СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 - Тема 9 - Наближава заветната цел - 100 точки по МАТ и по БЕЛ

• 30 680
  • 780
  •   1
Отговори
# 30
На последния пробен в Междучасие моята има само една грешка в първи модул, минус и се привидял за плюс. Всичко останало е вярно.
По бел, обаче, сложен и се сторил текста, изтървала цял момент, пак мазала със задния ляв крак, стрелки с текст, задрасквано и 27 точки на преразказа, но като цяло се бори, детето, напоследък. Напъва се, чак жал ми става, още повече, че е сутрешна смяна, а хич не и е в кръвта ранното ставане, като мене е същата, бухал. Връща се от училище капнала. Пак сме между пет и шест по бел и ще има напрежение до последно

# 31
Днес бяхме на дни на отворените врати в 51-во. Хареса ми какво видях, на набора също. Не го зачеркна категорично, което е голяма стъпка напред, даже успя да атикулира няколко неща, които са му допаднали. Показах му миналогодишния бал, сметнахме колко трябва да изкара спрямо миналогодишния, за да влезе.....и това, колкото и да е странно, изглежда постижимо сравнено с последните му пробни ако се понапъне за последно. Мисля, че добре се получи, защото като че ли му даде някаква цел към която да се стреми (а не просто витиеватото - да влезеш в добро училище) и тази цел изглежда постижима. Миналата седмица имаше лош конфликт с учителката по БЕЛ и това колкото и да го отрича страшно му повлия - просто видях, как го смачка и рязко загуби желание да учи по този предмет. Аз също смятам, че тя преувеличи много ситуацията и нямаше нужда от такива драми от нейна страна, та го разбирам, защо му повлия на него. Това посещение сега на 51-во мисля беше съвсем навреме, за да му даде мотив да не се откаже съвсем. И да не успее да се класира за там няма да е съвсем разочарован, защото не го е искал цяла година (едва го накарах да отидем даже), но пък му е стимул да учи.

# 32
Завиждам на всички, които решават задачи и се справят. 😞

# 33
  • София
Заглавието ме депресира.
Благодаря за темата Simple Smile

# 34
Това е целта, ако искаш елитна гимназия.
И мен ме депресира. Добре, че имаме още една година...тук съм да се уча, винаги гледам да съм в час. 6 клас сме...

# 35
  • София
Писах на МОН относно паралелката "Природни науки" в 125-то с профилиращи предмети биология и физика, което е в противоречие с Наредбата за профилираната подготовка. Още нямам отговор, но линкът с приема в 8-ми клас на сайта на 125-то вече не се отваря.

Последна редакция: чт, 08 май 2025, 20:52 от sanaka

# 36
Ще следя за 125, че моята уж иска да учи биология, но в същото време не отваря учебниците и не решава задачи. Вече съм отчаяна.

# 37
  • София
Заглавието никак не ми харесва.
Има живот и добри училища и извън трите елитни гимназии, за които се бият всички от заглавието.
Sorry not sorry

# 38
Е, айде сега, не ви харесва заглавието. Това е целта, пък колкото изкарат. Дайте да пишем, че целят 20 т, по-добре ли е?!?

# 39
  • София
Е, стига де, хора! Заглавието е просто пожелание за успех и съвсем в духа на седмокласните теми. Нещо като пожеланието "Да живееш 100 години!". Не предполага толкова буквално разбиране. Дайте малко по chill и с повечко хумор.

Последна редакция: чт, 08 май 2025, 22:47 от sanaka

# 40
  • София
А, аз се майтапех за заглавието. Въобще не ми пречи.

# 41
Супер си е заглавието! Готино и закачливо. И да, ще се живее и след НВОто😀.

# 42
Боже, а представете си колко ще ни е скучно след няколко месеца! 😂

# 43
  • София
Какво беше това "скука", нещо за ядене ли?

# 44
  • София
На майчиния мозък никога не му е скучно май.
Аз поне имам още 2 малки деца, на които им предстои цялата тази дивотия и МОН от ден на ден нова мъдрост ражда. Едното догодина ще е четвърти клас, ще се бори за МГ. Другото след това ще тръгва в първи клас. Дълъг ще е моят път през българското училище. А не пия... все още. Направо завиждам на тези, които сега избутват третото през седми клас Grinning

Общи условия

Активация на акаунт