ОКТОМВРИЙСКИ бебчета 2024 тема 5

• 29 923
  • 677
  •   1
Отговори
# 135
Изибел, страхотни сте!

Скади, честито, не си губите времето, браво!

Моят е голям кривак нощем, буди се и плаче. Зъби ли и аз не знам, зъб още няма!? Гелчета мажем, даже и аз снощи Панадол му дадох, милото.

# 136
Isibel, брьво, бре! С бебенце, че и арки! Как успя! Аз тук с едно бебенце и едно домакинство и един мъж едвам се чудя на къде да се обърна! На мъжа за малко му казах вчера, че искам да сме сингъл…
Попътен вятър на момичето ти! Да има много късмет и умения да го ползва 🌹🎉🥳🍷🎁🎈🍾🥳🎉 А, на теб, браво за добре свършената работа! 3 големи и независими деца си отгледала 👏🏻👏🏻👏🏻
Чудя се за същото нещо ли говорим? Моята взе да се буди по час, имай предвид нещо като всеки чак, даваме и млекце, цоцка и заспива. Мернах някъде в Solid Starts тезата за диасоцииране на съня с храната, ама имам ли време да прочета.
Това като курса за Първа помощ, вика ще ви препоръчам приложение за телефона, ма знам, даже ми казва “ама приложението, за което ти говориш е нашата препоръка, това на Червеният кръст”, ами знам, ама имам ли време да го отворя, а!? От месеци е в телефона.

Иначе при мен положението психологически взе да става мама-мия, ама не ми се говори даже. Самота и безспокойство колкото искаш. Добре, че поне и други говорят за същите чувства.

Leyla, как я направи таз телешка яхния да я обърнем на курс за готвене 😂 само не е готвено в таз група. Отдавна искам да сготвя телешко на бавен огън, ама няма и да е скоро. От къде 3 часа пък за готвене?

Ай, сполай ви!

# 137
Хахах, Maya нали трябва да обхванем всеки аспект на бебегледането 😄
По принцип телешкото ми е мистерия. Намерих една рецепта в интернет + малко мои импровизации - получи се страхотно.
Месо сложих две парчета с големината, приблизително на кибритени кутии.
В рецептата пишеше да се вари 40мин, след това да се сложи в нова вода и да се вари още 20мин. Не разбрах защо му се сменя водата и трябва ли да се изхвърли първата, та аз в нея си сварих зеленчуците.
Сварих месото в двете води общо час и го оставих настрани. В първата му вода сварих лук, картоф, морков, прясна мерудия и спанак.
Месото минах на ръчен чопър.
Когато зеленчуците станаха готови, прибавих месото, малко червен пипер, малко чубрица и съвсеееем малко хималайска сол, колкото да кажа, че съм сложила. Оставих го на котлона 1-2 Мин да поври и готово. Получи се доза 2 бурканчета от пюре от 190гр.  /за това ги ползвам/.
Намачках с вилица и малкия си изяде всичко.
Правя две бурканчета храна, едното изяжда на обяд, другото прибирам. На следващия ден готвя две бурканчета друго, едното изяжда, второто прибирам. На 3тия ден топля яденето от първия, на 4тия ден, от втория..... Някаква такава система се получи. Така имам дни, в които спокойно мога да изляза, без да бързам да се прибирам, да му готвя или ако ще ходим някъде за повече време, само взимам бурканче от хладилника с мен. Реално едно ядене преседява макс 48ч в хладилника и не яде едно и също два поредни дни.
Междинните хранения много ме тормозят. Постоянно гледам разни бебешки рецепти в интернет, но...... Не ми пасват. Сигурно има хора, на които баба им без чиа, спелта, рожков, кокосово масло и агаве не е сядала на масата, ама ние такива неща вкъщи не ползваме. Търся идеи с "прости" продукти, които и да се получават добре и ... Още си търся. Пробвах различни бисквитки, палачинки, мъфини ...  Накрая кучето ги яде 😄

Последна редакция: вт, 27 май 2025, 13:08 от Leylah

# 138
Skady, аз мисля, че ти бях честила, но все пак вече официално честито. Лека бременност на ТЖ и сладко кротко бебенце на финал. Wink

isibel, прекрасни!!! Мама героиня си ти. Децата са ви много красиви, а бебока изглежда като едногодишно. Едър ли върви?

Моят бебок не е спал днес, с двете деца съм вкъщи и трябва да чистя целия апартамент, че е кочина. Ама бебо не иска да спи вкъщи и вместо това обикаляме улиците.

# 139
Скайди,лека бременност на твоята половинка.Не,не са задължителни вече.Или поне не според всеки лекар.
Офталмоложката каза,че всичко видимо е наред.Обаче е против воденето на бебета под 1г  без видим проблем.След година можело да се прегледат каквто трябва,с "машината"🙄.В 16 ч сме на ехограф и се надявам и там всичко да е наред.

