Паническо разстройство - 65

• 24 242
  • 943
  •   1
Отговори
# 180
Да, и при мен не е било за паник атаки, а за клинична депресия. Не съм сигурна за паник атаки психолог дали върши работа. Нека някой запознат каже.

# 181
Аз се справих с ходене на психолог. Имах здравна тревожност и паник атаки. Учехме се как да преструктурираме мисълта по време на ПА. Срещахме се в продължение на една година. Това ме спаси, не съм взимала АД.
Но е важно да си паснете с психолога, ако трябва направи няколко срещи с психолози и прецени, кой е твоят човек.

# 182
ми не е точно "да си паснете" с психолога.
Важно е да се знае, че не е задължително да си „паснете“ с психолога, както често се казва. Много по-съществено е той да е добре обучен, да знае с какво работи и да може да ти обясни какви са стъпките, по които ще ви води. Добрият специалист не просто слуша, а ти дава стратегии, помага ти да разбираш какво се случва с теб и да си върнеш усещането за контрол.

Помага ти да разбереш, че не полудяваш и не умираш, въпреки че тъкмо така ти изглежда в момента.
Обяснява какво се случва с тялото ти, как работи тревожността и защо симптомите са толкова силни.

Работите заедно, за да хванете страха още в началото, да разпознаваш мислите, които го усилват, и да намираш начини да се успокоиш – с дишане, движение, насочване на вниманието. Постепенно страхът губи силата си.

Ако се наложи, се търси и по-дълбоката причина – натрупан стрес, потиснати чувства, нужда от контрол. И това не се случва защото си пасвете или имате топли отношения или се харесват,
А с добре обучен специалист, който знае как да минете през това.

Последна редакция: пт, 20 юни 2025, 13:16 от Serendipity*

# 183
  • Washington,USA
А за паметта какви мерки вземате? Пиете ли добавки и такива? Понеже казахте, че влияе на паметта.

# 184
Смених няколко но не уцелих моя.
За паметта-нищо.

# 185
Смених няколко но не уцелих моя.
За паметта-нищо.

Не спирайте да търсите.
Гледайте за специалисти, обучени в КПТ, които не им е приоритет да се появяват със съвети из соцалните мрежи.

За паметта : нещо, което разширява кръвоносните съдове и не е под лекарствена форма, а като добавка, аз се сещам само за Гинко билоба.
Но поведенчески също има върху какво да се работи, за да  стои в кондиция.

# 186
Аз лично се уморих за момента да търся подходящ, чувствам се все едно наливам информация отново и отново като база данни ( и пари) и като се стигне до момента да получа помощ ми е недостатъчна или липсваща.
В същото време, ако ме попитате цялостно дали ми е помогнало всичко това ще кажа да, но не мога да посоча как точно.

# 187
Някой може ли да сподели нормално ли е главоболието при начален прием на АД? Всеки ден ми се включва по някое време.Днес ми е 7 ден.

# 188
Какъв ад пиеше? По принцип е много често срещан ефект. По-притеснителното е, че буквално се вглеждаш, и се хващаш за всичко. Главоболие се получава и от много мислене - знаеш.

# 189
Есобел.Първите дни го приех,после взех да се филмирам-така е

# 190
Фокусът е в промяна на фокуса.
Гледай да се занимаваш с нещо, излез с някого на разходка ....

# 191
Разбирам, но не мога да го приложа.От три дни съм зациклила на натрапливи мисли, свързани със семейството ми и не мога да спра да мисля за това.И като го мисля все едно ще го предизвикам.Въртя се в омагьосън кръг.Разбирам всичко, но тревожността в момента е по-силна от мен..

# 192
Еми не, няма да го предизвикаш. Колко пъти съм мислела, че ще умра, и колко пъти всъщност съм искала, че даже съм се молила за това. Ако ставаше така - ехееее, да съм умряла минимум 1000 пъти. Споко, скоро ще влязат в ритъм нещата.

# 193
И аз така се успокоявам.Мислила съм, че умирам над 100 пъти.Но за пръв път се срещам с мислите "някой ще умре","майка ти ще умре", ти ще си виновна за това, защото мислейки си все едно го искаш? А то не е така .. но това ми се върти в главата и ме пречупва буквално.Приемам съвети всякакви.

# 194
Съветът е да си дадеш време да подействат лекарствата, и психотерапията.

Общи условия

Активация на акаунт