставям да се валя 🤣

# 229
Може ли да кажете откъде взехте огледало за задно виждане на детето? Аз купих едно, което се закача за основното огледало и абсолютно нищо не става от него. Тя пътува по диагонал на мен, когато шофирам, за да мога да си я галя като се размрънка, или да ѝ подавам неща😀

# 230
Маги, на мм му е само до това 😆 А и в София излезнеш ли с колата, почти веднага си в задръстване. Тоест трябва да предвидим 30 Мин време в път на посока. Той все пак е на работа, а и напоследък е доста зает. Не е опция.

Напълно съм съгласна с теб за условията. Мизерия до шия. Преди като си живеех в балона и не ми се налагаше толкова да обикалям квартала, ми беше доста по-добре.

Деси, по принцип нямам проблем с това детето да се изцапа. Обаче наистина имам проблем с фасове и кучешки изпражнения. Кучешката тения например е изключително коварно заболяване, животозастрашаващо. В България са половината случаи в цяла Европа, в държави като Германия на практика не съществува. Не съм хипохондрик, но улични кучета, фасове на всяка крачка и бебета, които лапат всичко наред, е много лоша комбинация.

Да ви черпя малко красота от моя квартал. Това е единствената градинка наоколо, много хора, деца на всякакви възрасти, кучета безброй. Доста често не се събират и изпражненията на кучетата. Мрежата на игрището се разпада, а и правиха основен ремонт преди 2 години…Чудни условия!

Скрит текст:

# 231
Здравейте, вашите бебета клатят ли си главата наляво и надясно все едно казват,, не ,,?

# 232
Деси, моите също са от тези, дето са отгледани в локвите и в прахта. Болести има навсякъде, мият се ръцете често и това е, то и площадките са мръсни, а и по кофите ще се весят скоро, ако треперя за всяко нещо, то няма да ми остане коса.

Огледалото ми е на бритакс, беше подарък към столчето.

Гери, аз карам на око, но първата рецепта е от блога на Бени, става и с котидж, а и само с обезсолено сирене, аз за нас съм добавяла и пармезан, обичана закуска е вкъщи. И хем лесна, хем бърза, което ми е важно.
https://inthebeniskitchen.com/2020/07/14/%D0%B1%D0%B0%D0%BD%D0%B … 0%B3%D0%B0%D0%BD/
А за шофирането ти пожелавам да се пречупиш скоро, защото си е свобода. На Витоша в работно време ще ви е супер спокойно, помисли си Hug

# 233
  • София
Здравейте, вашите бебета клатят ли си главата наляво и надясно все едно казват,, не ,,?

Да. Малко се бяхме притеснили с ММ дали не е някакъв тик, после той реши, че се опитвала да си заметне косата, за да не ѝ влиза в очите, обаче забелязахме, че го прави, когато наистина не иска нещо.

# 234
Когато е изправен - не. Обаче като е легнал го прави често и изглежда е с цел почесване Simple Smile по тази причина косата му на нищо не прилича отзад. Не се напрягай толкова - проблемните (от неврологичен характер) движения изглеждат функционално неестествено и неправилно. Ако движението на главата от ляво на дясно и обратно се извършва правилно, значи всичко е наред. Възможно е на детето просто да му е интересно усещането от инерцията, контрола на мускулите, размазването на образа и т.н. вярвам, че е период, който ще отмине и никога няма да разбереш защо е това въртене.

# 235
Въртенето наляво надясно го прави често легнал, когато не му се спи.

Относно закуската, въртя 3-4 неща и вече се изчерпвам, той не е почитател на голяма част от опциите и без друго.

Софийските условия са доста интересни. Ние сменихме квартала и сега леко тъгувам, защото бяхме на 50 м. от доста поддържан квартален парк, но се налагаше. Сега сме в доста по-удобно жилище, но с по-кофти обкръжаваща среда.

Деси, евала! Аз съм израснала по села, дворове и градинки и ми липсва тази свобода. В родния ми град имаме вила и е много подходящо за лятото. Но не мога да се пречупя да съм толкова време без мъжа ми на другия край на България. Пък и там всички работят и дори ще ми е по-трудно. Тук поне съм свикнала да разчитам само на себе си и ММ.

И аз си чакам колата, че делим една с ММ в момента и е ужасно. Другата е на ремонт. Мразя да не съм мобилна, а за градския дори не си правя планове.

Лъчезар от два дни е с обрив от претопляне, а буквално излиза гол…Не знам какво да му събличам вече, не върви и да не излизаме. В жегите не сме навън, но явно е като мен и не търпи на жега.

На мен ми липсва свободата от бременния период. Времето за мен, за почивка, за вечери с ММ, кино. Но на всяко нещо ще му дойде времето, надявам се.

# 236
На мен изобщо не ми липсва бременния период по отношение на ежедневие от летния период. Не ми допадаше да не мога да се наведа или покача на стол примерно, да не мога да си изпукам кръста, да излизам за разходка в 23 ч. с ветрило, защото тук беше неописуема жега, а аз изобщо не я търпях. Мисля, че по това време някъде ви открих, когато ми се беше прецакал кръстът. А бе, гадно беше и с това суетене да се купуват НЕЩА, дето навлизаш в един нов свят, ама несигурно едно такова. Не че сега пак не купувам като невидяла каквото трябва и не трябва, просто защото си наумявам, че много е нужно и е нужно СЕГА. Оф, не трябваше да си ги припомням тия емоции. Ама добре че ви открих Simple Smile

# 237
Здравейте, записах детето на кухня, но не мога да разбера защо в яденето с риба има жълтък? Също и месо с жълтък? Мислих че не трябва да се смесват..

# 238
Здравейте,при нас е ад Адеан втора седмица е със сополи. Снощи се събуди в 3 до 6 ревеше вдигна и температура 37,5. Предполагам е зъби. Вчера се събуди с гурлясало очи направо ужас.

# 239
Елиф, нека и другите момичета да кажат, но според мен не е само от зъбките. Помисли дали да не го заведеш и на педиатър.

Общи условия

Активация на акаунт