Стани богат - тема 28

• 22 509
  • 776
  •   1
Отговори
# 375
От Уики:

"Пандемониум е столицата на Ада в епическата поема на Джон Милтън "Изгубеният рай"..."

# 376
Пандемониум се използва и на други места, освен от Милтън, не е нужно човек да е чел Изгубеният рай, за да го е срещнал някъде. В смисъл, че е част от попкултурата, дори да не може да се сети, че идва от пан+демониум.

# 377
Пандемониум се използва и на други места, освен от Милтън, не е нужно човек да е чел Изгубеният рай, за да го е срещнал някъде. В смисъл, че е част от попкултурата, дори да не може да се сети, че идва от пан+демониум.

Използва се да, но не точно в смисъла на Милтън, и аз лично също се позачудих на отговорите, кое пасва най-много да е имал предвид Милтън.

# 378
Е, град на демоните (в случая е все едно дали е столица, или не) . нещо като Содом и Гомор, но по-либерално.

Понякога се използва като синоним на "маймунарник".

# 379
Е, град на демоните (в случая е все едно дали е столица, или не) . нещо като Содом и Гомор, но по-либерално.

Понякога се използва като синоним на "маймунарник".

И откъде става ясно, че е град, чисто етимологично? На мен ми звучеше, чисто по смисъл или като място (може и зала) или като самото  струпване на множество демони.

# 380
  • София
Пореден скучен ден със слаби участници.
Небинарния много слаб. Добре поне, че за Мангата знаеше.
Мъжът стигна до 2000 лв. с 2 от 3 жокера. Ще видим днес как ще завърши.
Къде изчезнаха тези играчи, които стигаха до 5000 лв. без жокер или само с един макс.

# 381
Скрит текст:
Първо онова начервеното момче с тиковете, сега и тази госпожа - да не са попълвали квоти?

Не знаеше за мангата - каза, че е чувала за Наруто и предположи, че е нещо японско.

# 382
Много зависи от въпросите. Понякога знам всичко до 10 000, понякога за малки суми има въпроси, които ме затапват непреодолимо. Просто нямам интереси и познания в много области.

# 383
Изпуснах вчера началото на предаването. Първата участничка като жена ли се представи?

# 384
Кънчев не я ли наричаше Виктория или нещо подобно...

П.п. - не, Сузана. Сега проверих.

Последна редакция: ср, 08 окт 2025, 14:30 от pppqqq

# 385
Пфуй, щях да позная за Доминика с логика.
- такива имена имат територии в Америките, открити по време на географските открития
- в Америките няма лъвове, тигри и лемури, последните са в Мадагаскар
- за сметка на това гъмжи от папагали...
Бинго.

П.П.

Въпросът за Сирано е само загрявка, но би смутил някой тийнейджър евентуално.
Въпросът с географските наименования е елементарен, ако човек знае немски. Иначе си трябва чувство. Но Рамщайн е добър капан Wink

Последна редакция: ср, 08 окт 2025, 18:29 от Черна станция

# 386
И тази вечер репрезентират.
Да, лемурите са само в Мадагаскар.

Крафтверк?

# 387
Аз само за Рамщайн знам, че е американска военна база. Другите нищо не ми говорят.

ПП А за Дьо Бержерак... Поне името му трябваше да е чувала, ако не и за легендарния му нос.

# 388

Електроцентрала Simple Smile

Иначе в Германия обичайни имена на градове са такива, свързани с поток, камък...

# 389
Крафт не е ли домашно произведено? Крафтбира...

Общи условия

Активация на акаунт