Любители на котки - Тема 206

• 32 823
  • 766
  •   1
Отговори
# 630
Моите си пробиват дупки в комарниците Kissing Heart

Харчо е стоял сам на необезопасена тераса и не сме имали проблем. На другата тераса е стоял на отворен прозорец.

Това нещо с настоящите мамуни не мога да си позволя.
Единствено на Дейзи имам малко по-толямо доверие.

# 631
Както си мислех, Тигре бута и отваря комарника. Хванах я в крачка. Половин минута бута и успя накрая.
И Елена си го отваря. Първо мислех, че не сме го затворили добре, накрая се уверих с очите си Laughing Затова вече като е без наблюдение, вратата към терасата я затваряме. Кетята пък седи и чака да отворим широко и да я поканим. Не бута комарника, дори и само да е притворен hahaha

Sweat Smile Заради тези промушвания през врати-комарниците инсталирахме по още една кука по-долу на комарника Wink Нашите са от тези, които се затварят с куки. Та вече има и горе, и долу (от където се промушваха към терасата) . Инжинерна мисъл. Laughing

# 632
  • Варна
Хи, хи, Женя също чака да ѝ се отвори комарника по-широчко. Ама Тигре бута силно. Ако някоя врата е леко открехната, до скоро стоеше и чакаше да се отвори по-широко. Сега вече се научи и вратите да бута, задължително силно, с гръм и трясък. Обаче ако трябва да дръпне врата с лапа, още не може.
Там специалисти са Мила и Женя, особено Мила, която и затворени врати отваря, като скача на дръжката. Много са смешни как после нахлуват всичките. Grinning
Тигрето също е много смешна, като има чужда котка на двора и Женя я подгони. Веднага и Тигрето хуква, все едно не е иначе бъзла.

# 633
  • София
Заради тези промушвания през врати-комарниците инсталирахме по още една кука по-долу на комарника Wink Нашите са от тези, които се затварят с куки. Та вече има и горе, и долу (от където се промушваха към терасата) . Инжинерна мисъл. Laughing

Много добра идея! Ние миналото лято си сложихме на входната врата, за да може да я държим лятото отворена и да се движи въздуха. До момента, в който установих че моя калпазанин се е научил да я отваря. И до там. Но сега ще инстуктирам съпружеското тяло да сложи и кукички. Мерси!

# 634
  • Варна
Ивка ме е повишила в инженер, съгласно цитата! 😜
Много ми хареса идеята, обаче за комарник на врата, през която постоянно влизам и излизам, ми се вижда сложно.
Но иначе е чудесен вариант за прозорци.
Но пред дилемата пък да затваряме тази врата в тези жеги..... ще споделя с моя мъж за тази идея. Hug

# 635
Ивка ме е повишила в инженер, съгласно цитата! 😜
Много ми хареса идеята, обаче за комарник на врата, през която постоянно влизам и излизам, ми се вижда сложно.
Но иначе е чудесен вариант за прозорци.
Но пред дилемата пък да затваряме тази врата в тези жеги..... ще споделя с моя мъж за тази идея. Hug

Ох, заради това бях купила от тези с магнитите тип перде. Просто минаваш през средата и магнитите отварят и се затварят отново зад теб. Много удобно, защото и котката си излизаше така.
Но сега заради Хели се върнахме на схемата с вратите :/ за да не излиза на терасата

# 636
Моите си пробиват дупки в комарниците Kissing Heart
И Пиратчето така.
Скрит текст:

Последна редакция: пт, 04 юли 2025, 06:40 от Защо ме търсиш?

# 637
  • София
И Томчето къса комарниците. Снимка от камерата на село:

Лови гущери и ги носи на майка ми. Тя е в потрес.
Скоро си отивам да го нагушкам, много ми липсва. Миналото лято като че ли не ми липсваше толкова, но бях повече време там.

Едит - видео от преди малко Grinning

https://streamable.com/v3eqyh

Прашен селски котарак Heart

Последна редакция: чт, 03 юли 2025, 20:08 от miamim

# 638
Кърби, ако е удобно снимай и покажи завесите!
Нямам фотоапарат, а не мога да снимам с телефона. Не се оправям с техниката. Изпишете в Гугъл "завеси с магнити" и ще ви излязат снимки и сайтове, от които можете да поръчате.

# 639
Тези с магнитите наистина работят Wink
В началото бях скептична, но като ги купих и "инсталирах" (мн е лесно) е чудно. И ти си минаваш без проблем с отваряне и затваряне, и котките, и пак се пазиш от гадинки Simple Smile

*просто както споменах в по-горен пост, трябваше да ги махна, заради малката котка, за да я спра от излизане на терасата :/ още не й е време да излиза сама без надзор.

# 640
Сега вече се научи и вратите да бута, задължително силно, с гръм и трясък. Обаче ако трябва да дръпне врата с лапа, още не може.
Хари отваряше вратите с глава. Особено звучно през нощта. Не знам как му беше здрава главата Simple Smile

Дейзи и тя отваря така. Задължително е да отвори вратата широко.
Или се изправя на задни лапи и бута с цялото си тяло.
Ако вратата е затворена драска с лапа. Почти не я чуваме ако мяука пред затворена врата. Драскането го чуваме.
Ако е в банята обикновено чака някой да ѝ отвори вратата. Момчетата са ѝ показвали как се сърпа вратата с лапа, ама защо да се мори когато има обслужващ персонал.

# 641
  • София
У нас Богдана обслужва всички. Тя е отварачката на врати като увисва на дръжката. Много пъти става, отваря вратата заради някой, който иска да излезе и се връща да си легне. Joy  Предполагам, че и Гери ще се научи, защото веднъж вече си отвори, но може и да е било случайно.

# 642

Едит - видео от преди малко Grinning
https://streamable.com/v3eqyh
Прашен селски котарак Heart
miamim, прави ми впечатление нещо... супер дълга опашка. Да не е нещо като закономерност при рижавките?

# 643
  • София
Имаме един рижко в работата, не му е дълга опашката. Но да, на нашият е много дълга Grinning

# 644
Всички малки котенца, които съм имала, си намират правилното място за пишкане интуитивно. Според мен само трябва да то сложиш в бентонита и веднага му харесва да рови. Ако още не съм успяла да организирам - ходят точно на канала в банята. Големи са чистници и умници.

Общи условия

Активация на акаунт