# 140
В 7:00 даваме АМ, преди си изцоцкваше 170-180мл, сега едва 130-140.
10:30 Давах кашата последната седмица, защото въведох глутена под формата на нишесте. Яде 100гр и много рядко приема дохранване с АМ. Бута го, ръмжи, не иска.
14:00 - 14:30 Давам АМ, понякога изяжда 170, когато е по-изморена и заспи след това. Ако е будна изпива 100-120 и тва ѝ е.
18:00 Яде втората твърда храна, когато съм дала каша сутринта давам пюрето сега или обратното. Преди пюре ядеше спокойно по 140-160гр. Сега на 100гр почва да прави “номера”, имитира кашлица, имитира звуци на повръщане, прави се, че се напъва а като проверя - памперсът сух. Убедена, че се преструва, за да спра да ѝ давам. Като в усетих, че го прави, продължавам да ѝ давам и сега почва да мрънка и просто се отказвам.
21:00 Последното АМ е единственото, което изпива с апетит, 180-190мл си ги изяжда без проблем.

Общо количество се върти около 680-720 АМ+твърда храна общо за денонощие. По записки гледам, че от Февруари седи толкова. Най-много е изяждала 815, на 23.02….

# 141
Благодаря на всички за милите думи💐!
Mommy, не е май много едър, в седми месец сме 7,60кг и 70,5см.

Мая, тежичко ми беше, но нямаше мърдане трябваше да подготвям всичко, децата помагаха, но баща им хич го нямаше. Ползвах го да ми помага с бебчо, но често ми се изплъзваше. Какво да ги правиш такива са май повечето. И аз съм с настроенията така, често ме блъска самотата… нормално е, период е ще отмине.
Leylah, благодаря за рецептата и аз ще я пробвам. Мисля, че първата вода се изхвърля за да остане по-бистър бульон, вероятно и по-лек за бебчо.
Сега се чудя дали не въвеждам много рязко глутена и млечните. Откакто съм дала всеки ден ги включвам… хм вие как го правите?

# 142
Щом са въведени и няма проблем, няма проблем и всеки ден да се дават. Аз не го правя, защото гледам да давам разнообразни храни и да въвеждам нови. Гледам и да давам храни, богати на желязо, а хлябът и млечните не са такива.

# 143
Ние минахме и ехографа,всичко е наред.По ЗК пращат на уролог.Той гледа с ехограф,но само бъбреците и пик.мехур.Аз исках да се види всичко и съм доволна от д-ра,който избрах.Огледа всички органи обстойно.
Той от три вечери не пишка.През деня пълни памперса на 2-2.5часа,но сутринта е напълно сух.
Водихме го в мола,купихме му маратонки.
На отиване обяснявах,че няма да му купя оригинални обувки,понеже крачето му расте и няма смисъл да давам толкова пари,а после излязох от Спорт вижън с усмивка.
Всеки следобед си яде по едно Данонино.Полезно или не,харесва му

# 144
Благодаря ви, момичета, за милите пожелания Hug Heart

След седмица сме на ФМ. Малката междувременно развива нови умения. Вече като я пусна на пързалката, долу опира крачетата и става сама. Много е сладко Grinning

Взехме две гърнета и вчера пристигнаха памперс гащичките. Днес пътуваме, но като се върнем, от вдругиден започвам да я слагам, да видим какво ще стане.

# 145
Щом са въведени и няма проблем, няма проблем и всеки ден да се дават. Аз не го правя, защото гледам да давам разнообразни храни и да въвеждам нови. Гледам и да давам храни, богати на желязо, а хлябът и млечните не са такива.

Аз давам четири хранения две закуски(сутрин и следобед) и обяд и вечеря, имаме и 3-4 пъти мляко, много са на брой, но той не изяжда цялото количество от храната затова е така. Доста ми беше злояд, сега с тези разнообразни храни имаме повече успех. Иначе идеята ме е в сутрешната закуска да има млечни като попара кускус, елда с масло и сирене, по нататък бъркани яйца със сирене, следобедната е плод с каша, а обяда и вечерята са зеленчуци с месо или жълтък.

# 146
Isibel, вярно, че бях коментирала, че и моето бебе е със същите размери. Може би от снимката така изглежда. Иначе много успехи желая на абитуриентката. Flowers Four Leaf Clover Ние ще ходим на бал на братовчед ми другата седмица. А като ви гледам така на снимката се навивам още повече за трето дете. Grinning

skady, аз също съм извадила гърнето и ще започвам скоро да го слагам след сън. Искам да стане още малко по-топло. Пиши да кажеш как върви при вас. И късмет на ФМ!

# 147
  • UK
Лунатичка, погледни етикета на Данонино и виж съдържанието на захар. Дете под 1, да не говорим че даже и под 2 години няма нужда от това. По-добре кисело мляко с плодово пюре. Извинявам се, не обичам да давам непоискани съвети, но ми се струва, че нямаш откъде да ги чуеш тези неща, затова.

# 148
ZMK, на кои източници на желязо наблягаш? Дава ли и леща и дроб вече?

# 149
Дроб не съм давала, даже не ми се хрумнало, но не е лоша идея. Леща дадохме, два различни вида - не я харесва. Боб отначало не и хареса, но после да. Говеждото обаче много и хареса като парче - дъвче го с кеф. Не може да го отхапе, но каквото успее, извлича от него. На пюре по-малко и харесва, но го яде.

Общи условия

Активация на акаунт