Паническо разстройство - 65

• 27 136
  • 974
  •   1
Отговори
# 795
Проблеми с ЩЖ,ИР,дефицити на вит.Д,Б12...

# 796
ИР нямам,вит.В12 е ок,витамин Д последно изследвах презрюни,беше много нисък,22,при норма от 30 до 100,оттогава до септември хриемах по 5-6000 единици Д+К2,после спрях,и сега като се посъвзема пак ще го изследвам.Подозирам и хипофункция на ЩЗ  .Пак юни месец Ft3 е 2.71 при норма 1.58-3.91, а хормонът FT4 0.83 при норма 0.7-1.48.Като съм си гледала хормоните при изследвания отпреди години все варират около тези граници

# 797
Имайте предвид че резултати в норма не означават оптимални нива.Има за всички тези проблеми теми и е по-добре да попрочетете там и да си зададете въпросите.Има и тема за разчитане на резултати.Има върху какво да работите.

# 798
Здравейте,изписан ми е Золофт и клонарекс при тревожност и депресия.Какво е вашето мнение,опит с тези медикаменти,след колко време действат и възможни странични ефекти?

# 799
Здравейте,
с хрема съм, давя се в кашлица от синузита. Нямам температура но съм с непрестанни горещи вълни.
Мисля да пия нещо разтворимо от сорта на тайлол хот. Ще има 5 часа отстояние от золофта и флуанксола.
Мислите ли, че е рисковано?
Знам, че не се комбинират АД с нестероидни противовъзпалителни но въобще ли се изключва техния прием, или може с голямо отстояние?

Neviqna56mk, много хора пият золофт. Ако е правилното лекарство за вас ще помогне.
Клонарекс не лекува но успокоява и тушира негативните ефекти от въвеждането на АД. За него има и лоши и добри отзиви. На мен ми е помогнал.

# 800
По принцип е забранен ибупрофенът като съставка, а в ТайлолХот мисля, че има парацетамол, който не съм чувала да се избягва при прием на антидепресанти. Лично аз пия парацетамол и Тайлол Хот без проблем, разбира се, с интервал между приема на антидепресанта и противогрипно/противопростудно/противовирусно. Ибупрофенът се избягва, докато се пият антидепресанти, защото се повишава рискът от кървене. При една колежка се беше случило това точно, тя не беше съобразила, че взима Нурофен при всяко главоболие заедно с антидепресант и антипсихотик, та се стигна до лекари, за да се изключват сериозни диагнози, докато аз не я светнах, че е от едновременния прием на антидепресант с ибупрофен.

На мен психиатърката ми смени Абизола с Флуанксол, защото от Абизол чувствах постоянно напрежение, не можех да стоя на едно място, ставах в 5 часа сутринта, изобщо - не ми понесе добре. Сега от Флуанксол нямам оплаквания, освен леко повишена тревожност, но е нормално и не се притеснявам допълнително. В четвъртък съм на консултация, за да се види дали Бифлокс ще се сменя - постоянно имам буца на гърлото от него, почти никакъв апетит, само като видя храна и вече изпитвам ужас. Четох, че има такива странични реакции от него. Ще говоря с психиатърката на живо, ако е възможно, да го смени, защото не мога да се храня нормално. Да попитам хората с ОКР - какви антидепресанти пиете? Аз бях на Сероксат/Пароксат, но ми го смениха, защото отключих инсулинова резистентност и имах покачване на теглото с 10 кг., та ми изписаха Бифлокс и Абизол, после смениха Абизола с Флуанксол. Бифлокс пия от 3 месеца, ОКР-то си стои, явно не е точният препарат за мен.

# 801
Благодаря!

Аз за ОКР на золофт и флуанксол. И съм качила доста килограми за съжаление.

# 802
Явно от всички антидепресанти се повишава апетитът, уврежда се инсулиновата чувствителност, а след това и се покачва теглото. Какво да се прави, трябва да изберем едно от двете. Така или иначе, ако имах подобрение на състоянието с ОКР, щях да прежаля покачените килограми, но от Сероксат/Пароксат единствено паник атаките приключиха. Натрапливите мисли продължават и до ден днешен, като подобрение нямам. След спирането на Сероксат се възобновиха и паник атаките, та от време на време имам и тази екстра, която бях забравила след двугодишен прием на Сероксат. Надявам се консултацията в четвъртък да е ползотворна и да се улучи лечението и комбинацията от лекарства.

# 803
Започнах да пия Аритави, е да Ви кажа няма такъв ад...... вчера го спрях!
Някой от Вас пил ли го е, вчера като се погледнах в огледато се изплаших, никога не съм била в такова състояние- очите не можех да си ги държа отворени, устата ми трепери, изкривена, в лицето все едно виждах друг човек, не можех изобщо да си стоя на краката, за стомашните болки няма да говоря!Сега се чудя дали отново да пиша на психиатъра?
Има ли начин тази тревожност да се лекува с нещо друго, освен с АД? Отчаях се вече!

# 804
Първите дни при започването на почти всеки антидепресант са така - симптомите се засилват. Ако можете - някак изтърпете този период, за да приемате лекарството поне 2 седмици, едва тогава можете да разберете дали то е за Вас, или не. Когато спрях Сероксат и започнах да пия Бифлокс, първите три седмици изпаднах в нещо като емоционална дупка - нищо не ми се правеше, насълзяваха ми се очите за най-малкото нещо. До този момент не бях изпадала в депресивен епизод, имах само паник атаки, тревожност и ОКР (никак не е малко, за да използвам "само").

Доверете се на психиатъра, при когото ходите, това е най-важно. Да, може да не се уцели лекарството от най-първия път, понякога трябва да се извърви наистина дълга пътека, докато се улучи медикаментът, който да Ви действа.

Най-добре пишете на психиатъра, при когото ходите, той ще Ви даде най-точен съвет. Мнението ми е да не си спирате терапията без консултация с медицинско лице.

# 805
На мен психиатърката ми смени Абизола с Флуанксол, защото от Абизол чувствах постоянно напрежение, не можех да стоя на едно място, ставах в 5 часа сутринта, изобщо - не ми понесе добре.

Andrea, колко мг. Абизол пиехте?

# 806
Половин таблетка от 10 мг. - 5 мг., само вечер. Наистина не се чувствах добре от него, дадох му време, близо месец го пих, развали ми съня, а сънят беше едно от малкото хубави неща, които ми бяха останали. Психиатърката каза, че по принцип успокоява и приспива, но при мен не подейства така, точно обратното - тонизираше ме до такава степен, все едно съм изпила 10 чаши с кафе, не ме свърташе на едно място. И лошото е, че се събуждах уморена, а не отпочинала.

# 807
misssixty223, какво ти каза твоята лекарка.

ღ Andrea ღ, стар потребител с ново име ли си?

# 808
Да си започна золофта,първо по едно и после ако трябва да се увеличи на 2,след 2 седмици да ида пак.Даде ми Ксанакс да пия ако имам нужда,и каза прегабалин сутрин и вечер по 1.Събота и неделя бях по добре,но тази нощ не съм мигнала 1 минута.Все още умувам дали да пия ксанакса...ужас....На всичкото отгоре ме хвана и някакъв вирус с кашлица ,гърло и отпадналост,не знам от кое.ми е по-зле

# 809
Нали каза, че й вярваш. Действай.

Общи условия

Активация на акаунт