Стани богат - тема 28

• 22 325
  • 776
  •   1
Отговори
# 705
Егати жокера!

# 706
О, това с монетите е безумно... Сигурно и англичанин няма да отговори.

# 707
Да, не знам защо се е съгласил - за да се излага по тв?

# 708
Потрес е тази женица.

# 709
Тя не отговори категорично на нито един въпрос, освен може би на първите. Сигурно е имала цел да участва в тв предаване (нали някои хора се самопредизвикват, защото им е забавно)  и затова е отишла.

# 710
  • София
Бях за "Оейзис" - без да го знам. Също - явно - съм изпуснал, че едва тази година за бенефиса, са издали монета и за Мейдън. (И тук - ако щете ми вярвайте - смятам, че е питанка за по-висока сума: любопитка, наглед лесна, ама и "оазисът" си е тяхна брит-емблема, че и сред основоположниците на съвременен стил.)
Но, минало-заминало. Още един участник, снимал се с/у 500 кинта.

# 711
Можеше и да е Нушич,не само Твен...

Ролинг Стоунс го изключих,защото те са американци,ама..

# 712
Разбира се, че можеше да е Нушич. Най-вероятното нещо е някъде в Сърбия за пръв път някой да е използвал пишеща машина и телефон, на различен континент от този, на който са изобретени.

# 713
Във въпросът нямаше,а и Твен не е казвал,че е първият в света "с телефон у дома и първият използвал пишеща машина за работа"...

# 714
  • Пловдив
Всеки път, когато има въпрос за писатели, участниците не са чували за тях... Марк Твен бил известен с хумористични разкази... А не с Том Сойер и Хъкълбери Фин??
Младежите не четат такава архаична литература.
"Том Сойер" е издадена рез 1876 г. и през 198.. още я четяхме. Четяхме и други книги от края на 19 век и началото на 20-и, без да ги усещаме като архаични. Дори "Сърце" на Едмондо де Амичис, в която се усещаше нещо такова, и тя си беше напълно четима и разбираема.
40 години по-късно вече тези книги са неспасяемо архаични. На какво се дължи това? Sad

# 715
Не знам на какво се дължи, но е факт. Друг да го обяснява. Аз и Жул Верн съм изчела, но даже не съм го предлагала на дъщеря си.

# 716
Може би се дължи на прехода между две епохи... Когато старата епоха още не си е отишла,а новата – не е дошла...

# 717
Ми, аз съм имала познати, дори братовчедки, които мразеха Том Сойер и останалите книги от програмата, но то не беше защото са архаични, а защото поначало не четат. 30 години по-късно тези жени си живеят, без да са отворили една книга по собствено желание.

# 718
Но и не са тръгнали да участват в Стани богат, нали? Simple Smile

# 719
  • София
Том Сойер и Хък Фин са ми много скъпи на сърцето... Книгата за техните приключения беше първата книга изобщо, която ме въведе в света на четенето и ми показа, че то може да е и удоволствие. До преди нея четях с нежелание и ми беше страшна мъка..
Също си спомням и грамофонната плоча с гласовете на Апостол Карамитев и Славка Славова.
Само мога да надявам синът ми да попадне на своя "Том Сойер"...

Извинявам се за лирическото отклонение Simple Smile
Не съм гледала тези два дни, но като ви чета, кошмарът с подбора продължава.

Общи условия

Активация на акаунт