Паническо разстройство - 65

• 24 301
  • 945
  •   1
Отговори
# 30
Пробвала ли си Дулодет? На мен ми помогна изключително много
Здравейте мили момичета. Ще започна с това, че вече 10 години имам проблеми с психиката. Периодично получавам епизоди на депресия и паник атаки, ОКР, хипохондрични пристъпи. Опитвала съм лечение с антидепресанти през тези години, но страничните ефекти не можех да приема, най-вече повръщането, кървене от носа и прочие. Единствено след раждането пиех елифай 6 месеца и имаше резултат. 6 месеца след спирането всичко на ново. Реших да се справям сама, започнах работа и 2 години успявах да балансирам що годе. Всичко сега започна преди 2 седмици, след като се оперирах от хемороиди. Мислите за усложнения след операция и стреса ми провокираха спазми в сфинктера, мисля че се дължи на психиката ми, тъй като се появяват в момент на заспиване и отпускане на тялото. Според лекарката зараства добре и е нормално да имам чувствителност, болка и свиване в мускулите, но съм прекалено сензитивна и усещам всичко много осезаемо. Когато се разсейвам е добре, но легна ли да спя ме побърква, започва се спазми, сърцебиене, треперене и всякаш ток преминава през мен. Опитах с тритико, но не ми влияе. Предложете ми нещо ефективно да поспя спокойно и се тревожа от запек, тъй като повечето антидепресанти и успокоителни предизвикват запек.

# 31
  • Швейцария
За сън Зопиклон, но не го пийте повече от 3 седмици.

# 32
Днес ми е от що-годе добрите дни, излязох преди обед да си направя пак крачките, не ги докарвам всеки ден 10000, но не е нужно, пак се чувствам тонизирана. Всъщност, понякога дори прехвърлян 10000, но поне според мен, по-добре по-малко крачки, но всеки ден. Трудно е постоянството, депресията те прави летаргичен, и вечният страх да не получиш паническа атака. Пак от десетина дена постоянствам, ако мога тази пролет и лято да вървя всеки ден, ще е добре, и ще поотслабна, и няма да съм като парцал.

# 33
Здравейте на всички.
Имам въпрос към пилите Бифлокс / Прозак/. На мен ми бе предписан от психиатър с оглед на това, че е единственият, от който не се напълнява /имах опит с Ремирта и др/
Пих го една година с постепенно намаляване на дозата. От спирането му , година и нещо досега аз не мога да спра да качвам килограми. Ям много и не се движа, ще кажете. Да, ама не. На режимно хранене пържола и салата и яйца и салата съм, с което винаги съм поддържала здравословно тегло. Спортувам също-кардио и тежести, имам малко дете, около постоянно тичам.
Нещо страшно е това. В чуждите форуми има инфо, че спирането прави човек силно инсулиново-резистентен, но с това мое хранене няма как да се случи като цяло. Има ли друг "пострадал" като мен? Депресията ми силно се засилва като знам, че вече теглото ми е независещо от моите усилия и крайно притеснително.

Същия проблем имам пила съм ремирта напълнях много от нея от месец съм на бифлокс и продължавам да качвам килограми. Психи като че може да ссе пробва с дуксет уж бил по-силен

# 34
Да, но при бифлокса качването е при спирането му, което е парадокса.

# 35
Днес бях на психиатър, така и не можа да ми даде конкретен отговор за всичко, което ми се случва. Спря ми Стрезам и сега каза да пия Аритави и Линефор, един месец и ако няма ефект, пак ще ги сменя и ме посъветва да отида на психолог. Някой от Вас да е пил тези лекарства, да е имал някакви странични ефекти и най-важното ефект имат ли? Днес отново преживях супер гадна ПА, питах го какво да правя в тези моменти, каза пиеш 1/2 лексотан или Ксанакс-казах е да де ама уж бягам от бензото, той каза няма как при такива ситуации от време на време може, еми честно писна ми!!!!

