Поиска да забременея, за да се сгодим

• 11 467
  • 441
  •   1
Отговори
# 390
Тоя не ни стана симпатичен, откак се разбра, че не плаща всичко. Sunglasses

# 391
Откъде тръгнаха тези мнения за разходи, тя не е поставила този въпрос. Аз пък не познавам семейство, в което да се дели всичко 50:50,нещста обикновено са динамични при дългогодишен съвместен живот, веднъж единият има повече от приходи или задължения после другият. Ситуации с родителите има всякакви, млади, стари, едно счупване на крак или да се наложи смяна на става, веднага хвръква 4цифрено число, няма да се помогне на родител ли? Може в темата родителите на всички да тънат в разкош и да няма нужда, но в живота често не е така. Кредит също не знаем за какво е, може да е за общи нужди.
В крайна сметка, както писах и в предишен пост, не сме Сметна палата, да им търсим отговори на финансите.
Темата беше съвсем друга, дали е обидно мъжът в съжителство да се дърпа от брак. Да, обидно е щом за жената има значение. Днес колкото семейства с брак, толкова и дългогодишни без брак,ако и двамата не го искат, добре. Ако единият иска, а другият не, проблем е за всеки поотделно, всеки ще се чувства зле при компромис. Но явно авторката си реши проблема. Или пък така представя нещата, за да се спрат коментарите, които по мое мнение отидоха твърде далече и започнаха да излизат извън добронамереност.

# 392
  • ES
https://vm.tiktok.com/ZNd6Cc5ff/
Ей това е истината за брака.

# 393
  • Пловдив
Предлагам кола с шофьор за сватбата..........цена на ЛС

# 394
Чакай да осигурим младоженец, шофьорът после. Thinking

# 395
  • До хладилника, който обичам
Цитат
-"Кой плаща за апартамента/сметките?" - Ипотечния кредит е на негово име, но той има и потребителски, и отделно има разходи към семейството си, които са неотменими. За това, аз поемам ипотеката, някои от сметките, той потребителския, колата, останалата част от сметките ни, както и разходите към семейството си. Не се караме за пари, защото всеки си има собствен доход и сме независими един от друг в това отношение. Аке единият няма - другият дава.

Не знам как заключихте, че разходите са горе-долу поравно разделени, защото nniiao не го е казала ясно.
Аз попитах как се делят процентно/като съотношение разходите няколко пъти. От това горе разбрах, че тя плаща ипотеката и някои от сметките, а той - потребителския си кредит, разходи по кола (не пише да има лизинг?), другата част от сметките и разходите към семейството си. Питах и къде отиват парите от потребителския кредит, защото това е важно - дали е личен, или са били вложени в имота. Ако са в имота, да, ок, може да се приеме, че делят горе-долу наполовина (въпреки тези "разходи към семейството", които не би трябвало да излизат от общ бюджет на двойка, която не е формално обвързана, няма общо дете и т.н.) но ако си покрива личен проект, то въобще не ми излиза "сметката".

# 396
Ипотечния кредит в момента го плащам аз, да, но ако ролите бяха разменени, всичко щеше да е наред, защото той бил мъжа (сиреч, той трябвало да поема разходите), а аз жената (щото, видиш ли, така трябвало). Според мен не е важно да се гледа кой какъв пол е, а дали сметките са платени.

Потребителският му кредит, който той си плаща, си е за семейството - с него купихме електроуреди (пералня, фурна,..), които бяха важни за апартамента и ги използвам постоянно. Не е негов си личен заем от преди - пак отива в семейството.
Въпреки, че аз използвам тези уреди (понякога и той), не ме е накарал да плащам за тях или да помагам с ПК, както беше споменато, че трябва двамата да хващаме ИК., или, той да си го плаща.
Ми, той ще плаща ПК още 10 години, после какво пречи да сменим разпорежданията кой колко плаща и за какво? Нищо не е по един и същи начин до край.

Разходите за семейството му са за родителите му (които не че са използвачи, просто нямат друг избор), но те си имат свой доход (просто малък), и за това се налага помощ от негова страна. Като има болен родител и влиза-излиза от болницата постоянно и всеки път партньора ми киха по 300 - 400 лв покрай лекарства и какво ли не, а от мен стотинка не е искал, защо това да е причина да мисля, че ме е "вътрил" с ипотеката?

Нека си представим, че той плаща апартамента, половината сметки и храна, а аз плащам ПК, отделно помагам на родителите си (не прищявки, а неща, които са в необходимост), колата, наши сметки, пак давам и за храна, и отделно гледам да спестя някой лев.  Все още ли ще е толкова лошо положението?

10 години не съм му искала брак, защото разговора за раздялата беше още в началото на връзката ни. Нормално е в началото да мисли за потенциална раздяла.
От предния месец говорим за годеж и брак, не съм му упявала 10 години за него. Вчера се разбрахме да пестим за сватба (не голяма, нито от типа на "вижте ни, женим се", ами с най-близките, защото и двамата искаме така). Нормално е сега да започва да събира пари, до сега не е било повдигано на въпрос.
Когато отворих темата се е оказало, че съм го събудила и за това не му се е говорило. Не му се е и искало да се кара с мен, но вчера си поговорихме спокойно и сериозно, и брак ще има. Нормално е да му вярвам. Нито ме е излъгал до сега, нито не си е държал на думата, нито ми е пренебрегвал желанията. Няма да се разделяме след като изплатя апартамента (даже до край само аз да го плащам, което не ми изглежда вярно), защото до тогава аше сме вече дърти и бебо ще е голям мъж/жена 😄. Ипотека не се изплаща за 5 години, че да "духне" с друга и с апартамента. До тогава ПК ще е изплатен отдавна, както и семейните му проблеми ще бъдат решени.

Още ли той е толкова лош, а аз глупачка с подбита цена?

# 397
Не, всичко ви е супер наред, събирайте пари за сватбата и това е Simple Smile Важното е, че сте добре финансово - кредит, ипотека, родители, мнгоо разходи имате, една сватба няма да ви катурне Simple Smile

# 398
  • София
Една сватба може да се направи и без пари или със скромни средства.
Иначе сега нещата звучат различно от това, което представи в началото.
Но пък с ПК за печка и уреди, които тепърва ще плащате 10 години, направо сте вързали за скъпа сватба, че и бебе.
Пък и щом ти ползваш безплатно печката и пералнята. Wink

# 399
И мен ме впечатли този потребителски за уреди за десет години?! Че те уредите дотогава трябва да се сменят...

# 400
  • София
и брак ще има.

Още ли той е толкова лош, а аз глупачка с подбита цена?
Не, няма да има.
Да.

Авторката вече мина в режим защита на милото, да закриваме темата. Grinning

# 401
Потребителският бая големичък ще да е, но да, пак е за семейството.

Авторке, идете да се разпишете със свидетелите и някой и друг родител и се успокой, че имате статут на съпрузи. Пари за сватба да събира и то лично мъжа ти... вие си знаете де, но аз така бих направила. Щом успявате да покривате тия немалки разходи и то дружно,  на възраст под 30, нещата не изглеждат зле.

# 402
Е как да иде като господинът не желае.

# 403
Бременна с ехографската снимка в ръка.

# 404
Нищо не му е пречело да предложи и да се задомите преди 10-те години.

Последна редакция: чт, 08 май 2025, 14:03 от Smile_ :)

Общи условия

Активация на акаунт