Стани богат - тема 28

• 22 435
  • 776
  •   1
Отговори
# 540
  • Пловдив
За мен нямаше съмнение за мантията.

# 541
Мантия невидимка. Не знам защо свързах въпроса и отговора с филм с Джеймз Бонд (Пиърс Броснан),когато колата му ставаше невидима,(беше боядисана с боя,която поглъща светлината...). Теоретично е възможно...

Такава боя няма да направи колата невидима, а черна. Нали знаеш какво е черна дупка и как работи?
Колата на Бонд се сриваше с околната среда. Има логика в това,което казваш...

Черните дупки са фантасмагория... Yum

# 542
  • София
Добра игра на Наталия. Заслужени 3000 лв.
Момчето е странна птица. Лесни въпроси не ги знаеше, философстваше излишно, но може да излезе скрита лимонка.
Последните 2 епизода са добри.

# 543
  • София
Аз не гледах снощи до края. Но хванах момчето, което не знаеше за Хо Ши Мин?! Даже в началото си помислих, че се шегува. Все пак не го питат за Уагадугу.

# 544
Той не знаеше нищо - още на въпроса за 500 запецна.
Обаче е с връзки в телевизията и сигурно ще вземе поне 10 000.

# 545
След изказването за Първи май и манифестациите си задавам въпроса дали Кънчев осъзнава, че No Kings протестите също са социалистически протести по същество...
Не че се идентифицирам с протестиращите или манифестиращите, но не мисля, че това е нещо от миналото.

# 546
  • София
Реторично: младата дама не е чувала за моркова и тоягата (но даде верен отговор) - какво гледат по цял ден в телефоните си днешните тийнове?...

# 547
Водещият й е правил знаци зад кадър - нали не е позволено да отпадат на елементарни въпроси.

# 548
  • София
И веднага след "морковите" - тя била математическа паралелка/гимназия - ама на, къде са нулите? Натъжават ме тия деца.
Не бях пред екрана, слушам и чак си помислих, че са дали в отговорите измислени числа.

# 549
И от музиката можеше да се сети, нали разбира от музика - квартет, квинтет

# 550
  • София
Астрид Линдгрен с единствената - не по питанката - за Кале книга. Отказвам да я гледам девойката. Срамота - отишли са там, понеже защото и т.н. И какво? Нищо. Духовна празнота и бедна обща култура.

Фаетон го чувала от... файтон!!!!! Боже мили.
Ако нейни роднини четат тук, да предадат, че е срам за национален ефир.
Отивам да си гледам мачовете. До утре (ще ви чета).

# 551
Обаче думата файтон наистина произлиза от името на Фаетон - мисля, че преди са питали нещо във връзка с това.
Катастрофирал и подпалил земята, при което някои хора се препекли и станали тъмнокожи (той умрял).

Тези разкази не ги ли учат в училище? Поне Шибил??
Честно казано, на Люцкан все му забравям името, но знам сюжета на Последна радост.

# 552
"Браво", това да не разграничиш Йовков от Елин Пелин в училищна възраст... Иначе за Люцкан и да не знае можеше да направи връзка, че Йовков е бил военен и логично герой от антивоенен разказ. Ама кой да си чете всичко от изучаваните автори...

Последна редакция: сб, 25 окт 2025, 21:16 от Светкавица

# 553
Бък по принцип е елен, но не знам дали в този случай е така.
Парите им са от памук, някъде го четох. Има акварелна хартия от памук, така че пак е хартия (хубава и здрава) - споменавам го, защото той каза, че били доста тънки.

Много лесни въпроси им задават - сега за водопада Райхенбах... Ако питат за химия, физика или математика, поне ще знам, че е нещо сложно, а така ми изглежда елементарно...

# 554
  • Кърджали
Лесно и трудно са малко относителни понятия. За това момче (Наско, браво на него иначе) точно въпросите свързани с математика, физика и химия биха били много лесни. Това си пролича и на двата въпроса свързани с физика, на които отговори. Но той е много, много талантлив в тези области (имам и малко лични и странични наблюдения и според мен го чака светло бъдеще в науките). Ще видим другата седмица до къде ще стигне.

Общи условия

Активация на акаунт