Августовски бебета 2024г - Тема 5

• 21 417
  • 748
  •   1
Отговори
# 690
  • Пловдив
Имаме чаша с твърд накрайник тип човка, изобщо не пие от нея, батко му си пиеше.
Предложих шише със сламка за два дена вдяна за какво става въпрос. От стъклена чаша или бутилка също пие, ако му се държи.

# 691
Бояна не пиеше никаква вода освен няколко глътки от нашите стъклени чаши, после след сто показни и проби пропи от сламка, а сега вече пие от всичко. Като казвам всичко имам предвид спортни бутилки от всякакъв тип(на брат и), купата на кучето и вода от плочките в банята, от всичко може, само желание да има.
Гери, 360 е чаша с една гума отгоре, неразливни са, аз така и не ги харесах, защото децата трябва да ги захапят, за да пият. Да му е здраве на Момчил, как хубаво си хапва детето, направо с кеф чета. Първото ми беше така яшно до към втората годинка, а на малката яденето ням да коментирам, защото пак стана много зле. Тя като цяло един ден яде що-годе прилично(и пак нищо общо с нормалното) и после 3-4 дни е на мляко и фотосинтеза, дано се отпусне скоро. А, вчера изяде едно цяло яйце, което си е рекорд за нея.

Аз все още много нося, ама тя е много серт, реве, иска все при мен, а аз все нещо трябва да свърша. А и е джобно гадже - 8кг е, друго е с по-леко бебе, но носенето си е носене и ме боли вече кръст, коляно, краката си набих..

Вятър, на тая възраст много деца не са готови да минат от две на една дрямка, а за махане на дневния сън изцяло съвсем не са, дано имаш предвид, че прави само кратки дремки? Не е ли кисел много? Ние от тази седмица официално сме на 1 дрямка, вчера я натисках да направи две, че беше кисела сутринта, но в крайна сметка спа от 11 до 13 и после не можах да я накарам да спи пак, та си легна за нощен в 19:30. Но се придържам вече към режим и е съвсем друга работа - става 7:30-8, спи 13-15 и после нощен в 20ч. Успявам и да я приспя с мачкане на крачетата, НО трябва да лежа до нея, иначе спи 30 и става. Нощем си е все на гърда, това остава непроменено, вече и говоря, че през деня се суче, когато слънцето е на небето, нощем спим и гърдите спят, мисля че като си го говорим още 2-3 месеца ще вдене като и кажа, че гърдите трябва да си почиват. За момента чакам да започне да се храни по-добре през деня и тогава ще работим по този въпрос.

Стиляна, много лесно се вадят, нас ортопед ни предупреди особено при прохождане да внимаваме. Обикновено бабите от страх ги вадят на пешеходни пътеки/ докато ги хващат да не паднат, като цяло лесно става, кашкавалени са още, не си виновна изобщо, имало е да става просто.
Предполагам са ти казали, сега много внимаваш, защото в следващите няколко години ще е много лесно да се извади на същото място, приятелка беше извадила на бебето си докато му сваля якето, случва се!

Тя още кашля, но няма хрема или темп, та ще видим как ще се развият нещата.

# 692
За много спящите бебета и храненето ще ви кажа какво правех аз с дъщеря ми.
Сутрин като се събудеше й давах да пие мляко, след час й давах закуска, после обяд-сън, следобедна закуска, вечеря и пак сън. Спеше по 11-12 часа непрекъснат сън.

Сега сме на друг режим:
6 часа мляко / буди се да яде и пак заспива/
8-9 закуска
12 -13 обяд
Сън
16-17 следобедна закуска
20-21 мляко и заспива за нощен сън
1-2 мляко

Може би е време да му въведа вечеря.

# 693
NI_CI, и аз мисля, че може да пробваш вече и с вечеря и вероятно няма да се буди в 1-2. Окобено ако не ви е драма пиенето на вода.

Взех му шише със сламка в крайна сметка, така или иначе трябва да се научи да пие от сламка все някога.

Честит първи рожден ден на Филип. Да расте здрав и силен. Как сте в Гърция, Пилала?

# 694
Момичета, след прохождане водите ли децата на ортопед?
Струва ми се че малката ходи много разкрачено и със сигурност ще я заведа за мое успокоение де..

# 695
  • София
На нас ортопедът ни каза да я заведем след стабилно самостоятелно прохождане.

# 696
  • Пловдив
И при нас е след стабилно проходило дете, посещение при ортопед. Да си призная баткото не съм го карала.

