Паническо разстройство - 65

• 20 676
  • 798
  •   3
Отговори
# 780
Реално нямам някакъв конкретен проблем,смятам ,че явно психиката ми е нестабилна.Имам семейство,хубава професия,изведнъж реших,че е голяма драма ,че имам само едно дете.Последните седмици като видя малко дете и ми се доревава,а реално никога не съм искала чак толкова второ дете.Изведнъж се почувствах страшно самотна,сам сама на света,с непълноценен и безсмислен живот.Аз съм поначало интроверт,нямам нужда от много хора,сега изведнъж реших,че нямам достатъчно приятели и това също много ме тревожи.Постоянно си мисля,че мъжът ми ще умре и ще остана сам сама на света и т.н.Изведнъж всичко ми се стори напълно безсмислено,защото ще умрем и няма смисъл да ставаме от леглото ,да ядем и да правим каквото и да било .И така.Тези мисли са ми се загнездили в  главата и ме скапват.Само ми се плаче.Това си е чиста депресия.Може би няма да се справя без лекарства,защото тази депресия води до адска тревеожност през деня.
А относно лекарствата-ужасявам се от лекарства за психически проблеми,от други никакви лекарства нямам страх.Чела съм много неща из мрежата за зависимости,втълпила съм си,че дългосрочния прием ще ми увреди черния дроб,мозъка и т.н.Същевременно от 12 години пия бета блокер за ускорен пулс и нито веднъж не съм си помислила,че ми вреди.

# 781
Извинявам се, че питам, но ....на колко години сте? Имате ли промени в цикъла? Случайно да сте в пременопауза?

# 782
На 43 години съм,засега нямам проблем с цикъла,въпреки,че съм с тежка ендометриоза и миналия ноември ми махнаха единия яйчник и тръба,както и сраствания.

# 783
Ами ето. Всичко е от хормоналния дисбаланс. Ендометриозата говори за много естроген в организма. Точно на възраст, в която почват промените и перименопаузата.

# 784
Тоест вие смятате,че това е причината за тези състояния ли?Аз също си го помислих,още преди време,ходила съм на ендокринолози,но не уцелих на добри специалисти.Сега съм подала заявление за час при доктор Ангелина Недялкова,да видим дали ще се получи.Харесах я,защото има задълбочен поглед върху нещата.В една група във фейсбук прочетох,че клонарекса още от първата седмица води до зависимост и е като наркотик,приключих с него още преди да съм започнала😃.Май ще си се треса до понеделник и няма да пия нищо...

# 785
Със сигурност няма да се пристрастите за една седмица. Изборът е ваш.

# 786
Аз към днешна дата пия спорадично като видя зор.Назад във времето съм пила по 2-3 месеца след което съм го спирала.Ако по-голямото зло Ви се струва въображаемото пристрастяване не го пийте..нормално е да се притеснявате, но лекарството е помощник - не враг.Нашите мисли, особенно тревожните НЕ са факти.

# 787
Знам че е така,но в момента се мятам напред назад в мислите си все едно е въпрос на живот и смърт.Аз приемам всичко твърде навътре,колкото и да е незначително.В един момент пешението вероятно ще изкристализира само,втълпила съм си,че само мнението на моята психиатърка е меродавно,приемам я като спасителен пристан и сигурно ще се успокоя чак когато мина на преглед при нея.Винаги трудно вземам решения,мисля и най-малкото нещо твърде дълго

# 788
Разбирам Ви и смятам, че всеки е минал от там докато се напати.Аз не исках да чувам за клонарекс преди време, а повярвайте ми много ми е трябвал.Освен клонарекса - пробвайте с дълбоко дишане, три минути го правете, мускулна релаксация, горещ душ, магнезий преди лягане ако имате под ръка, успокояваща музика и/или нещо, което да ангажира/пренасочи вниманието Ви.

# 789
Боже,боже,цял ден сезя и се чудя и съм блокирала напълно,още по-тревожна ставам.Ще взема в крайна сметка да пия една половинка,едва ли ще се свърши света,най-мното да мирясам.
Здравейте, аз приемах Ципралекс и Флуанксол преди години, почувствах се добре в дълъг период от време и реших да ги спра по схема. Известно време бях добре и след това всичко се върна с пълна сила.  Ходих пак на психиатър и ми каза, че явно трябва да си пия лекарствата и това е, примирих се и се чувствам спокойна и добре 
Така, че не се колебай още може би не си готова да спреш лекарствата, а Клонарекс ще ти помогне, докато ти подействат и няма да имаш странични симптоми.
П.с. Аз пия Ципралекс и Флуанксол от 10 години и се чувствам супер, явно не мога без тях.

# 790
Знам че е така,но в момента се мятам напред назад в мислите си все едно е въпрос на живот и смърт.Аз приемам всичко твърде навътре,колкото и да е незначително.В един момент пешението вероятно ще изкристализира само,втълпила съм си,че само мнението на моята психиатърка е меродавно,приемам я като спасителен пристан и сигурно ще се успокоя чак когато мина на преглед при нея.Винаги трудно вземам решения,мисля и най-малкото нещо твърде дълго
В такъв случай днешната дискусия беше излишна.

# 791
Да,това с дишането го храктикувам няколко пъти на ден.Душът също установих,че ме успокоява.За сън приемам от няколко месеца една добавка на д-р Денкова,която допреди да се бъгна напоследък ми помагаше доста.Съдържа ашваганда,родиола,магнезий,габа ит.нПродължавам да си я пия.

# 792
Ама това , че всичко идва от хормоналните промени не означава да не пиете Клонарекса. Той ще ви успокои докато антидепресантите започнат да действат. И в тези фейсбук групи, в които четете и аз съм чела, но там изказванията са пределно крайни. Отхвърлят антидепресантите напълно . Е, искаше ми се да повярвам на техните пропаганди, но уви, толкова изследвания и добавки и не ни се получи. Понякога се налага да се пие антидепресант.

Последна редакция: чт, 09 окт 2025, 10:44 от Incantrix

# 793
Приема на антидепресанти не изключва приема на ХЗТ и всеки би трябвало да реши сам и след внимателно проучване дали да започне.И ако го направи да не пропуска редовни изследвания и прегледи.
Състоянието на потребителката също не изключва и други здравословни проблеми,които могат да допринесат за психичното и състояние.Всичко е въпрос на желание дали иска наистина да се лекува или да си губи времето в чуденки.

# 794
Ще се опитам да издържа да понеделник,да се надяваме,че ще успея да се видя с лекарката ми тогава,дано ме приеме.Днес не се чувствам така зле,не треперя,станах и започнах някакви задачи да си изпълнявам.Имам и светли моменти например в понеделник се чувствах много добре,чудя се защо така се получава.Какви други здравословни проблеми могат да водят да това състояние-горния пост?

Общи условия

Активация на акаунт