ОКТОМВРИЙСКИ бебчета 2024 тема 5

• 30 453
  • 678
  •   1
Отговори
# 360
При вас как са отношенията с партньорите?
Тъкмо ме ядоса моята, не трябва да отговарям в момента Joy
По принцип са ни много добре отношенията. Когато се караме, се сдобряваме както си трябва, и обикновено, ако нещо си говорим по-остро, то пак е някак с любов. Естествено, има ги моментите аз крещя, на нея ѝ е досадно, но това е нормално и в крайна сметка пак стигаме до някакво съгласие по обсъждания въпрос Grinning

Значи, ако някоя от нас се разболее, изобщо не стигаме до спорове по въпроса. Болната отива да спи в хола, през деня вкъщи носи маска и не обслужва детето, доколкото е възможно. Това са елементарни неща. Аз се разболях, когато малката беше на 1 месец и я кърмих с маска, през другото време я гледа МЖ. Не помня защо е била вкъщи, може учениците да са имали някаква ваканция или нещо друго да е било. Преди няколко месеца тя пък беше болна (преди да забременее) и отново същото - тя спа в хола, само аз сменях памперси, храних малката и играх с нея, а МЖ си дезинфекзираше ръцете по 10 пъти на ден преди да прави нещо с нея.
Една хрема при нас не знаеш дали няма да означава болница за детето.

На всички близки децата на по 2-6 месеца са влизали в болница за по няколко дни (и тримата ни племенници в три различни семейства) или са били болни на антибиотик. Даже мислех по едно време, че това е някакъв стандарт, като болестите в яслата и градината, но се оказа, че не е.

# 361
А защо дават антибиотик за вирус??

# 362
Вирусна инфекция, антибиотика бори инфекцията, парацетамол и ибупрофен, температурата.

# 363
  • UK
Антибиотиците не помагат срещу вируси, а срещу бактериални инфекции. Но в България се предписват като бонбони.

# 364
Да, антибиотикът убива бактерии, не вируси. За повечето вирусни нищо не може да се направи, само симптомите се лекуват. А антибиотиците не са безвредни

# 365
Ljoli, Англия.

# 366
  • UK

Какво в Англия?
И там не дават антибиотици току-така.

# 367

Какво в Англия?
И там не дават антибиотици току-така.

За Англия говорим

# 368
За антибиотик щом са дали най-вероятно подозират или има индикация за вторична бактериална инфекция, получава се след вирус, зависи откога има някакви симптоми и как е протекло като цяло. Някой вируси при “подходяща среда” паднал имунитет от никнене на зъбки да кажем лесно могат да преминат към  вторична инфекция. Мая, аз меря температура с различни термометри на различни места и цункам челце. Бързо оздравяване💐! Относно ескимоските целувки нос с нос не ми звучат никак добре, това е бебе все пак, няма още изграден имунитет и по-трудно преминава през вируси трябва да се пази, а да е болен аз бих реагирала като теб, но не се гордея с нрава си 😂 и все пак бря бля, когато стана дума за здравето на детето го пращам да подвиква някъде другаде. Мм постоянно ме обвинява, че много съм мрънкала или паникьосвала, но аз съм човека, който се грижи за здравето на децата, аз не спя, давам лекарства и стоя в болница и много ме дразни с такива подмятания, смятам себе си за доста спокоен човек… май. Много обичам някой отстрани като каже “стига си се тревожила”, за кривата глава например, ами добре как точно да не се тревожи човек ако лекар му каже, че трябва упойка и евентуално операция… да кажа “оу супер, хайде са изпием по една бира”🙄(и не си представяйте, че правя драми, просто се затварям в себе си).  Между другото правихме рентген и не се видя проблем.
Ние пълзим, изправяме се в кошарата, свирим на бас 😆, и казваме “нннниее”, когато не искаме да ядем и “ммма-ма-ммма”, когато хленчим не знам псува ли или ме вика… С менюто съм много объркана вече, отказва доста неща. Имаме долни два зъба и горните два са на път.

