За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 30 868
  • 753
  •   1
Отговори
# 450
От един кулинарен магазин си бях взела за хапване зеленчукова лазаня - беше много вкусна! Някой правил ли е? Моля за рецепта Simple Smile

# 451
  • Варна
Сменяш каймата със зеленчуци и гъби. Моркови, патладжан, тиквички...

# 452
  • Sofia
От един кулинарен магазин си бях взела за хапване зеленчукова лазаня - беше много вкусна! Някой правил ли е? Моля за рецепта Simple Smile
Заповядай с патладжани и тиквички, снимката е линк.

# 453
  • Велико Търново
Здравейте,

Моля за съвет! Как да сготвя талиатели с трюфел, никога досега не съм готвила подобно нещо. Прилагам снимка на наличния продукт ( да, както обикновено съм взела нещо което идея нямам какво да го правя). Разполагам със скариди, ако те се вписват в картинката Simple Smile

# 454
skk007 няма ли опътване на пакета? аз съм правила подобни, не същата марка, и моите бяха така ароматизирани на трюфел или с трюфел , вече не вярвам на съдържанията , че миришеше цялата къща от тях. Не мога да си представя да ги комбинираш с нещо като скариди. Дори не мога да си представя с нещо друго, освен малко мазнина или сметана.

# 455
  • Велико Търново
Има рецепта на пакета, но ми се искаше нещо изпитано като метод да споделите, затова питам.
Скаридите и на мен ми идват в повече, но реших да си кажа какво имам, че и трюфел, пък и скариди, току виж ме приемете за по-гурме ориентирана Simple Smile

# 456
  • In transit
skk007, най-добре на тази паста се вписа сос с манатарки/печурки и сметана. Виж в блога ми рецептата за гъбен сос, ако искаш.

# 457
  • Велико Търново
Благодаря, Мики! Ще погледна там! Всъщност щом е толкова миризлива, дали да не смеся с още спагети или няма да се спася от миризмата.

# 458
  • Sofia
Благодаря, Мики! Ще погледна там! Всъщност щом е толкова миризлива, дали да не смеся с още спагети или няма да се спася от миризмата.
Миризливите са били друга марка, та тия може и да не са. 
Аз бих запържила гъби (каквито и да е)  в повече масло и пастата и от водата ѝ за сос и толкова.

# 459
При тая характерна и то не слаба миризма на трюфелите, не им трябват кой знае какви добавки, по-трудно се вписват. Те и немалко неща просто биха се подмятали там, но ще са напълно засенчени от трюфела ако е силно наистина. А ако се усеща по-малко, да не го засенчиш пък него (малко вероятно), няма смисъл. Прави са че евентуално малко други гъби да не са ти съвсем постни и/или сметанка и стига им толкова.

# 460
Миризливите са били друга марка, та тия може и да не са. 
Аз бих запържила гъби (каквито и да е)  в повече масло и пастата и от водата ѝ за сос и толкова.
Миризливите ги пазарувах някъде из Италия, което не значи , че нейните не са миризливи. Аз си мисля да ги свари и да види колко са миризливи и после да слага ако не миришат досаттъчно гъби, ако прекалено много миришат малко сметана или мазнина и да поръси отгоре нещо прясно като наситнен магданоз.
Но аз не съм спец. и само предполагам .

# 461
  • Велико Търново
Благодаря ви! Ще ги глася довечера и ще докладвам резултата. Поне мога да проветря спокойно Simple Smile

# 462
Проверих при мен и имам още една куптия и аз от трюфелните. питах ии то и доколкото разбирам нормалните стават трюфелени с трюфелено олио ароматизирано. 

Необходими продукти:
Нудели (пресни или сухи, като талиатели, фетучини, удон и др.) – ~200–250 г

Трюфелово олио (бяло или черно, според вкуса) – 1–2 ч.л. (внимавайте, много е силно!)

Масло (за по-плътен вкус) – 1 с.л.

Сол

Т.е. сега се замислих дали да не си запазя супер миризливата трюфелена вода и да пусна още едни нормални след това вътре да видя как ще се ароматизират. Може друг вид нудели за разнообразие.

# 463
Конкретно посочените вече ги готвя с директно изхвърлене в кофата. Втора седмица не може да се премахне миризмата на разложено зомби повърняло химическа лаборатория.
Бях писала по темата в лидлската група.
Дано вашият нос не е чувствителен като моя.

# 464
  • Велико Търново
Снощи ги готвих, но няма да повторя. Не е нашето ястие за вечеря, въпреки че няма какво да му се обърка на практика и е бърза вечеря.
Благодаря за препоръките и съветите  сготвих ги с масло, гъби и вино. Вкусни и не за повтаряне станаха Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт