RYANAIR - 29

• 39 716
  • 799
  •   1
Отговори
# 705
Не е към теб, извинявай ако е прозвучало така. Просто вече стана масова истерия с този багаж, постоянно се пише, гледат се циркове по летищата, но хората продължават да тъпчат куфари и раници и все някой друг им е виновен.

# 706
В 16.00 ч даваха в новините на НОВА ТВ, сега и в централната емисия може би ще дадат репортажа.

# 707
Относно цирковете с багажите- монетата винаги има две страни. Да не се лъжем- клиентите /не само българи/ масово тъпчат ръчния багаж. Всички сме го виждали.

# 708
Оо съвсем не са само българите с багажните изпълнения. На полета ни до Бари доста италианци бяха натъпкали раници до пръсване, че се и разправяха със служителите на летището. Накрая си платиха де, но ми направи впечатление, че в момента, в който се качиха в автобуса скъсаха лепенките, които им бяха дали като платиха. Предполагам лепенките бяха за индикация, че багажа не е за кабината а за долу?

# 709
Веднъж едно семейство се бяха заблудили, че са с кабинен багаж, а те си бяха купили чекиран 10кг, 2 куфарчета имаха. И вече на гейта се разбира, хората видимо бяха безкрайно притеснени, защото им казаха, че трябва да си платят. Обаче нито са вдигали скандали, нито са спорили. Оставиха ги за накрая и не знам какво се случи, обаче ми се струва, че не са плащали, защото после в автобуса си бяха спокойни. Та мисълта ми е, че и грешки стават, но като се държиш адекватно, ще срещнеш същото поведение и разбиране.

# 710
  • софия
На моя резервация в сайта, може ли билети да се платят с карта на друго име/ не моя

# 711
На моя резервация в сайта, може ли билети да се платят с карта на друго име/ не моя
Да, може.

# 712
  • Melmak
Истината е, че ако хората спазваха изискванията, драми нямаше да има. Просто искат да минат метър (не казвам, че е само при българите). Политиката на нискотарифните е такава спрямо багажа, местата (седенето до другарче и тн). Високотарифните компании не мерят багажа със сантиметър, но и не пускат билети по 15-20€.
Реално хората искат ниска цена, ама ако може и 100 кг багаж безплатно…

# 713
Истината е, че ако хората спазваха изискванията, драми нямаше да има. Просто искат да минат метър (не казвам, че е само при българите). Политиката на нискотарифните е такава спрямо багажа, местата (седенето до другарче и тн). Високотарифните компании не мерят багажа със сантиметър, но и не пускат билети по 15-20€.
Реално хората искат ниска цена, ама ако може и 100 кг багаж безплатно…

Да ти кажа, предимно с Райън пътувам, досега не съм летяла за 15/20/50 евро.

Последните ми полети са 1700 лв / едната посока
780 :другата.
Не гледам евтино, а удобни полети:часове

Отново цирк с Райън и багаж- глобени хора на летище Васил Левски. Едното момиче е снимало куфара и той далеч е под тяхните

# 714
До Будапеща редовно има билети по 20тина евро.

# 715
[/quote

Да,да, знам и е вярно това, просто някои хора не търсят евтното, че да се гаврят после с нас за сантиметър багаж.

Вицепремиера Караджов каза че ще им вдигне глобата с до 100 000 , но не вярвам да се стреснат
Каза също че се давали бонуси на наземйия персонал за всеки открит уж наднормен багаж..

# 716
  • София
Отново цирк с Райън и багаж- глобени хора на летище Васил Левски. Едното момиче е снимало куфара и той далеч е под тяхните

Не вярвам, че глобяват за багаж, който отговаря на размерите.

# 717
Летели сме много  с евтини билети, даже повечето пъти. Ако си вързан с точна дата, ако купуваш в последния момент, е друг въпрос. А по отношение на багажа, Раян може да имат хиляди кусури, но поне тарифите за куфарите и приоритета са горе долу твърди. А не като Уиз- 20€ билет, 80€ куфар, примерно.

# 718
Те Райън и Уиз крепят българската авиация, ако Райън се махнат (както понякога са правили като вдигнат таксите) ще видите какво ще стане с въздушния транспорт
Според мен това е някаква ПР акция на министъра
[/quote

Да,да, знам и е вярно това, просто някои хора не търсят евтното, че да се гаврят после с нас за сантиметър багаж.

Вицепремиера Караджов каза че ще им вдигне глобата с до 100 000 , но не вярвам да се стреснат
Каза също че се давали бонуси на наземйия персонал за всеки открит уж наднормен багаж..

# 719
Да дават им бонуси, какво нередно има в това? Ако багажа отговаря на размерите как ще ви глобят? Проблема е, че когато не влиза за малко в рамката пътниците смятат, че са изрядни, защото били надвишили само с 1-2-3 см. Много ми е странно като каже някой принудиха ме да платя, защо не принуждават някой да си купи пак билета, че служителите не били на кеф?

Общи условия

Активация на акаунт