ОКТОМВРИЙСКИ бебчета 2024 тема 5

• 30 110
  • 677
  •   1
Отговори
# 225
Е, то не е казано, че две години е същото като новородено. След годината може и два пъти или даже един път на ден само да суче малкото. Иначе не е задължително разбира се. Не бих заменила кърмата с кисело мляко, а с АМ

# 226
  • Sofia
На тези месеци защо не спи вече по цяла нощ?

# 227
  • UK

Защото децата не са по учебник и мнооого бебета продължават да се будят по доста пъти и това също е нормално, дори да не е приятно.

# 228

Това леко грубо прозвуча, надявам се да не е било целенасочено. И моето момче се буди по 1-2 пъти. Яде по веднъж на нощ и обикновено за това се буди. Спи неспокойно, ако не е спал добре през деня, изпуснал е дрямки, закъсняли сме с лягането и т.н.

Относно кърменето - АМ е по-добре от кисело мляко преди годината. След година - няма нужда от мляко за пиене. Предполагам през деня може да се дава като следобедна закуска с плод, за да се набавя калций.

Аз лично до година и половина максимум бих давала АМ. Ако кърмех пак същото.

# 229

Много бебета не спят по цяла нощ и това е нормално

# 230
Какво ви предписват за фаза настинка преди да стане по-сериозно?

Тук нищо и  миналия път завършихме с антибиотик и беше само преди две седмици. Така ме е яд, защото все вкъщи я простудяваме, по мои наблюдения.

Цяла нощ много неспокойна миличката и мята ръчички като хеликоптерче, и проплаква, което не и е характерно. Баща и смята, че е зъбче, но то вече проби, според мен е комплексно.

# 231
  • UK
Нищо, Мая, чакаме да мине и се опитваме да облекчим симптоматиката. Парацетамол ако температурата е прекалено висока. За вирусна инфекция няма какво много друго да се направи.

# 232
Момичета, да ви споделя една радост с малката. Първо, учи се да ходи доста активно. В момента навън изглеждаме като хората с деца на по 10-12 месеца - хванати за двете ръчички и малката си ходи. Ортопедът ни беше дал зелена светлина за прохождане, и вече когато детето поиска. Детето много бързо разбра, че може да се придвижва така, и в момента вече реално мисля, че към 8-9 месеца ще проходи (сега е на 7 месеца).

Още по-голямата ми изненада е гърнето. Взех да я слагам преди 2 седмици някъде на всяка смяна на памперса. Вече няколко пъти се изпишква в гърнето, като я сложа, а я държа по 1 минута, не повече. Обясних ѝ какво се прави там (не че смятам, че ме е разбрала със сигурност). Това добре, но тези дни взехме вече да сменяме сухи памперси Scream Ето това не го очаквах изобщо. Не всеки път, естествено, но подозирам, че ако се хвана сериозно да я слагам на гърне през половин-един час, ще се научи и ще махнем памперса. Обаче ме мързи и ще си чакам да проходи.

# 233
Някои дечица си пият адаптирано мляко и до три годишни.
На една приятелка момченцето си го иска всяка вечер преди лягане, а е на три.

Като видя че почва хрема, аз капя физиологичен разтвор, давам коризалия,  чай бебешки за имунитет с малина и коприва, по-лека храна.  Може витамин це - една трета детска ампула или половинка според килограмите ми е казал лекарят. Може и Оксилококцинум.  Като почна вирусът февруари,  първо опитахме да го стопираме с Тамифлу детски прахчета, на които пак се изчисляваше дозата според килограмите. Но не стана и стигнахме до антибиотик. Понякога пък се получава на се оправятсамо с леки лекарства или с нищо.
Дано бързо да минава.
Моята също е много кисела и почти не иска да яде, много трудно заспива. Само два дни беше свежа, май нови зъбчета тръгват.

Ще давате ли нещо по-различно преди да отидете на море с бебчетата, освен дежурния пробиотик?

# 234
Juji, благодаря много за включването. Осцилококцинум и кортизалия заедно ли ги даваш?

Dana и Leyla, какво беше за Кортизалия и алкохол? Мисля, Дана, ти каза, че този, който продават в UK съдържа алкохол? Питам пак защото снаха ми ще идва след два дни и е удобен случай да го поръчам от България освен.

