Стани богат - тема 28

• 22 325
  • 776
  •   1
Отговори
# 720
  • София
Момчето си заслужава да се похвали само заради Марк Твен. Не го знаеше директно, но логично стигна до верния отговор. Иначе пак яко жокери. Малко множко отгоре му дойдоха тези 3000 лв.
Много лесен за мен въпрос за 5000 лв. - не мога да повярвам, хаха. Тюрам разбира се. Simple Smile
Жената по-добре да не я коментирам.

# 721
Само да кажа, че в училище се учи "Принцът и просякът" , а не "Том Сойер". Не че оправдава незнанието.

# 722
Само да кажа, че в училище се учи "Принцът и просякът" , а не "Том Сойер". Не че оправдава незнанието.

Те участниците не са настоящи ученици. Аз си спомням много добре, че по мое време се учеше точно Том Сойер, главата, в която трябваше да боядисва оградата.

# 723
  • Пловдив
Да, и по мое време се учеше "Том Сойер". Главата за оградата и също, ако правилно помня, главата за забралия пръст на крака на Том.

# 724
И ние учехме Том Сойер, Принцът и просякът беше в незадължителните (т.е. в програмата беше, но общо взето не се обсъжда - който иска си го чете).

# 725
A ако се замислим колко антивъзпитателен по днешните мерки е Том Сойер Wink  Там децата се бият, тормозят животни, пушат, бягат от училище... Респективно телесни наказания всякакви. Ми то по днешните нрави трябва да я забранят тази книга. Пипи дългото чорапче е същата стока Grinning

# 726
  • Пловдив
Едно време имаше една книга "Малкият Никола". С ударение на А, френски Никола. В последните години я преиздадоха на части. Според мен - по парични причини, всяко книжле беше 9 лева ли, там някъде, а цялата едновремешна книга е примерно 10 или повече такива книжлета. ММ вика, че било, за да цензурират незабелязано онези части, в които децата се бият или ги бият (което е в почти всяка глава).

Иначе моите деца не се интересуват от никакви книги, ама мислех, че е щото ги мързи, не са любознателни и имат таблети и електронни игри, а не че книгите били архаични.
И съвременни не четат. Wink

# 727
Не е от таблетите и компютрите. Моята четеше много, мисля, че и сега чете, но други книги.Е, имам и съвпадения - всички книги на Тери Пратчет, всичко за Дюн, всичко за Пръстените, Вещер и всякакво фентъзи... Но никакъв шанс с Граф Монте Кристо, Тримата мускетари, индиански книги, Жул Верн...

# 728
Индианските книги са за момченца - винаги съм ги възприемала така, въпреки че съм чела някои. Не са моето нещо.
Скрит текст:
Граф Монте Кристо не е немодерна - сега за Хелоуин двама известни ютубъри изкараха видеа за нея и имат стотици хиляди гледания и коментари - давам го само като пример. Аудиторията им е от млади хора. Ако нямаше интерес, видеата щяха да флопнат.
Специално гръцката митология, за която участниците обикновено не знаят нищо, винаги е тренд (имам предвид в попкултурата) - в момента Одисея, заради Епик. Обаче се съмнявам, че много от тези млади хора могат да прочетат поемата, без затруднения, но пък го има Стивън Фрай и други по-достъпни варианти.

Майка ми чете много, харесва Песен за огън и лед (която аз не харесвам), но не може да понася Тери Пратчет - опитвала е няколко пъти, просто не я интересува.
Според мен, всичко е индивидуален вкус, не е мода или свързано със старостта на книгите.

# 729
  • Пловдив
Човешките бебета сигурно са най-дебелите, ако не е уловка.
Малка е сумата за уловка.

# 730
Ох, забавно - от трима режисьори и четирима актьори само Джони Деп му говори нещо Simple Smile Но пък е късметлия.

Изглежда ми най-логично да е етруски, но не го знам.

# 731
Много странно да не се сети, че поне 10% от Война и мир е на френски.
Хората и прасетата по принцип са почти идентични като физиология и явно е едно от тях. Но за повече гъдел бих заложила на човешко бебе.
Странно ненужен беше жокерът за природните феномени, резултат от ерозия.
За актьорите съм пълен пас, там ме няма никаква.

Ама, че илитерат. Толкова лесно можеше с логика и малко знания да се види, че са етруските...

# 732
Оф, хайде де, Сун Дзъ. Приемам да не знае Лао Дзъ, ама ...

# 733
 А Лао Дзъ е легендарният създател на Даоизма.

# 734
Да, Сун Дзъ и "Изкуството на войната" винаги вървят в едно, като Пижо и Пенда са. Не знам защо се замисли даже, но явно не е чел.

За тези крайтове нищо не съм чувала. Лесно се търси, ама той изхарчи жокера. Да видим дали ще има късмет.

Общи условия

Активация на акаунт