RYANAIR - 29

• 39 689
  • 799
  •   1
Отговори
# 90
  • Пловдив
Здравейте, позволено ли е да носим паурбанк?
Позволено е, но до 10 000 мАн

# 91
# 92
  • София
Случва се, ще ги превозят към София.
По-добре да закъснеят, отколкото да не кацнат изобщо заради природата.

# 93
На летището в Малта миналата седмица са проверявали размера на раниците и колежката ми е глобена/таксувана, защото нейната раница не се е побрала в отделението. В София не е имало проверка.

А каква е глобата?

# 94
# 95
Здравейте, предстои ми първо пътуване със самолет и ми е леко притеснено, ще пътувам с Райън, полета е късен, в 21:45 вечерта, чудя се дали ако отида 2 часа преди полета ще успея да се оправя навреме, има ли големи опашки в този час? Нямам никакви екстри към билета, приоритита, запазени места и т. н., ще се чекирам през сайта 24ч преди полета. Отделно от това мисля да пътувам с раница, която е висока 43см и си мислех, че ще я смачкам и ще мина, няма да я пълня много, но се притеснявам и се чудя дали да не ходя да търся по-малка чанта? Раницата е мека, но ако човек е решил да се заяжда... Също така трябва да нося с мен антибиотик, парацетамол и аналгин по 1 блистер, надявам се това няма да е проблем, ако покажа рецепта? Също и някакви медикаменти за анемия, които тепърва ще ми предпише лекар, но и тях ще трябва да нося с мен, допускат ли се такива неща? И последно, тук четох, че терминал 2 е в ремонт, това означава ли, че самолета ми ще излети от Т1? 😅 Моля не ми се смейте, както споменах съм за 1ви път и почти нищо не ми е ясно...

# 96
За лекарствата няма никакъв проблем стига да не са течни над 100мл. не е нужна рецепта. Раницата също не е проблем стига да може да се смачка и да влезе в рамката. До колкото знам се извършват полети от Т2, но не съм летяла повече от месец та да кажат по запознатите.

# 97
Има ремонт, но полетите се изпълняват оттам. Два часа преди полета е добре. Раницата не се мери с рулетка, а се слага в клетката, ако я посмачкате и влезе е ок.

# 98
Имам следното питане, понеже трети човек ни купува самолетните билети, детето на отиване е на една възраст, а на връщане ще навърши други години-това трябва ли да се упоменава някъде-пътува с лична карта/непълнолетно/?/притеснявам се да не ни направят проблем на връщане/

# 99
Ако на отиване е до две години е бебе и няма място, над две години има място. Това е съществен момент. Иначе другата разлика не е толкова важна. Ако не успеете да чекирате (дали сте дете, а то вече е възрастен и не позволява да изберете датата на раждане), може да се обадите да поправят резервацията. Но в общи линии над2 години и цените са еднакви и всичко, та се оправят лесно.

# 100
Здравейте, предстои ми пътуване от Т2, с чекиран багаж съм. Видях препоръките да съм на летището 3 часа преди полета заради ремонта и ще се опитам да направя това, но ако има някой от опит да каже - стават ли големи опашки на багажа? Полетът е сутринта към 9, ще съм на летището в 6.

# 101
  • София
Не знам откога е започнал ремонтът, но синът ми пътува на 30.05. сутринта в 7.20 ч. и се забави доста вкъщи. Стигнахме на летището (Т2) чак в 6.00 ч. Беше с чекиран багаж, но е минал всичко много бързо и нямаше никакви проблеми въпреки притесненията ми. Самолетът излетя по разписание.

# 102
  • София
Здравейте, предстои ми пътуване от Т2, с чекиран багаж съм. Видях препоръките да съм на летището 3 часа преди полета заради ремонта и ще се опитам да направя това, но ако има някой от опит да каже - стават ли големи опашки на багажа? Полетът е сутринта към 9, ще съм на летището в 6.
Никой не може да ти отговори на така зададен въпрос. Натоварването на дните не е еднакво и в различните дни в този часови пояс може да има и има различни полети.

# 103
  • на село
Много хора подценяват съобщенията за по-ранно пристигане на летището и да, в повечето случаи се виси на гейта. Обаче аз поне 5 пъти съм имала случай да си кажа -ох, добре че винаги тръгваме по-рано! Ето, на последното пътуване от България, нещо се беше развалил ескалатора ли, що ли, но опашката пред проверката за сигурност ни отне повече от половин час, отделно самата проверка. За първи път виждам такава върволица там, ама на, случи се.
По-добре да си повися на летището, отколкото да изтърва полет, което води след себе си хиляди усложнения.

# 104
Имам следното питане, понеже трети човек ни купува самолетните билети, детето на отиване е на една възраст, а на връщане ще навърши други години-това трябва ли да се упоменава някъде-пътува с лична карта/непълнолетно/?/притеснявам се да не ни направят проблем на връщане/

Понеже не ми стана ясно купени ли са билетите или не
Като купуваш билета има категории - възрастен над 16, тийнейджър 12-15г, избираш според възрастта към датата на полета. Логично ако категорията се сменя по време на пътуването, най-лесно и без разправии ще е да вземете един еднопосочен тийнейджър и един еднопосочен възрастен. Ако не го направите, не е фатално, но ще трябва да им се обадите да го променят. Или пък може да се направите, че сте сбъркали и да сложите грешна дата на раждане, не вярвам някой да обърне внимание.

За прехода бебе-дете това не работи и там е добре да си спазвате възрастовата категория стриктно.

Общи условия

Активация на акаунт