СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 - Тема 9 - Наближава заветната цел - 100 точки по МАТ и по БЕЛ

• 30 751
  • 780
  •   1
Отговори
# 735
Важно е детето да иска да положи усилията, нужни за изкарването на 90+ точки.  Ако детето иска, нещата ще се случат, сега, издънка може да има винаги, но общо погледнато, при добро желание стават нещата. Много е неприятно НВО то по бел, няма спор. Вчера бях разпечала едни анализи от класрум да нося на моята да зУбри и в метрото ги извадих и ги прочетох, щот нямаше какво да правя и страшно се подтиснах. То не беше рамкова композиция, не бяха значението на метонимиите в третия абзац, внушението на опозиционните думи, като радост-печал, скръб-смях.
Направо хем да ревеш, хем да не ти е до смях. Но моята  ги приема философски тези работи, зубри си ги юнашката, явно и е влязло в главата най-сетне, че ако не се напъне, няма да се добере до заветните 90 точки по бел

# 736
Едно от най-желаните е, в годините се въртят няколко. Но пак казвам, цел е, но не на всяка цена. Освен това баловете и борбата в провинцията няма нищо общо с тази в София.

# 737
Силно препоръчвам на дамата да си хване на къс пас детето и сега лятото да мине целия шестокласен материал. Това работи! Детето ще тръгне по леко в седми заради това , че всичко е прясно в главата и ще надгражда. За такова дете група ми изглежда че няма да работи. Съвета ми е майката да не тръгва с големите кошници, а да започне от нисък старт, така напрежението за детето ще е по-малко и то няма да се пренапъва да доказва, а да работи трайно.

140 лв на урок не бих платила, ако ще лично най-топ учителя на Бг-то да изобрети фуния за наливане.

# 738
Твърдо зад думите на Боряна съм. И не смятам, че преподавател, който взима по-малко от 70 лв за час и половина е "евтин". Ще направим точно толкова, колкото ни е по силите-ние като родители и тя като ученик. Най-важното не са ми 90-те точки, а да имам здраво дете след 7-ми клас.Ще се пробваме пък какъвто ни бил късмета!

# 739
Ели19, имате време, щом детето е 6 клас, но трябва усърдна работа, за да се навакса. Запишете детето на летни занимания по БЕЛ и мат, има такива занимални за наваксване и изчистване на пропуски.

# 740
Евтин, скъп се определя от търсенето. Ако някой е готов да ти плати 140 ли за час и половина или два, трябва да си луд да не ги вземеш.

# 741
Битието определя съзнанието. Не знам защо се възмущавате. Има хора, които спят на хотели за 1300 лв на вечер, а други, на които 130 лв им е скъпо. Всеки се простира според чергата си.

140 лв на урок не бих платила, ако ще лично най-топ учителя на Бг-то да изобрети фуния за наливане.

Ако има фуния за наливане, не 140, ами 140 хил. ще е малко дори....хахаха

# 742
... Ясно е, че всички гоним резултат над 90 точки за да влезе в читаво училище. Има желание за втора английска, ....
... Най-важното не са ми 90-те точки, а да имам здраво дете след 7-ми клас.Ще се пробваме пък какъвто ни бил късмета!..

Първото и второто ясно си противоречат. Мисля че точно това ви казахме - при така изнесените факти, не тръгвайте с голямата кошница, а наблегнете на сериозно и систематично учене, пък каквото стане накрая. Явно някъде в дискусията сте го разбрали, така че пожелавам успех на детето ви и дано влезете в исканото училище.

А цената на образованието - както казва народа "всеки сам си прЕценя". И аз не бих платила почти 20 000 лв. на година за Американският колеж, но много други хора го правят.

# 743
Всичко добре, но ясно ли е какви ще са НВО догодина? Ако работливото ни министърче вкара вътре задачи по физика, по химия, ако има въпроси като коя е средната дълбочина на река Искър и през райони с какви почви минава реката, тогава вече не знам от кое дърво трябва да се берат парите за уроци

# 744
Всичко добре, но ясно ли е какви ще са НВО догодина? Ако работливото ни министърче вкара вътре задачи по физика, по химия, ако има въпроси като коя е средната дълбочина на река Искър и през райони с какви почви минава реката, тогава вече не знам от кое дърво трябва да се берат парите за уроци

Догодина ще си е същият формат. Сега ще приемат "Добродетели и религии" и ще се съсредоточат да го имплементират в училищата, за да не срещнат тотален провал още първата година. Чак след това фокусът може пак да се върне към смяната на формата на НВО-то. ако сложат двете промени в една година мисля, че ще настанат вече наистина масови протести.

# 745
  • София
Ако може помощ за тази задача за правоъгълник, чата с  някакво въртене, с вектори иска да я решава, ужас,  и не става:

В правоъгълника ABCD AC ∩ BD = O.
Точките M и P са съответно от отсечките AB и OB и OM = OP.
Докажете, че
∠AOM = 2∠BMP.

# 746
Ако може помощ за тази задача за правоъгълник, чата с  някакво въртене, с вектори иска да я решава, ужас,  и не става:

В правоъгълника ABCD AC ∩ BD = O.
Точките M и P са съответно от отсечките AB и OB и OM = OP.
Докажете, че
∠AOM = 2∠BMP.

Нека BMP да е "x", a ъгъл MBP да е "a" (нямам символи за алфа и бета). Тогава ъгъл MPB e 180 - (x+a), a ъгъл MPO e 180-MPB = х+а. Обаче триъгълникът MPO e равнобедрен, следователно Ъгъл PMO също е x+a. Ъгъл ОМА е 180 - ъгъл  OPM- ъгъл PMB = 180 - (x+a+x). Ъгъл ОАМ също е =а = ъгъл ОВА. Тогава в триъгълника АМО ъгълът АОМ = 180 - ОАМ-ОМА = 180 -а- (180-(2х+а))=  180 -а-180+2х+а=2х

Следователно ъгъл АОМ=2Х=2 * PMB

# 747
... Ясно е, че всички гоним резултат над 90 точки за да влезе в читаво училище. Има желание за втора английска, ....
... Най-важното не са ми 90-те точки, а да имам здраво дете след 7-ми клас.Ще се пробваме пък какъвто ни бил късмета!..

Първото и второто ясно си противоречат. Мисля че точно това ви казахме - при така изнесените факти, не тръгвайте с голямата кошница, а наблегнете на сериозно и систематично учене, пък каквото стане накрая. Явно някъде в дискусията сте го разбрали, така че пожелавам успех на детето ви и дано влезете в исканото училище.

А цената на образованието - както казва народа "всеки сам си прЕценя". И аз не бих платила почти 20 000 лв. на година за Американският колеж, но много други хора го правят.
Няма противоречие, явно не сте ме разбрали. От информацията, която имам за по-добро училище ще са необходими 90+ точки, гарнирано с 6-ца по предмета и ще се целим там. Има и пробни матури, които малко или много ти показват как вървиш. А пък сега дали ще успее, никой на този етап не може да каже. Нито е добре да влезеш в "битка" пораженчески настроен, нито пък да е на всяка цена!

# 748
Едно мотивирано дете е способно на чудеса.
Въпросът е дали детето е мотивирано. Спокойно през ваканцията може да се изчистят пропуските и в 7 клас да решава задачи, за да придобие рутина и да се впише във времето на изпита.
Вече от възприятието на самото дете зависи дали е по-подходящо да е с учител или в школа.

# 749
  • София
Благадаря!!!

Общи условия

Активация на акаунт