# 235
  • UK
Skady, чудесно, но закъде сте се забързали? Това, че е едно дете ходи за ръчички не значи, че е готово да проходи, а и на 8-9 месеца си е доста рано. Признак за това, че е готово, е да започне да се изправя само, да се придвижва по мебелите, да седи за няколко секунди право без опора, да кляка и да се изправя само от клек. Възможно е ранно прохождане, но инициативата трябва да е от бебето. Ортопедът и да даде зелена светлина, и да не даде, няма особена разлика. С това не казвам, че вашето бебе не е готово, може и да е. Може и някакъв вундеркинд да отглеждате, проходил и без памперс на 8 м. Blush

# 236
ljoli, аз за първи път разбрах, че изобщо има деца проходили на 8-9 месеца наскоро. На едни приятели детето, момче, много едро и то с много настояване от родителите. Детето имаше интерес, но родителите също много го натискаха, за да проходи. Не знам за къде бързаха. И сега наскоро пак на едни познати момчето, отново върви по-едро. Не знам дали има общо. На 10 месеца прохождане ми звучи по-нормално вече.

# 237
Може и да е ген, аз съм проходила на 8 месеца. Не бързам, на детето му е интересно и иска да ходи. Ето например не иска да пълзи и не я карам/уча.

# 238
  • UK
То тези неща не се учат. Ако има проблем, има специалисти, които помагат. Но с настояване на родителите не става. Пълзенето не е milestone, макар че е полезно умение, което развива координация и укрепва мускулите в подготовка за ходене.

# 239
Онази вечер при нас беше ад, до 5 сутринта не сме спали, буди се от болки във венците, мазах с гел, панадол дадох.. снощи пак така, като се събуди посред нощите и някой път направо хуква да пълзи и да се изправя. Това ме навежда на мисълта, че може и регресия да има и да се превъзбужда от новите умения (да е все прав по мебелите) и затова да се буди. Отделно и в 3ч яде и в 6ч, какво е това ядене нощно не знам.
Предполагам, че му е по-неспокойно и защото от 2-3 дни вече не се кърмим. Той сам постепенно се отби, последните дни сучеше само вечер или нощем. Постоянно пълзи бързо, изправя се и се разсейва, не искаше да суче. Реших да не насилвам нещата на всяка цена, все пак 7 месеца го кърмих, а дори не се и надявах на толкова, нямах супер много кърма, но успях.
Сега ми е емоционално, че вече не се кърмим и явно го изживяваме и двамата.
За справка баткото го кърмих 3 месеца само със зор.
Иначе детето не го държа за ръце да върви, оставям го сам да се изправя, а от 6 месечен пълзи навсякъде. Не го уча на нищо, сам си се учи и пада, става, няма как.
Баткото ми пък почти не пълзеше, на 8-9месеца започна да се изправя по мебелите и на 10 месеца проходи.
Аз пък завиждах благородно тайно на моите приятелки с по-пухкави бебенца момиченца, чиито бебета до годинка и косур, където ги оставяха с по 1-2 играчки и след 1-2-3 часа ги намираха на същото място, без да са мръднали грам, спяха по цели нощи и всичко ядяха. А моето ме беше побъркало, не можех да седна, нито да отида до 00, нищо, а и нощем се будеше все от зъби.
Сега с бебко пак е така, бърза към коридора, в другите стаи, вчера пак съм обезопасявала, крих на високо малко играчки и конструктори от баткото. Ще лудна! Поне засега хапва пу пу, днес правих пиле с ориз и си хапна и той от нашата храна с апетит.

Иначе ще давам АМ до годинката и повече ако иска, след това обща храна, не бих давала кисело мляко вместо АМ или кърма.

Нищо няма да му давам преди да ходим на почивка, но може и пробиотик да взема, ако не забравя.

Може Коризалия и Осцилок. да, заедно.

Последна редакция: чт, 05 юни 2025, 16:07 от *Sweety*

Общи условия

Активация на акаунт