За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 29 722
  • 753
  •   1
Отговори
# 735
  • Мнения: 43 507
О, Биляна, може ли рецепта за оцет от смокини?

# 736
  • под тепетата
  • Мнения: 11 175
Ще питам майстора- мъжа ми и ще пиша. То май аз отнякъде му я бях изровила ...

# 737
  • Русе
  • Мнения: 6 164
Скрит текст:
О, Биляна, може ли рецепта за оцет от смокини?

# 738
  • Мнения: 3
Здравейте, преди година или две бях правила рецепта с патладжан от форума, по спомен се пържеше и после се заливаше с марината. Не беше за зимнина , а за директна консумация. Някой има ли такава?

# 739
  • под тепетата
  • Мнения: 11 175
mariat, по тази рецепта го прави оцета.https://receptitenababa.com/shopski/r13398-%D0%BE%D1%86%D0%B5%D1 … 0%B8%D0%BD%D0%B8/
Обаче нашият е бял, не е розов.
lliyanal, онзи ден ми останаха гриловани тиквички. Смесих на око зехтин, смокинов оцет, сол и наредих на пластове, като ръсих между тях нарязан чесън и магданоз. С патладжани ще стане също. Оставих ги една нощ в хладилника и станаха супер!

Последна редакция: пн, 11 авг 2025, 16:20 от bilqna_69

# 740
  • Мнения: 43 507
Благодаря, Биляна! Пейч, благодаря и на теб!

# 741
  • Мнения: 3
mariat, по тази рецепта го прави оцета.https://receptitenababa.com/shopski/r13398-%D0%BE%D1%86%D0%B5%D1 … 0%B8%D0%BD%D0%B8/

lliyanal, онзи ден ми останаха гриловани тиквички. Смесих на око зехтин, смокинов оцет, сол и наредих на пластове, като ръсих между тях нарязан чесън и магданоз. С патладжани ще стане също. Оставих ги една нощ в хладилника и станаха супер!
mariat, по тази рецепта го прави оцета.https://receptitenababa.com/shopski/r13398-%D0%BE%D1%86%D0%B5%D1 … 0%B8%D0%BD%D0%B8/

lliyanal, онзи ден ми останаха гриловани тиквички. Смесих на око зехтин, смокинов оцет, сол и наредих на пластове, като ръсих между тях нарязан чесън и магданоз. С патладжани ще стане също. Оставих ги една нощ в хладилника и станаха супер!
. Благодаря, ще пробвам.

# 742
  • Мнения: 5 428
Мисля, че това е рецептата за патладжаните. Една година и аз я пробвах.
https://www.bg-mamma.com/?topic=1234636

# 743
  • Мнения: 3
Мисля, че това е рецептата за патладжаните. Една година и аз я пробвах.
https://www.bg-mamma.com/?topic=1234636
Да, точно тази е , стават невероятно вкусни! Благодаря!

# 744
  • Мнения: 5 428
Да, те бяха станали голям хит във форума затова и аз реших да ги пробвам,  че много обичам. Писала съм и коментари някъде с въпроси за тях или в тяхната си тема или в тази.
На мен лично не ми допаднаха.

# 745
  • Русе
  • Мнения: 6 164
Скрит текст:
Здравейте, преди година или две бях правила рецепта с патладжан от форума, по спомен се пържеше и после се заливаше с марината. Не беше за зимнина , а за директна консумация. Някой има ли такава?

https://yummybook.ru/recept/holodnaya-zakuska-marinovannye-baklazhany

# 746
  • под тепетата
  • Мнения: 11 175
peych, технологията я схванах на оцета, но може ли, ако ти са ясни количествата и времето за престояване да споделиш, моля?

# 747
  • Русе
  • Мнения: 6 164
Скрит текст:
peych, технологията я схванах на оцета, но може ли, ако ти са ясни количествата и времето за престояване да споделиш, моля?

С гугъл преводача лесно ще схванеш всичко.
https://mutfakpenceremden.com/2011/10/17/incir-sirkesi-evde-sirke-yapiyoruz/

# 748
  • под тепетата
  • Мнения: 11 175
Благодаря, peych!

# 749
  • Sofia
  • Мнения: 22 572
Мдаа.. аз имам такава опция, веднага ми предлага превод Гугълът когато отворя чуждоезична страница и се възползвам когато ми трябва. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт