ОКТОМВРИЙСКИ бебчета 2024 тема 5

• 30 010
  • 677
  •   1
Отговори
# 195
Maya, много ми харесват идеите ти. Май трябваше да взема абонамент за solid starts като имаха намаление за деня на майката, ако ги взимаш от там. Ще пробвам ориз по твоя начин. Първия път го варих на congee и не го одобри.

Шишарче, и аз съм за това да предложиш парчета и да се заредиш с търпение. Парчетата може поне да провокират интерес към храната. Задавянето и връщането на големи парчета го научават сравнително бързо и разбират колко големи парчета може да отхапят. При нас пюретата също не са много на почит откъм интерес, но предлагам и двете консистенции на едно ядене.

# 196
Боби от гладки пюрета премина на намачкана храна. Не знам точно как стана прехода, честно казано. Започнах да ми давам банан с ръка, леко смачкан между пръстите, след това започнах да мачкам храната. Още прави поза за повръщане понякога, зависи от консистенцията. Но до сега не е повръщал. Обзе ден се задави с парпенце бебешка бисквитка, която ядеше сам. Всичко е добре, докато не му остане по-малко и той бута цялото парче в устата. Бързо я изкара, но много ме уплаши.
Снощи проби и едното горно зъбче - сега вече хапе ужасно. За него, мисля че хапането е нещо като целувка. Аз го целувам винаги, когато го взема - независимо дали го вдигам от столчето, от леглото и т.н. и той започна да го прави, но с хапане и вече ми оставя "кошарки"  😁
Днес бяхме на село, беше доста спокоен и яде като невидял. Изяде една пълна паничка с леща и след това взе да мрънка за всичко, което види на масата. Единствено не може да спи. Нито в количката, нито гушкане, но пък не плака - много му беше интересно всичко.

Аз също не смятам, че е необходимо всеки ден да се яде месо. Знам, че преди хората са го консумирали веднъж, най-много два пъти в седмицата. Но пък са използвали повече животински продукти - най-малкото масово се е готвело с мас, а не с олио.
Но ММ е от тези, които "без месо не сядам".
Мисля да се подложа на едно гладуване, изобщо не се чувствам добре, в последно време. Четох доста по темата и вече съм го опитвала веднъж - подейства ми добре.
Но усещам, че в момента нямам воля. И сладичко ми се яде, понякога усещам силен глад за солени, миризливи неща - сирена, снаксове... И когато ми е вкусно не мога да спра да ям дори да съм сита 🙄 Те и за това кг не мърдат. Цял ден нищо не хапвам - вечер се наяждам като прасенце.

# 197
Maya, мнооого вкусно меню за малката. Възхищавам ви се на мамите, които правите ЗВБ. И аз исках, ама моя бебок много се дави още. Sad

Започвам да тествам детските кухни в София от другата седмица и ще споделя отзиви. Попаднах на една кухня, която преди не съм виждала, явно е нова - tasty lab. Стана ми много интересно, че имат меню по ЗВБ. Поръчах му само за един ден такова да пробвам пак с парченца. Имат и опция “обяд за мама”, което е супер идея! Grinning

# 198
Попаднах на една кухня, която преди не съм виждала, явно е нова - tasty lab.
Разгледах ги. Имат вегетарианско меню за над 1 година! Досега всички, които разглеждах, са били за над 3 години. Малко са скъпи, но ще са ми в топ избора, ако спра да готвя на малката.

# 199
Честит 1-ви юни на всички дечица! 🎈🪄🧚🏻 Нека имат прекрасно детство, безгрижно с много игри, приключения, приятелчета и весели емоции! 🎪🍬🪅

# 200
# 201
Да са ни живи и здрави дечицата, да имат вълшебно приказно детство, да съхранят детското в себе си (както и ние самите) за цял живот, а ние винаги да бъдем тяхното сигурно място! ❤️❤️❤️

# 202
Честит първи първи юни на нашите съкровища!Пожелавам им най вече здраве,щастие,сплотени семейства,безгрижно детство и истински хора в живота им.

# 203
Честит първи юни на всички малки и големи дечица!
Да ни растат здрави и щастливи милите бебочета!
Весел празник! 🩷

# 204
Шишарче, и ние трудно минаваме на негладки пюрета. Той просто се дави много лесно, според мен си е физическа особеност. Не знам дали има общо с рефлукса. Не го насилвам всичко с времето си, важно е да му е приятно.

Мая, много вкусни ти изглеждат гозбите. Аз да те попитам някой неща, този пресен телешки суджук откъде го вземаш и по-точно има ри сол и подправки в него? И кокосовото мляко с ориз с какъв ориз го готвиш, можеш ли да ме напишеш как го правиш? Аз готвя все едни и същи неща май и се опитвам са избягам от стила си😀.
В Балчик съм, избягах от по-големите си деца. Малко да се оправят сами, че когато съм вкъщи и един сандвич не се правят сами. Е баткото, който е на 21 и живее в отсрещния апартамент си прави😂, но и той идва и ми цапа редовно.

Едит: Прикачам  снимка от момента, тук сме на квартира.

# 205
Здравейте! Има ли други бебета, които отказват всякакви каши за СЗ и какво давате, но да е без АМ, тъй като най-вероятно моето бебе има АБКМ (предстои да направим изследване, като въведем още няколко храни)? Пробвах и чисто плодово пюре, и от него му се гади още при първата хапка. Утре обмислям селд всичко опити да дам кашата със зеленчуково пюре, да видя дали така ще я яде. Иначе за момента я приготвям с размразена кърма или козе АМ. Друг вариант е да я направя с вода, без мляко но сигурно ще е още по-гадна....

