Августовски бебета 2024г - Тема 5

• 21 850
  • 748
  •   1
Отговори
# 210
Мама, не разбрах за какво ми се извиняваш, а и аз съм само с 2 деца. Или защото съм сама вече? Свиква се, не че става лесно, ама си мисля, че на мен ми е по-лесно, отколкото на теб за 3месеца. По простата причина, че аз вече съм с друга нагласа - аз знам, че всичко лежи на мен за неограничен период от време, а ти малко или много чакаш да се върне и всичко да е нормално, това поне за мен, тежи повече.

И Лео се вози зад шофьорското място, а батко му зад пасажерското. И имам огледало при него, което обаче виждам на моето си за обратно виждане. Изофикс на предната седалка имам фабрично, но се чудя коя би ми била третата точка там, не съм убедена, че колана ще стигне багажника от там, а и дали би било безопасно?

В тази връзка, ако някой все още си търси столче с изофикс и 360 въртене, НЕ препоръчвам Киндеркрафт - легналото положение има минимален градус и детето е на практика изправено вътре, съответно като заспи виси напред. Аз май ще търся ново на Лео, че столчето на баткото не може да се направи пак за бебе, иначе можеше да ги разменя.

Не ползвам нито паяк нито каска, Лео също пада понякога назад. И двете си имат недостатъци, заради които не се препоръчват. А от доктори знам, че тези падания сами по себе си не са опасни.

Ние в крайна сметка ще се приберем лятото пак за месец, аз дълго време се противих на тази идея, отчасти и заради жегите, но се реших. Надявам се да не е прекалено горещо.

Буденето вкъщи е в 7 всеки ден, за градина на баткото, а при него режимът вече е толкова утвърден, че той си става в 7 независимо от всичко. Лео също откакто сме се прибрали от болницата май става в 7 така че и той си става тогава.

# 211
Miliva, а дали да не пробваш да й даваш АМ? Знам, че има мами тук, които споделят, че АМ ги засища и спят по-добре.

Гери, ние купихме подложка на Аеромуув по препоръка на Милива, даже на лични ме консултира. Защото му се претоплят вратлето и раменцата, излизат пъпки даже и мм, като го вижда това и под натиск, че е препоръчано от жена от темата, не мрънка твърде дълго и я поръча. Сега съхне. Дано му е по-добре. Излизаме след 19 ч., стои в количката максимум час и малко. А мислех, че вече не се претоплят, а само се потят Sad

Пак имам екзистенциален въпрос - какво готвите за бебе в еърфрайерите и какви са ви като марки? Нше нямаме, а ми немислимо да включа фурната. Миналото лято и мен ме е травмирало с жегата си.

Мама, честно да ти кажа ме върна последният ти параграф към мене си. Излизам и не се радвам на цветя,  птички, мисля си само колко съм ядосана... Чак се притесних, защото тези неща по принцип ме радват и заземяват. Но много се радвам на чуждите бебета и деца, закачам ги, даже и кучетата закачам и това ме радва истински. Вече ще го правя по-активно и открито. Разбира се, това е съпроводено с говорене на моето бебе Виж какво хубаво куче!..., да не ме помислите за по-голямо куку отколкото съм...

# 212
Здравейте мами, мисля че детето не ме обича,онзи ден го оставих за малко на свекито за около 2 часа имаха гости беше лудница в тях. От тогава това дете,като я види край забравя за мен щ все едно тя му е майка,много ми тежи. Постоянно за нея Адеан е все гладен,жаден и т.н.,когато започва да му дава нещо да яде той естествено не отказва и се започва,ааа гладен е. Имам чувството,че детето мен не ме иска.

# 213
Момичета, при мен също не е цветя и рози, не разчитам на никой освен на мъжа ми, но да ви кажа съм заредена винаги с положителна енергия Grinning
Мислете позитивно, трудно е, но няма как. Всичко си заслужава и преминава!
Нашият стол в моята кола е на предната седалка, до мен ми е по-сигурно поне на този етап. В семейната е зад шофьорската седалка.
Аз все още не съм ползвала Еър Фраера за бебето, но приемам и аз идеи Hug
Какво давате за закуска на вашите мъници?

# 214
Зад пасажера е малката, с огледало я виждам като на Вики, тръшка си се всякак. Но отбелязвам, че е по-удобно да се пресегнеш диагонално, а не ако стола е зад теб. За мен би било еднакво зле, а да не говорим колко е разсейващо. Гери, ако решиш все пак да е отпред, задължително изключи еърбега.
Еърфрайъра и за нас не го ползваме, нещо не му хванах цаката и за мен суши, не пече Confused иначе ми е комбиниран към инстант пота, може би от там е проблемът.

