Леко ПТП

• 1 072
  • 33
  •   1
Отговори
Прибираме се със сестра ми тя с нейната аз с моята кола, аз съм зад нея и видях какво се случи... Та на светофара от дясната страна има паркирани коли имаше и мн хора тя мина и  чукна паркирана кола  с задната си врата в неговата задна врата дори се чу. Обадих и се веднага нз защо ни ми вдигна аз се паникьосах не огледах другата кола не видях и каква марка е. Това се случва мн близо до дома ни. Прибрахме се обясних и какво е направила тя мн се уплаши, върнахме се на мястото точно след 20 мин но вече нямаше никой освен 1 паркирана кола. Огледахме нейната кола видимо дори лека драскотина няма нито каквато и до било следа от удар, за другата кола не мога да кажа дали и има нещо. Та сега ако човекът когото чукна има драскотини или някакви следи и пусне жалба какво следва като последствия за нея. Тя казва че изобщо не е усетила... не сме казали на никого... могат ли да и вземат книжката като избягала от ПТП. Случи се съм 11ч сега е почти 16 ч и никой не я е търсил нз дали е имало камери отпред но има доста магазинчета има табако то сигурно има и камери страшно е уплашена, моля за съвети

# 1
Мен ме удариха и избягаха, казаха полицаите, че човекът ще е 5 месеца без книжка, но повечето обжалвали, казвали, че не са разбрали.

# 2
Мен ме удариха и избягаха, казаха полицаите, че човекът ще е 5 месеца без книжка, но повечето обжалвали, казвали, че не са разбрали.

Може ли да обясните как са го намерили този който ви е ударил и веднага на същия ден ли го откриха?? Ако може да обясните... нз дали по колата изобщо има щети тъй като по нейната няма и драскотина. Редно ли е тя да съобщи за случилото се в полицията.  Ако може да обясните подробно, ще съм благодарна

# 3
Бях в колата, когато ме удари, снимах номера, показах на полицаите. Написаха акт, застрахователят ми оправи колата.
Другият шофьор го видях след седмица, още си караше с моята боя на на бронята.
Не знам дали са го търсили изобщо, но ако бях написала, както ме посъветваха полицаите, че нямам претенции, щях сама да си правя колата.
Вижте, аз чаках половин час КАТ, още толкова писахме документи. Вие сте се върнали бързо, не е имало пишещи.

# 4
Движеща се кола да удари със задната врата само задната врата на спряла кола е много труден трик. Даже не мога да си представя как ще стане. А и ако по вашата кола няма и драскотина вероятно удар не е имало, а сте чули нещо друго. Също така и никой не може да докаже ваше участие, ако няма и драскотина по вашата кола. Но огледайте пак по-добре, особено калниците. Там може да има ожулено.

# 5
Движеща се кола да удари със задната врата само задната врата на спряла кола е много труден трик. Даже не мога да си представя как ще стане. А и ако по вашата кола няма и драскотина вероятно удар не е имало, а сте чули нещо друго. Също така и никой не може да докаже ваше участие, ако няма и драскотина по вашата кола. Но огледайте пак по-добре, особено калниците. Там може да има ожулено.

Не, колата е черна и лесно се забелязва. Няма и драскотина огледахме няколко пъти, абсолютно нищо. Нз и дали удара е врата в врата така мисля защото точно когато задните им врати бяха на едно положение чух като леко чукване а нейната кола ми се стори прекалено близо до паркираната и това са моите предположения нз ще се разбере ако има нещо ....

# 6
И аз това щях да пиша. Завивала ли е? Да не му е обрала огледалото. И двете сте паники. Да тръгнете сами да се докладвате ми се вижда … въпреки, че това е правилното. Представям си как ще ви гледат. Ако няма никакви следи по нейната кола какви пък последици да има за него, че чак книжката да и вземат. Вземете се успокойте първо.
Най-доброто е да няма никакви щети по ничия кола.

# 7
Да, другата опция е огледалото. Там вижте. Това са най-издадените навън точки от колата и те се удрят при разминаване. Но пък огледалата са чупещо се рамо и обикновено почти не остават следи при ниска скорост, понеже поддават.

# 8
И аз това щях да пиша. Завивала ли е? Да не му е обрала огледалото. И двете сте паники. Да тръгнете сами да се докладвате ми се вижда … въпреки, че това е правилното. Представям си как ще ви гледат. Ако няма никакви следи по нейната кола какви пък последици да има за него, че чак книжката да и вземат. Вземете се успокойте първо.
Най-доброто е да няма никакви щети по ничия кола.

Да завиваше и това беше първата паркирала кола. Не е счупила огледалото защото поне това успях да  видя там си беше!

# 9
За това, мили момичета, в колата задължително трябва да има видеорегистратор. Защото днес вие сте "чукнали" някого, но утре вас ще ви "чукнат" и няма доказване.
Най-добре опитайте да намерите човека - примерно през групи във фейсбук и ако се намерите се разберете човешки. Може да се напише и двустранен протокол и всичко да се реши тихо и мирно.
Ако обаче човекът има видеорегистратор, който по някакъв начин ви е хванал или друг му е съобщил за вашата кола и номера на колата - лошо.

# 10
Лошо ако беше сериозна катастрофа, но това тук е недоказуемо, особено ако колата е без следи. Малко преиграваш.

# 11
  • Пловдив
Защо такива драми за едно одраскване?
Ако го намерите, платете му боядисването според мен - колко да струва? За какво ви е протокол, за да си търси парите за боята от застрахователя ли? Дали си струва бумащината?

Никога, никога не съм търсила кусур за одраскване на моята кола, и то не защото е стара бракма, поне беше нова, когато я купихме, че вече минаха осем години.
Случвало ми се е да одраскам чужда кола, понякога не съм забелязвала дори. В един такъв случай собственичката дойде да се разправя (познаваме се по работа), изобщо не бях усетила - платих и боядисването и по живо, по здраво. Бях истински учудена колко внимание обръщат хората на безупречния външен вид на колицата.
И мен са ме драскали или закачали - не е проблем, щом вътре няма как да има повредено.
Вече се притеснявам от нова такава случка само защото ги виждам хората как реагират, де, все едно телесна повреда си им нанесъл или си им потрошил колата. Притеснявам се от кавгата, не че книжката щели да ми вземат и не знам какво.

# 12
Много странно отношение към собствеността? Наистина нямаш представа колко може да струва боядисване. Някои автомобили не може да се “пръсне” само драснатото. Аз съм правила протокол когато една леля ме одра при маневра на паркинг. Точно така ми обясняваше, че нищо не било и с парцал с бензин щяла да излезе драскотината. Застрахователят ѝ ми изплати обезщетение. Нали за това плащаме застраховките?

# 13
  • Пловдив
Ами правете, щом искате, аз не мога да ви попреча. Много е важно все пак колата да е лъскава. (Не, не е заради корозия и не знам какво, заради външния вид е.)

Откъде ще имам представа, аз кола виждала ли съм...

# 14
Ами правете, щом искате, аз не мога да ви попреча. Много е важно все пак колата да е лъскава. (Не, не е заради корозия и не знам какво, заради външния вид е.)

Откъде ще имам представа, аз кола виждала ли съм...
Ми ако искаш се цупи. Ако знаеш колко струва пребоядисване няма да предложиш ти да го платиш, а ще го плати застрахователя ти. Не за лъскавина говорим.

Общи условия

Активация на акаунт