RYANAIR - 29

• 39 659
  • 799
  •   1
Отговори
# 780
  • Край морета северни и южни
Тази нощ в 3 и нещо самолет на Раян Еър от Корфу до Стокхолм беше пренасочен и кацна в София. Заради силен вятър се въртя няколко пъти в кръг преди да кацне. Някой знае ли причината? Интересно ми е, защото планираме пътуване до Корфу, а тук дава, че полетът е излетял със закъснение от над 7 часа:

https://www.flightaware.com/live/flight/RYR7690/history/20250830/1540Z/LGKR/LBSF

Често ли има такива големи закъснения на летището в Корфу?

# 781
  • Варна
Изискванията за размерите на багажа са свързани с мястото, на което той трябва да бъде прибран по време на пътуването. Какво значи "Ама те колелцата ми стърчат само с 2 см?"? Заради тези 2 см капакът на багажното отделение над главите на пътниците не може да се затвори, съответно трябва да обърнат куфарът на широката страна и така той заема място за 2 куфара. Еми логично е да струва пари този лукс. Същото е с раниците. Тяхното място нормално е под предната седалка. Като не може да влезе там я слагат в багажното над главите. Обаче там е мястото на приоритетния багаж, което място струва пари. Няма място за драми и сръдни. А и има толкова много самолетни компании, които не само че не мерят багажа в клетка, ами и предлагат безплатни напитки и сладкиши на борда. Летете с тях.

Полудявам с раниците горе! Ама не им било удобно в краката! Ами не си носете раници!
Обаче и стюардите, ако не вземат отношение винаги има своеволия. Явно е мноооого трудно да се спазват едни просто правила, които са най-вече за безопасност, но и комфорт на всички а не на 5/180.

Аз чакам пролетния график. Вече има доста дестинации, но точно моите не.

# 782
  • София

Аз чакам пролетния график. Вече има доста дестинации, но точно моите не.
Аз също чакам за лятото, но през browser не виждам. Къде се виждат някои при теб?

# 783
  • Варна
Като избера конкретна дестинация ми излизат датите, за които има и за някои вече са налични.
София-London Stansted примерно има до 24.10.26

# 784
Е как ще си сложат раницата под седалката, нали ще се изцапа, намачка или така е претъпкана, че изобщо не може да се побере там. Ама да си платят за прайорити и да е горе НЕ!

# 785
  • София
Не само раници, слагат си и якетата в мястото за багаж. Тясно им било, как щели да ги държат 2 ч?
С кеф  викам стюард/еса да ги  изхвърли, ако са над моето място.

# 786
Много е забавно да чета моралната полиция. Съжалявам, че така ви развалят рахата, ама чак пък толкова. За 2 см ще се затвори багажното и още как. Якето винаги може да се сложи върху вече поставен куфар.
Единственото нещо, за което имате право е ако горе няма място за приоритетен багаж, защото са поставен багаж на пътници, които не са с приоритет. Всичко останало са някакви парвенюшки дребнавости.
Ако цялата тая работа с багажа и теглото беше от такова значение щеше багажа да е съобразен с теглото на пътника. Защото, прощавайте, ама 120 кг 2-метров мъж с 10 кг куфар и раница внася много повече “багаж” на борда от 50 кг жена 165 см с дамска чанта и куфарче 2 см по-високо от рамката. Помислете реално, че е направено само и единствено за пари.

# 787
  • Melmak
Амии не е точно така!
Ако аз съм 100 кг, а ти си 50, да ме таксуват по-скъпо е дискриминация, защото е на база лично тегло. За куфар - желаеш такъв, плащаш си.

Казали са - раниците под седалката, защо е толкова трудно да спазваме правила. Писнало ми е като си взема място до пътеката, а някой реши да отваря багажното и да падат върху мене жилетки, дисаги, якета, несесерчета. Някои полети към София приличат на преживяване в бдж с влака Лом-София или Видин-София!

# 788
Di Soleil, много си права, че всички тези неща са възможни НО са платени! Превозвача е решил, че за тази цена на билета получаваш толкова и всеки сантиметър, място за багаж или свободна седалка са платени, ако ги ползваш без да платиш значи крадеш от превозвача. А пътниците недоволстваме дори и когато горе има свободно място, защото ние си плащаме и дребния тарикатлък е изключително дразнещ!

# 789
А горе куфарите е редно да се слагат изправени, не легнали. Много хора не знаят това и ги слагат легнали, което заема повече място и така няма достатъчно място за всички. Но има и друго, не можеш да си извадиш куфара, ако е изправен, трябва да го направиш пак легнал и тогава да дръпнеш да извадиш. Но като всичко е наблъскано, не може да си наклониш дори куфара и няма вадене. Това ми се случва на няколко пъти (не с Раянеър). Хем съм до пътеката, хем ставам първи когато изключат сигнализацията за предпазни колани след кацане, но не мога да си извадя куфара, защото до него има легнал куфар и трябва притежателят му първо да си го изтегли, та после и аз да вадя. Абе мъка Grinning

# 790
Подкрепям. Ако не си някакъв невъзпитан нахалник, който с действията си пречи на околните, не виждам каква е тая препирня. "За" спазване на правилата съм, ама даже Ryanair накрая ги принудиха да си коригират размерите на багажите, значи има защо. Просто повечето сме страшни нерваци, аз включително. Тая равносметка си правя след Неапол - в повечето ситуации, в които аз да съм се напрегнала и реагирала, хората там или не отбелязват, или подминават.
Скрит текст:
Много е забавно да чета моралната полиция. Съжалявам, че така ви развалят рахата, ама чак пък толкова. За 2 см ще се затвори багажното и още как. Якето винаги може да се сложи върху вече поставен куфар.
Единственото нещо, за което имате право е ако горе няма място за приоритетен багаж, защото са поставен багаж на пътници, които не са с приоритет. Всичко останало са някакви парвенюшки дребнавости.
Ако цялата тая работа с багажа и теглото беше от такова значение щеше багажа да е съобразен с теглото на пътника. Защото, прощавайте, ама 120 кг 2-метров мъж с 10 кг куфар и раница внася много повече “багаж” на борда от 50 кг жена 165 см с дамска чанта и куфарче 2 см по-високо от рамката. Помислете реално, че е направено само и единствено за пари.

# 791
Лоукостовете са "лошите герои", но никой няма нищо против ниските им цени. Значи българинът не иска да дава по 200+ евро за билет на България еър,  хвърля се на лоукостовете, където да лети за 20 евро (с условието, че всички екстри се заплащат допълнително), но не иска да ги плаща и мрънка. Дори и да си плати прайорити, за да няма проблеми с въпросните сантиметри, които се мерят... пак ще излезе по-евтино, отколкото с националната авиокомпания. Невинаги, но повечето пъти.

# 792
Не е ли достатъчно нахално да откраднеш? В магазина можеш ли да вземеш голяма опаковка, а да платиш малка? Какво пък толкова на рафта има много от тях.

# 793
Предлагам спамочатът за това кой как се държи в самолета да се ограничи вече, че половината тема с това се занимава.

(По-късно днес ще направя новата тема).

# 794
Ако горе има достатъчно място, не виждам какво лошо има да се остави горе раничка. Ние пътувахме с 4 раници и 1 куфар 10 кг, съответно седяхме заедно 3 места на ред и едно отпред. Куфарчето и едната раничка ги качихме горе, защото тя беше с техника. На никой не сме пречили, защото си беше нашия ред. И ако се загледате много от туристическите дестинации хората са само с куфарчета и очевидно има място отгоре за част от раниците.

Общи условия

Активация на акаунт