Стани богат - тема 28

• 22 436
  • 776
  •   1
Отговори
# 525
Продължават на същата струна. Пак младежът май не е чувал за Сайгон, войната във Виетнам му е далечна.

# 526
Да, Сайгон беше отхвърлен Simple Smile

# 527
Абе, чувал е нещо, ама и той не знае какво Simple Smile

# 528
Това не го знам, но предполагам Ален Делон.

Ох, разсъжденията за Гойко Митич...

И сега е мантия невидимка.

# 529
Божее, мантията невидимка била невидима!

# 530
Без да го знам, от името и малко логика съм за мантия невидимка.

# 531
Браво - като гледам и още нагоре може Wink

# 532
Мантия невидимка. Не знам защо свързах въпроса и отговора с филм с Джеймз Бонд (Пиърс Броснан),когато колата му ставаше невидима,(беше боядисана с боя,която поглъща светлината...). Теоретично е възможно...

# 533
И съм права, проверих - тушканчик е българската дума за джеброа - едно такова, което прилича на мишка и на кенгуру, с нещо като лъвска опашка. Но повечето хора не са го и чували (има смешни клипчета с това животно, може да сте попадали).

Не е ли джербил? Джеброа за пръв път го чувам.

# 534
Gerboise bleue е пустинен плъх. Щеше да е насочващо, ако го бяха писали така. То не се знаеше и коя пустиня де...Grinning

# 535
Тушканчик е на руски. Явно нашите са го взели от тях, когато масово се вкарваха русизми в научните термини.
Гаден въпрос, изобщо не беше за тази сума.

Кукумицинка, и аз помислих, че става въпрос за джербил, но май са различни животинки. Едното е от Африка, другото – от Азия.

# 536
  • София
Джербоа е това животинче
Скрит текст:
Джербил е малко по-различно Grinning
Скрит текст:

И двете са от Азия..

Последна редакция: чт, 23 окт 2025, 19:51 от elix

# 537
А, да - разменила съм две букви, понякога ми се случва, когато пиша на стационарната клавиатура.

# 538
Така, като гледам, последните няколко участия, които минаха 3000 лева с въпросите, е добре нарочно да се правиш на малко улав на въпросите за ниски суми, с родилни мъки и някой жокер да ги познаваш, че да не те подпукат с трудни въпроси на 5000+.

# 539
Мантия невидимка. Не знам защо свързах въпроса и отговора с филм с Джеймз Бонд (Пиърс Броснан),когато колата му ставаше невидима,(беше боядисана с боя,която поглъща светлината...). Теоретично е възможно...

Такава боя няма да направи колата невидима, а черна. Нали знаеш какво е черна дупка и как работи?

Общи условия

Активация на акаунт