Стани богат - тема 28

• 22 344
  • 776
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Уф, Станция, знам много добре, няма смисъл от снимка Wink Отдавна се поправих, много бързо пишете след мен, аз щях да се редактирам. В смисъл, изобщо не вникнах във въпроса, аз я изключих горилата веднага подсъзнателно,  защото не внимавам. То е ясно, че е бозайник и си прави гнездо от листа, за да е мекичко. Аз търсих нещо, което е на границата и бърка хората.
Както и да е.

Последна редакция: пт, 09 май 2025, 19:01 от Diavolo

# 61
Кирхоф, лесни 5000 лева ... за електроинженери. Но и в гимназията се учи.

Дяволче, не съм те поправяла, а давах пример за всички, понеже явно на мнозина им беше абсурдно. Затова и дадох логиката.

# 62
  • София
Ники днес си развали коефициента
0 от 2!

Общо след днес: 83 от 87

# 63
Да, но що за безумен отговор имаше? „Закон за запазване“ – на какво???

# 64
Да, но що за безумен отговор имаше? „Закон за запазване“ – на какво???

Има няколко - за запазване на енергията, за запазване на масите, за запазване на импулса ...
Все различни примери за фундаменталния принцип "от нищо нещо не става и от нещо нищо не става".

# 65
Именно. Всичко може да е, включително и нивото на неадекватност на човека, създал въпроса и неговите отговори.

# 66
  • Пловдив
Абсолютно лесен.

Девойката малко знания имаше...

Цитат
Криво седи, право съди стар кадия...
...не оставя на мир село луд гидия.
И аз това си помислих - навремето се учеше в училище.
Но думата е толкова популярна, поне беше, когато ние нямахме мобилни телефони и по принуда се забавлявахме с книги, че...
Моите деца за съжаление също няма да знаят подобни думи.

Въпросът за чужденците във войната не е толкова безумен. Аз не знаех, че и в Сръбско-българската, но за Балканските и Първата световна е известно, че участват швейцарски учители. Най-известният от тях е Луи Айер, на когото има кръстени улици.

Дотук, до никотиновата киселина, лесни въпроси за мен. Апатрида също го знам. Има броеве на предаването, в които на почти нито един не мога да отговоря, този път на почти всички.

-----

Ако приемем, че "закон за запазване" няма, а не е просто недовършен отговор, значи въпросът не е некоректен. Няма условие, че задължително всички варианти съществуват.
Иначе Кирхоф не го знам, ама другите не са. Ех, защо не бях аз в днешното предаване! Sunglasses
Само за горилата дето не знаех.

Последна редакция: пт, 09 май 2025, 22:21 от Магдена

# 67
Свърши ли сезона? Това е повторение, нали?

# 68
  • София
Да, в петък беше последния епизод.
Ники каза, че ще се видим 'На есен с песен'
Ама не съм много сигурен с този рейтинг...
Дано все пак го подновят, аз си го обичам това шоу. И да направят въпросите някак си по-логични и лесни, за да е по-интересно за зрителите. Ама пък така ще дават и доста пари и не знам как ще вържат бюджета.

# 69
Свърши ли сезона? Това е повторение, нали?
Повторение е. Младежът от Шумен си го спомням, че игра октомври миналата година. Групово изгоря.

# 70
Жокер за въпрос за 200 лв. ????
Въпрос: Кои са Белчо и Сивушка? Участничката: Ами... зайчета...?!?!

# 71
Помня го. Попитах позната учителка, впоследствие - каза ми, че се изучава.

# 72
  • София
Жокер за въпрос за 200 лв. ????
Въпрос: Кои са Белчо и Сивушка? Участничката: Ами... зайчета...?!?!

Това момиче определено не знаеше къде се намира. Днес поиска жокер помощ от публиката. Кънчев леко се опули.

# 73
Днес игра Александра с едни много хубави опашки,но беше гола вода в играта.

# 74
Беше живо мъчение да я гледам. Единствено последния въпрос не ми беше познат, но все пак като за 5 хил.лв....

Общи условия

Активация на акаунт