Биберон, ако ползвате от дъжд на вятър не вярвам да е драма, баткото му беше силна асоциация за заспиване и го махнах на 1.1 преди яслата, драмата беше една седмица, а преди това само с него спеше.

Маги, пробвала съм АМ, но не го пие, всъщност нищо от биберон не пие - АМ, кърма, вода..

А, да отбележа, че аз имам от тези свекървите-еднорози. Помага, гледа големия, куче гледа като сме на почивки и носи някаква храна (готви вкусно повечето неща) поне веднъж в седмицата, има си своите особености, но то кой няма.

# 215
  • Пловдив
Елиф, разбира се, че те обича детето. Просто се ориентират къде ги глезят повече и т.н. Големият като му се карам или се разсърди, напуска къщата и отива при свекървата да се оплаква /в един двор сме/. Малкият яде навсякъде с апетит, освен при мен. Той е много социален на всеке се усмихва е протяга ръце да то вземат.
Радвай се, че изпитва топли чувства към свекърва ти, когато се налага да го гледа някой ден ще си спокойна.
Аз може да имам пререкания за някои неща с моята, но понякога и за час да го вземе съм щастлива.

И с двамата съм използвала биба няколко пъти, големият я захвърли на 7-8 месеца, малкият някъде след болницата.

# 216
Аз също се разбирам добре със свекървата ми. Не спирам бабите и дядовците да се виждат с детето, но откровено казано не ги и насърчавам прекалено, понеже ежедневието с детето понякога ми идва твърде напрягащо и без да има други хора, които да ми лазят по нервите. Усещам се, че съм станала доста интровертна напоследък.

Вики много добре обясни за седалките и огледалата - точно в централното огледало се гледа към допълнителното, монтирано на сенника на задната седалка - именно в него се вижда детето, когато пътува по посока, обратна на движението.

Еър фрайъра не съм се сещала да ползвам за детска храна - в него правя разни панирани пилешки хапки и сиренца. Истината за този уред е, че въпреки всичко готви с олио и то не с 2 лъжици, както се рекламира. Без олио всичко става сухо на подметка. С малко олио става горе-долу за ядене. Мултикукърът обаче е съвсем друга бира - под налягане или с пара може да се сготви всичко, друг е въпросът дали би допаднало на всеки. В моят на 3 нива се готвят 3 различни неща - ориз/спагети най-отдолу, на първо ниво - зеленчуци на пара и най-отгоре месо. Стават прилично, макар и да не е върха на кулинарията. Същественото е, че се слага доста повече вода, отколкото ако се готви във фурна или на котлон. Голям културен шок изживях в началото: бях свикнала, че продуктите се добавят към ястието в определена последователност. Отне ми време да свикна с идеята, че всичко само се мие, реже и буха наведнъж в тенджерата с все подправките.

# 217
Минавам да мрънкам.

Мислех си, че лятото всичко ще е по-лесно и приятно, но уви, лятото започна ударно с жеги, което означава, че вече излизаме само сутрин. И късно следобед. Страх ме е да не претопля бебето навън в жегата..той не търпи и шапка, паркове наблизо няма, поне да сме на естествена сянка... Детската площадка, на която го водя, е с настилка от онези черните меки плочки, които слагат по детски и фитнес площадки. Те се нагряват брутално на слънце, чак парят Disappointed Relieved И навън пак основното забавление е да се лапат и изследват боклуци, камъни и треви от земята. Евентуално и някоя мръсна топка, ама за малко...Добре, че поне обича да се люлее, та едни 15-20 минути това правим.

Вкъщи да си седим също е натоварващо, залепен е за мен и все бели прави. Не мога да правя нищо, ама наистина нищо. Ако се опитам да готвя, все трябва да отварям заключени шкафове и хладилник, което води до борба с бебето, което иска да рови в тях и да си вземе нещо. Като не му се даде, почват крясъци и тръшкане. Мялната и хладилника същата работа. Съдържанието на няколкото чекмеджета, които съм му оставила отворени, бива разпилявано навсякъде, събирам от пода по 100 пъти на ден.

До тоалетна ходим заедно, докато си върша работата, той или ми сваля капака на тоалетната върху гърба, или развива и яде тоалетната хартия, или влиза в душкабината, където е мокро и може да се подхлъзне...А, щях да забравя - опитва се да бърка в тоалетната чиния! 🤢

Да чета книга или нещо на телефона/лаптопа също не ми позволява, драпа да ги докопа, като не му се дадат - пак тръшкане и викане. Баща му в момента е доста натоварен, трябва да му се пази тишина, което е невъзможно.