# 36
Аритави съм пила, имах ужасни киселини от него. Запаси се с някакви неща против киселини. Това беше при мен, и леко учестен пулс в началото.

# 37
Аритави съм пила, имах ужасни киселини от него. Запаси се с някакви неща против киселини. Това беше при мен, и леко учестен пулс в началото.
Аз и в момента съм с болки в стомаха,имам гастрит, казах му и той каза "пълно щастие няма". Не знам тези лекари сменят лекарствата  през месец-два и то все без ефект при мен. Вече 6 месеца съм така, честно изгубих надежда, че изобщо ще се оправя!

# 38
Пили ли сте Неуротоп, не разбрах антидепресант ли е?

# 39
Пили ли сте Неуротоп, не разбрах антидепресант ли е?
Ако въпроса е към мен, не съм, за първи път го чувам.

# 40
Аз и в момента съм с болки в стомаха,имам гастрит, казах му и той каза "пълно щастие няма". Не знам тези лекари сменят лекарствата  през месец-два и то все без ефект при мен. Вече 6 месеца съм така, честно изгубих надежда, че изобщо ще се оправя!
Съжалявам, че сте чула такива думи… от лекар, и то психиатър!!

Много е трудно, когато страдаш и вместо разбиране получаваш студени реплики. Шест месеца болка са си много. Нормално е да се чувствате изтощена и без надежда.

Понякога, когато тялото дълго не намира облекчение, то може да носи и болки, които не са само физически – натрупани емоции, стрес, преживявания без изход.

Гастритът много често има психосоматичен компонент, особено когато е хроничен и не се повлиява устойчиво от медикаменти или диета.
И е редно психиатърът да има предвид тояа послание

Кой ви е психиатърът?
Може би е добре да пробвате и някой друг..
"Пълно щастие няма"!!! В потрес съм.

# 41
Serendipity*,много точно сте описали нещата. Писах по назад в темата, преди 6 месеца започнах да намалям Клонарекса/лекарство с което се чувствах добре/, от 3 месеца изобщо не го пия и психиатрите не могат да "намерят" кое е точното лекарство за мен, за да го заменя и да се чувствам добре,наистина се отчаях, смених вече трима психиатъра и положението е едно и също. Ходя всеки път с надеждата,че нещо ще се промени, но уви, това не е живот /на моменти имам чувството, че мозъкът ми е "блокирал " 😢

# 42
  • Варна
Здравейте !
От 2 години съм със следните  ежедневни симптоми : 1. Задух и недостиг на въздух , 2. Ускорен пулс , 3.  Понякога и потракване на зъбите.
Посетила съм два ендокринолога, кардиолог, невролог и психиатър .
Назначавани са ми деанксит , дулодет, атаракс  / към които получих силни странични ефекти и се наложи да ги спра / . Установиха, че не мога да пия АД .
Диагнозата : нервно-вегетативна дистония и силна тревожност в следствие на постоянен стрес .

Моля за съвет дали някой е приемал Паниксен / хранителна добавка / ? Има ли положителен  ефект ? А странични такива ?
Чудя се вече как да се справя без АД , защото имам някаква непоносимост към тях .

Благодаря предварително ! 🌷

# 43
Здравейте! Някой да каже моля дали се е чувствал така и дали се е повлиял положително от терапия с ад.
Изпитвам постоянно напрежение,страх от болести,от смърт,паник атаки от години (криво ляво контролирани),но напоследък случи ли се не мога да се контролирам.Вече не виждам изход от тази ситуация.Умирам от страх,че сърцебиенето ми уврежда сърцето.Не мога да се успокоя.Нямам апетит и съм много слаба вече.Само психотерапия не ми помогна.

# 44
Ами смятам, че всички в темата сме минали през това, и да, смятам, че всички сме се оправили с ад.

Общи условия

Активация на акаунт