# 206
Isibel, суджука взехме от месарите, не съм ги питала за подправки и сол, от тях взехме и агнешките кюфтенца пълни с подправки и тя много ги хареса. Снимах ти рецептата за приготвнето на ориза.

Дайте да се намерим в ТикТок, там се плаща за последователи или по-скоро последователи трябват да се върти бизнес и можем да си говорим директно, че тук даже няма и гласово набиране на съобщение.

Споделям линк към моят профил, аз тамън започвам там.

https://www.tiktok.com/@alice.ally49?_t=ZN-8wsHe45hj5q&_r=1

# 207
Maya, мнооого вкусно меню за малката. Възхищавам ви се на мамите, които правите ЗВБ. И аз исках, ама моя бебок много се дави още. Sad

Започвам да тествам детските кухни в София от другата седмица и ще споделя отзиви. Попаднах на една кухня, която преди не съм виждала, явно е нова - tasty lab. Стана ми много интересно, че имат меню по ЗВБ. Поръчах му само за един ден такова да пробвам пак с парченца. Имат и опция “обяд за мама”, което е супер идея! Grinning

Аз ще пробвам тези дни дам изключително добре направен на пара плод или зеленчук, нарязан на големи парчета за лесен захват. Ще видим дали ще има интерес и при нас, но исках да отбележа, че трябва да е наистина мекичко това, което се дава по звб.
Здравейте! Има ли други бебета, които отказват всякакви каши за СЗ и какво давате, но да е без АМ.....
- Аз не се старая да добавям АМ във всяко хранене. Дори в началото на захранването не слагах изобщо АМ. Но започнах. Не ми пречи, не променя вкуса, а пък казват, че това реално е протеинът в храненето и е добре да го има.
Да уточня, че каквото важи за закуската сутрин, давам и за следобедна в друг ден.

Моята бебка много обича тиква. За закуска или следобедна закуска добавям сухар към тиквеното пюре. Може масълце вместо АМ също да се добави.
Купуваме кисел за деца над 6м. - правя 1 чаша и добавям една бисквита "Закуска" (тук добавям АМ, но може и без него)
- овесени трици попарвам с горещ чай, добавям масълце, сиренце....(Не знам дали ще ме изгонят от групата, но тихичко, в скоби, ще споделя, че слагам и щипка захар за подслаждане..)
- овесени трици (попарени с вода от Ел. каната) + намачкан плод (круша, ябълка, банан)..(май наистина ще ме изгонят от групата, но.....намачквам и плодове от компотите на баба)...
- кисело мляко с бисквити
- амарант накисвам от предната вечер и давам с плодове отново както с овесените трици
- моята бебка не хапва изобщо кус кус и грис...пробвах я няколко пъти...
- при нас бисквитена каша, каша с елда или просо на кремилак (плодова), боровинкова каша или пшенична каша и един плод (пример: ябълка), се ядеше преди, но скоро не съм пробвала...
- мляко с ориз

# 208
Аз нямам тик ток. Само фб и Вайбър.
Не казвам да насилвате децата, само споделям, че малкия се почти винаги се мръщи на първите 2-3 лъжички, след това започва да чака с отворена уста, като пиленце 😁
Аз имам проблем /за много хора не е, но за мен си е голям/ - ММ иска да ходим на море Август.
Аз не обичам да ходя, много се изнервям и напрягам, имам проблем с хигиената - ако ще супер лукс да е някак ме е гнус. Нося си чаршафи и кърпи от вкъщи 😔
Та понеже той е непреклонен, накрая се съгласих.
Сега, първото ми чудене е какво ще яде детето там и трябва ли да мъкна тенджерите и продуктите от вкъщи,за да му готвя? Обмислям някакъв вариант да нося готова храна в бурканчета.
Стиснахме си ръцете за 3 нощувки, аз повече няма да издържа.
Другото - ще ходим на нашето море, бихте ли къпали детето в него? Аз съм си внушила, че е мръсно. Вероятно в хотела ще има басейн, бихте ли къпали детето в него?

Сигурно звуча като пълна откачалка, ходила съм на почивки и пътувания /някои служебни/, попадала съм и на хубави и на много кофти места.
С бившия ходехме в Бургас по 10 пъти годишно, но отсядахме при негови роднини и не съм имала такива проблеми.
Дайте някой съвет 😟

# 209
Аз до скоро давах само обяд.. От няколко дни вкарах и следобедна закуска - кус кус, макаронки с масло и сиренце, кисело мляко с овесени ядки, попара, но най-често е каша + плод. Днес хапна каша от елда +АМ+ ягода, вчера същото с ябълка.
Давам му често от нашата храна, днес хапна парче царевичен хляб (нещо като бърза/бъркана баница), вчера картофи, пилешко бутче.
Храни се с пюрета и каши, но и ЗВБ, тоест смесено.

Обаче забелязвам, че купешките пюрета често ги отказва. Не винаги имам време и сили да готвя за него и да е разнообразно с различно месце и т н.
Той пълзи адски бързо, навсякъде, всичко пипа и иска да взима, изправя се постоянно прав, пада, удря се, ще ме побърка.
Чудя се дали да не пробвам да поръчвам детска кухня.

За морето, ние нали живеем на морето, общо взето не е проблем да се къпе бебето. Аз например ще му сложа малко морска вода в бебешко басейнче и там да си играе.
В басейните на хотелите не бих го къпала все още.

Като ходим по почивки му нося купешки пюрета. Страх ме е да яде от блок масата, дали е прясно..
Обаче е голяма хамалогия, скоро бяхме за 2 дни на СПА, ами сумати багажи, млека, пюрета, лудница.

Общи условия

Активация на акаунт