# 369
Здравейте, момичета. Как върви храненето при вас? Иска ми се вече да заместя и закуската. Глутена съм го вкарала може би според мен), чрез сухар, коричка хляб. Обмислям сутрин да започна с попара, обаче може въпроса ми да ви се стори страшно глупав, но вие как я правите? С чай, мляко?

Изибел- прочетох за твоите притеснения, много се радвам, че на скенера всичко е наред. Не искам да си представям какво ти е било. Надявам се скоро да се отърсиш от това чувство.

Момичета с малкият сме на море в Гърция- такава радост е във водата.

# 370
Момичета с малкият сме на море в Гърция- такава радост е във водата.
Какво правите във водата? Че ние имаме проблем с радостта. Още я няма много Grinning

Попара правя с хляб, вряла вода, АМ 1-2 лъжички, сирене и масло.

# 371
Аз попара правя с плодов чай(бебешки🙂),сирене и масло.Ние имаме 4 зъба и май няма други на хоризонта.Стои седнал стабилно,но още не пълзи.Купих му басейн и тези дни ще го тестваме.Хремав ми е,но нищо друго му няма.Все едно е задна хрема.Нослето е видимо чисто,но много хърка.С аспиратор "вадя"по малко.Яде си,но все още пасирано и пюрета.Днес си поотчупи малко краставица,диня яде в бибката за плодове.На 99%сме бомба.Догодина юни ще стартираме с опити за второ

# 372
Izibel, знам аз, че съм права ама иди се разправяй. Аз и докторката подложих на съмнение с антибиотикя, отговора го споменах по-горе. А пък мъжя антибиотик щом е казала.

Супер! Браво! Радвам се, че при вас добре се наредиха нещата, все така да е!

Майките имат инстинкт и той право казва, ако знаят да слушат, съмненията и несигурността като гледам идват от хората наоколо, всички все знаят.
На ей на, май алергична реакция и милата не знам колко зъбчета вади по едно и също време, прорязалите вече

Последна редакция: пт, 04 юли 2025, 04:57 от MayaJane

# 373
Мая, точно, майките си имат интуиция в нас циркулират клетки от бебчо и можем да “надушим” проблема. Моята педиатърка( не личната лекарка), постоянно говори за това. Преди да отидем в болницата с пневмонията една седмица по-рано ми беше тревожно и въпреки, че нямаше изявени симптоми споделях, че нещо с бебо не е добре, виждах го блед и тн., тогава всички ми казваха нищо му няма какво пак ровиш, да ама не беше нищо…
Бебчето ти май алергия прави, консултирайте се, веднъж бяхме в болница с каката и имаше едно малко детенце с алергия така изглеждаше, хапвало ли е нова храна, ползвате ли нова козметика, прехвърли си ги тези неща в главата. Хайде стискам палци бързо да се оправяте!

# 374
Мая, точно, майките си имат интуиция в нас циркулират клетки от бебчо и можем да “надушим” проблема. Моята педиатърка( не личната лекарка), постоянно говори за това. Преди да отидем в болницата с пневмонията една седмица по-рано ми беше тревожно и въпреки, че нямаше изявени симптоми споделях, че нещо с бебо не е добре, виждах го блед и тн., тогава всички ми казваха нищо му няма какво пак ровиш, да ама не беше нищо…
Бебчето ти май алергия прави, консултирайте се, веднъж бяхме в болница с каката и имаше едно малко детенце с алергия така изглеждаше, хапвало ли е нова храна, ползвате ли нова козметика, прехвърли си ги тези неща в главата. Хайде стискам палци бързо да се оправяте!

Да, Изибел, така се предполага.
Антихистаминов сироп и дадоха, възможна алергия към антибиотика, тест трябва да направим.

Последна редакция: чт, 03 юли 2025, 23:07 от MayaJane

Общи условия

Активация на акаунт