Къде в Пловдив??? - 109

• 32 153
  • 769
  •   1
Отговори
# 105
От кога в неделя пишат фиш на синя зона? И как човек да знае на дадена улица, че лявата част от улицата не е синя зона, а дясната е? Ще отида специално утре да огледам в клоните на дърветата ли са тези табели или в храстите, че днес бързах и не ми се връщаше.
* В ОЛХ ги имаше украинските имитации, но са по-скъпи от оригиналните, поне в Бест сикрет.

# 106
  • Пловдив
Ако улицата е еднопосочна е забранено спирането отляво.

# 107
Да, но да сложат знак, който да се вижда, а не да го търся в клоните на дърветата.

# 108
  • Майничка
Чл. 4б. (Нов с Р. № 157, пр. № 6 от 14.04.2016 г.) За престой и паркиране в населените места пътните превозни средства се спират възможно най-вдясно на платното за движение по посока на движението и успоредно на оста на пътя, а на път с еднопосочно движение се допуска престой и от лявата страна по посока на движението, ако това не пречи на движението на пътните превозни средства.

От Наредбата за организация на движението и паркирането в Община Пловдив.

# 109
  • Пловдив
А това дали пречи е доста относително и обикновено е по преценка на катаджиите и на чичковците - общински служители, които лепят глобите по стъклата Simple Smile
Видях и аз, че е въведено от 2002 година, аз съм карала курса по-рано. Но са ме глобявали именно заради това преди няколко години. Зад партийния дом, заварих си колата с честитка на стъклото точно с тази причина.

# 110
  • Пловдив
Фишът явно е за неправилно паркиране и няма общо със синя зона.
Общинското предприятие слага скоби.

# 111
  • Майничка
Разрешен е престой, не паркиране. Престой е за да слезе пътник или за извършване на товаро-разтоварни дейности.

# 112
Имаше фишове на колите пред мен и тези след мен общо на на 10-15 коли по ред. Междудругото още като слезнах от колата и спрях 3 мъже да ги питам дали е ОК да оставя колата, всички ми казаха “Спокойно” , специално като се колебая за нещо винаги питам някой, да не стане после жена шофьор не знае какво прави. То така излезна, че 20 човека не знаем какво правим, имаше предостатъчно място за минаване. Ама ще ми е обица на ухото. Другия път - такси, по-евтино е от фиша и не си губиш два часа да търсиш място и като намериш в неделя място едно на милиони, ти слагат фиш, само не знам хората, които живеят в тези къщи и са си паркирали пред къщата дали и те са минали под ножа. Сега както кмета иска да го прави 5 лв на час в два района ще бъде още по-забавно. Grinning

# 113
  • Майничка
Сестра ми живее в улиците зад Партийния дом. Освен че си плащат такса за разрешително за паркиране, нямат право да спират от лявата страна на улицата. Отделно, ако на тяхната улица няма места, обикалят района, докато намерят и после надвечер дебнат да се преместят по-близо.

# 114
  • Пловдив
Разрешен е престой, не паркиране. Престой е за да слезе пътник или за извършване на товаро-разтоварни дейности.

Гаргамела, и моето беше престой. Оставих си колата сутринта преди изгрев, отидох до Одрин с автобуса, върнах се късно вечерта и си я взех да си натоваря стоката. Точно за товаро-разтоварни дейности бях. Ама взеха, че ме глобиха Grinning

# 115
Верно живеем в пълен хаос щом е възмутелно да ти пишат глоба за спиране от ляво на еднопосочна улица Scream

# 116
  • Пловдив

Къде да търся /ако има такава опция/ само кабела с фасунката?

# 117
  • Пловдив
TMT на Скобелева майка имат подобни, но точно такива не съм виждала. А сайтът им е малко...смотан, та на място винаги ми е било по-лесно да намеря това, което търся 😊

# 118
ТМТ има и в Кършияка, на Брезовска 67.

# 119
  • Пловдив
Брагодаря, ще мина да проверя.

Общи условия

Активация на акаунт