Любители на котки - Тема 206

• 32 832
  • 766
  •   1
Отговори
# 615
  • Варна
Както си мислех, Тигре бута и отваря комарника. Хванах я в крачка. Половин минута бута и успя накрая.
Домашните Женя и Маги са навън, а дворната Тигре кротко спи в спалнята на затъмнено и хладно в спалнята:
Скрит текст:

# 616
  • Варна
Теодор не се е научил да отваря само ролетен комарник, другите си ги отваря без проблем.
Вчера сутринта ставам и виждам вратата и комарника и на хола към терасата отворени. Теодор спи на един стол на терасата!!! ММ легна последен и не затворил вратата ...
Снощи се прибираме към 22 часа двамата, входната ни врата отворена- притворена ... Тео лежи от вътрешната страна като куче пазач . Сина ми се прибрал преди нас, след 24 часово джулайско празнуване и не затворил след себе си като хората.
Въобще, не знам. Похвалих Теодор, че е добро и послушно дете и това е. Големите няма да ги коментирам.
Когато е с мен на терасата е така

# 617
  • Варна
Спрях да се притеснявам, че Женя веднага излиза, Тигрето като отвори.
Обаче влизат доволно комари, които ме хапят. Всяка нощ започнах да се мажа с репеленти.
Купихме една лампа от лидл, уж против насекоми. Явно нашите насекоми нямат нищо против нея.

# 618
Не зная дали се справям с коментара, защото ми е за пръв път. На балконската ми врата вместо комарник имам завеси с магнити и котаракът ми си влиза и излиза спокойно. Те се затварят сами след него. Балконът ми е обезопасен с мрежа от Зооплюс и кот е по цяла нощ там.

# 619
  • Варна
Кърби, ако е удобно снимай и покажи завесите!

# 620
Много ви благодаря за съветите. Имам спомен,  че едно време слагаме коте и тоалетна в една стая и така се учеше.
Котето не е домашно и ние ще трябва да го обучил. Ще си го ваксинираме и тн.
Трудно ми е избора на котешка тоалетна, за начало му взех един по-дълбок леген. Препоръки в тази посока?

# 621
Започнете с леген, животното ще покаже. Нашата маца беше склонна да пишка на плочките, при сифона. Би било решение, ако има постоянно човек вкъщи, който да отмива. Ако не, става неприятно. Взаимно ще намерите най- удобното за всички.

# 622
  • София
Много ви благодаря за съветите. Имам спомен,  че едно време слагаме коте и тоалетна в една стая и така се учеше.
Котето не е домашно и ние ще трябва да го обучил. Ще си го ваксинираме и тн.
Трудно ми е избора на котешка тоалетна, за начало му взех един по-дълбок леген. Препоръки в тази посока?
Ако котето е мъниче, ще му е трудно в дълбок леген. Нашият беше мъник и взех от Джъмбо тоалетната (тя там е един вид), като първоначално бях махнала "предпазителя", който е за да не се изхвърля "пясък" навън когато заравя съкровищата Joy, и за да може да си влиза в нея по-лесно.

# 623

Легенче е добър избор на първо време докато се учите. Борда на легенчето да е съобразен като височина с размера на котето, да може да влиза без проблем.

# 624
Нашата втора котка като я взехме беше на около 2,5 месеца. Сложих и леген и тя си вършеше там работите. След няколко месеца сама се отказа от легена и започна да ползва голямата котешка тоалетна.

Завесите за врата с магнит има в Джъмбо и са около 10 лева.

Последна редакция: ср, 02 юли 2025, 22:21 от gabidi

# 625
И аз като бях тийн имах котка, която ползваше голямата тоалетна. Много й се възхищавах тогава - виках й умница Joy
Дано и това малкото се научи.
Ще го видим какво ще излезе. Но ще направя опити да я проуча на голямата тоалетна, за да не мирише Blush

# 626
Но ще направя опити да я проуча на голямата тоалетна, за да не мирише Blush

Ако тоалетната е с предно отваряне и вратичка, опитайте първоначално без нея - при много котки именно вратичката ги обърква. Също ако направи няколко бели върнете се на варианта с легенче, че при малките навика се създава лесно и после трудно се отучва. Неприятно е ако свикне да уринира на някои сифон или нещо подобно.

# 627
ver4eto_sv, даже и улично да е майките ги учат на хигиенни навици.

Пробвай с легенче, но според мен спокойно можеш да вземеш котешка тоалетна.
Моята Дейзи в началото се катереше по тоалетната, за да влезе в нея. Тя е улична. Имаше завидни хигиенни навици. Тя даже зарива след момчетата.

# 628
Всички се чудим къде да се разпльокаме вече в тези жеги LaughingSweat Smile

Ох, боже, снощи бях забравила да затворя вратата за терасата в кухнята (защото уж голямата Мими даваже зор да влиза, но така и не влезна .. ) и аз се върнах в хола. Там също има врата към същата тераса и се виждаше само Мими. Лаф мохабет към 15-20 мин.
Отидох до кухнята и гледам отворена врата ... а .. оле къде е Хели? Погледнах навън, две котки ... Добре, че стоеше кротко и просто наблюдаваше през дупката улицата отвън мирно и спокойно. Успокоих се, но голяма грешка. Това лудо малко коте, още няма много акъл и не нивелира добре Sweat Smile Няма скоро да я пускаме на терасата без надзор.

# 629
  • Варна
Както си мислех, Тигре бута и отваря комарника. Хванах я в крачка. Половин минута бута и успя накрая.
И Елена си го отваря. Първо мислех, че не сме го затворили добре, накрая се уверих с очите си Laughing Затова вече като е без наблюдение, вратата към терасата я затваряме. Кетята пък седи и чака да отворим широко и да я поканим. Не бута комарника, дори и само да е притворен hahaha

Общи условия

Активация на акаунт