Мисля, че детето ми вече е в категорията тодлър. Става все по-трудно!

Кажете ми, че това е период и ще дойде момент, когато ще четем приказки и ще се умиляваме колко умно и добро дете имаме!

Последна редакция: пн, 09 юни 2025, 16:42 от GerKa99

# 218
Гери, мисля, че ти е по-трудно, защото в нашата група с Момчил сте пионери, не си била психически подготвена, а от твоите разкази, аз се чувствам една идея по-подготвена психически. Просто ние още не сме стигнали до там. Но примерно ми беше странно, като споделяше колко е активен насън, а сега виждам как много от децата тук щъкат или поне се въртят насън като пумпали.

Ами като проговори, мисля, че ще се разбирате по-леко. Ще почне повече да се интересува от песни и книжки. Просто трябва да устискаме да не ги зомбираме пред някой телефон.

Ние пък трябва да излизаме по жегите, слава богу наблизо, за кинезитерапията, че все го водим към обяд и в колкото и часа да е, все не сме го измислили със спането. А то да водиш кисело дете да прави упражнения е... по-добре да не го водиш. Малко да се посмеете. За да кротува, с мм се правим на луди, и кинезитерапевтът ни каза, че ако това ще ни успокои, родителите преди нас е трябвало да мяукат като котки, за да не плаче малкото. Много ми е смешно още. Колко съм му мяукала и аз като по-малък....

Лека-полека ще си станете приятелчета, ще почне повече да чува не-то, ще можете заедно да готвите, да играете, да чистите, т.н. Просто ще ви се споделят повече световете, че той сега стремглаво навлиза в твоя, но не много както ти се иска... Просто да станат още малко по-координерани и осъзнати Simple Smile

# 219
  • Пловдив
Някои неща стават по-лесни, но други се появяват.
Интересът към книжки си мисля, че е заложено. Вкъщи чета постоянно, детето има богата и разнородна библиотека...изобщо не стои да слуша какво му се чете. Не спирам все пак да купувам.

# 220
И аз купувам постоянно книжки, е не винаги слуша ,но поне ги разглежда Hug
Гери, аз практикувам така - оставям го в кошарата за игра, съответно имам едни 15-20 мин. На стола за хранене слагам върху таблата сварена киноа, рендосана краставица (ако правим таратор) , боровинка или каквото се сетиш ,но дребно защото му отнема време да го хване, да го огледа и евентуааално да го хапне Joy
И ние не излизаме през по-голямата част от деня, имаме парк в близост до вкъщи, но пак не си го представям. Дори самия той отказва да спи навън в тази жега … прекалено бързо дойдоха топлите, да не кажа ужасно горещи дни.

# 221
  • Пловдив
Децата вече седят стабилно, по един малък басейн на терасата или в банята и ще можете поне кафето на спокойствие да изпиете.
Аз го оставям на земята, като започне да мрънка крекери/зрънчо на таблата и го оставям в стола, в паяка, на дивана, вънка на батута изобщо не се впечатлявам и да мрънка понякога - вкъщи е такъв шум, че вечер като заспят всички с кеф чета книга и релаксирам.
Още не е започнал да отваря шкафове но има достъп до тях - баткото така и не разбирах, че има дете вкъщи.
За онези с по-големи деца: сега понеже ме мързи, докато се прибере баща му, баткото му намирам занимания, за да не вися пред къщата, за да кара колело: отделих метални кутии от кафе, купих цветен спрей и ще правим саксии, както казах реставрирам един дървен стол/кула и съм приготвила четка и за него, на работа преди да изляза в майчинство му ксерокопирах различни рисунки за да има да оцветява, купувам чат-пат Бърборино и му казвам какво да прави, карам го да храни бебето и всякакви подобни неща.

# 222
Gerka, съдейки по моя опит, втората година е по-трудна от 1вата.
Дъщеричката ми ще стане през август на 3 и вече има светлина в тунела. Храни се сама, обува си обувките, ходи сама до тоалетна, подрежда  си играчките. Като й говориш разбира..има тръшкане и рев, но не както миналата година. Даже доста забавна компания е вече.

Спомням си миналата година, когато бях бременна ме питаха пускам ли музика на бебето. Аз отговарях, да по цял ден слуша рев в различни тоналности.

# 223
Липсват ли ви коренчетата,като се сетя миналата година по това време колко вълнуващо беше,а като го гледам как бързо расте плаче ми се.

# 224
  • Пловдив
Аз бременните периоди много си ги обичам, толкова женствена никога не съм се чувствала.

Общи условия

Активация на акаунт