# 697
Ах хора…направо полудявам.
За втора сутрин отивам до лабораторията за профилактичните..чакат 10 човека и никой не отстъпва ред.
“И ние чакаме е отговорът”…

# 698
Ах хора…направо полудявам.
За втора сутрин отивам до лабораторията за профилактичните..чакат 10 човека и никой не отстъпва ред.
“И ние чакаме е отговорът”…

Направо отивате на регистратура. Имат си правила и от лабораториите много добре си знаят. Не е само въпрос на добра воля, имат си вътрешен инструктаж, че бременни жени и бебета се обслужват с предимство. На мен ми се е случвало като бях бременна (и не се бутах да минавам с предимство) лаборантката да ме вика преди чакащи преди мен. И даже ми се скара, че не си го заявих!

# 699
В крайна сметка така направих. Просто влязох вътре  и ни обслужиха.

# 700
Момичета, мисля да започвам да въвеждаме вечерята. Взимаме кухня и мисля да давам за вечеря супа с хляб към 19:30. Около 21:00 започва нощния сън, колко мляко следва да предложа?
Иначе мина и рождения ден на дъщеря ми. Всичко беше отлично. Направихме и кръщенето. Добре, че беше бабата да я гледа за през нощта. Имаше деца и възрастни и всички много се забавляваме. Това са двете ни торти...

Поръчах си уникални пити от една позната на майка ми, естествено си ги и платих...
И още нещо да попитам , следва нова ваксина, има ли някой който вече я е сложил?

# 701
Baby, да ти е жива и здрава Денислава, да расте здрава и усмихната. Имаш предвид ваксината след 12те месеца, тя е трети прием срещу пневмококи. Половината от редовно пишещите сме я сложили, защото голяма част от децата са родени края на юли, началото на август. Аз следя рождените дни и се вълнувам, но при вашия май има печатна грешка, пише, че е на 31.08., затова не съм я поздравила навреме. Супер е, че е минало всичко както сте искали Simple Smile

Милива, да ти е жива и здрава рожденичката! Като ви станат готови снимките от смаш кейк фотоседията, пусни едничка, знаеш, че тук сме й фен клуб на Бояна. Надявам се, че е по-добре и ще си направите хубава ваканция.

Според вас много ли е да се яде по едно яйце наведнъж и да се яде по едно яйце всеки ден. Малко (всъщност много) се затруднявам с тия разннобразни манджи, които хем да са с различен протеин, хем различен зеленчук, хем да се дъвчат, хем да не предозираме това или онова. Сигурно съм последният мохикан, който още ги мисли тия работи, но аз ям супер еднообразно и го предавам и на детето...

# 702
  • София
Маги, аз следвам една схема, която Деси беше пуснала за яйцата и по нея може 5 цели яйца на седмица. Малката ми вчера изяде едно бъркано яйце на закуска и всичко си беше наред, но наобяд ѝ сготвих постно, което щях иначе да сготвя с яйце.
Пневмококовата я сложихме ние и нямаше никаква реакция, но и на предишните дози е нямала. За морбили сме началото на септември, дано е здрава, досега не е боледувала. Там вече очаквам реакция. Confused

Пускам ви снимчици от нашата фотосесия, после ще мина да ги изтрия.
Това чудо в полет е дървената торта. Grinning
Скрит текст:

Последна редакция: сб, 23 авг 2025, 19:30 от kuklichka_

# 703
Страхотни снимки!
Малката е много сладка!

Не е задължително да има реакция към ваксината, не се настройвай предварително.
Имам наблюдения над дъщеря ми и още 4 дечица на същата възраст. При никое не е имало, а едното детенце на всички други ваксини вдигаше температура.

Вие какво давате за вечеря?

# 704
Маги, яденето на яйца за мен опира до организъм и предпочитания. Аз като голям човек ям не повече от 3 яйца на седмица, и то не всяка седмица. При това ги консумирам основно като застройка на супа. Не обичам и това е. Синът ми също не е фен, не го и напъвам особено.

По-назад някой ме беше питал за съня. Детето ми изключително рядко вече спи през деня. През нощта спи като заклан, даже похърква лекичко понякога Joy но през деня, за да подремне трябва или много да се е уморил от игра или да го подрусвам с количката. Не е уморен или нервен, изглежда дори много жизнен. Страшно енергичен е. Въпрос на време е да започне вечер той мен да приспива. Напоследък е придобил един малко неприятен навик да се буди точно в 4:20 и да реве за мляко. Като му дам една бутилка си я изпива, хвърля я настрани и след това все едно не се е събуждал.

Общи условия

Активация на акаунт