Паническо разстройство - 65

• 24 231
  • 943
  •   2
Отговори
# 105

Лирена, кой психи посещаваш във Враца?

Kamille, доктор Спасов.

# 106
Здравейте !
От 2 години съм със следните  ежедневни симптоми : 1. Задух и недостиг на въздух , 2. Ускорен пулс , 3.  Понякога и потракване на зъбите.
Посетила съм два ендокринолога, кардиолог, невролог и психиатър .
Назначавани са ми деанксит , дулодет, атаракс  / към които получих силни странични ефекти и се наложи да ги спра / . Установиха, че не мога да пия АД .
Диагнозата : нервно-вегетативна дистония и силна тревожност в следствие на постоянен стрес .

Моля за съвет дали някой е приемал Паниксен / хранителна добавка / ? Има ли положителен  ефект ? А странични такива ?
Чудя се вече как да се справя без АД , защото имам някаква непоносимост към тях .

Благодаря предварително ! 🌷
Здравейте. Аз бях с буца на гърлото от напрежение и стрес. Моята репродуктивна гинеколожка ми даде едно хапче и веднага ме отпусна. Сега чета на листовката, че се дъвчат по 2 не ден. При мен деанксит и ксанакс имат обратен ефект и не ги препоръчвам на никого. Аз имам друг проблем в момента. Предстои ми инвитро процедура, а съм хипер напрегната (кучето ми почина, разделих се с приятеля ми, нямам особено голям социален живот) и не знам мога ли или какво друго мога да приемам? Знам, че стресът е най-големият враг за тази процедура, но ми се събра много за 1 седмица и не мога да се успокоя

# 107
Някой със страх от полудяване? Как се борите с тази мисъл?

Здравей!  Не се бори с тази мисъл, колкото повече я бориш, толкова повече сила и даваш! Колкото по спокойно я приемаш,толкова по- малко сила ще има и ще изчезне постепенно. Когато имах такива мисли, си казвах:
" Ок,може и да полудея, благодаря ти ум, повтаряй си го колкото искаш" даже по съвет на психолога ми, си представях, че съм пълно крейзи и си повтарях, луда съм, лудаа. Така ума се обестрашава и не я приема като нова и плашеща.
Както знаеш, когато изпитваш страх, умът ти си казва " Аха, ето го/я, страхува се, чакай да му я въртя нон-стоп"
Няма шанс да полудееш, запомни го!  Тревожните ни умове раждат такива мисли, но те нямат нищо общо с реалността. Мислите не са факти!
Може да пробваш и нещо друго, затвори очи, когато дойде, представи си я като облак, който идва и си отива. Не я анализирай, просто я наблюдавай. Спокойно, всичко ти е наред. Лудите не си задават въпроса, дали полудяват. И това ще мине. Дано мъничко съм ти дала кураж и вяра. Успех!

Последна редакция: чт, 12 юни 2025, 17:48 от Aleksandra Beleva 781431

# 108
  • Washington,USA
.

Последна редакция: сб, 14 юни 2025, 14:59 от Bundyrose

# 109
Направо не ми се коментира последният пост…

# 110
  • Washington,USA
Направо не ми се коментира последният пост…

Моя ли? Ще го изтрия. Просто, че чувствам тъпо, че отивам с конкретни симптоми и не ме вземат насериозно.

# 111
Пропуснах.

# 112
Момичето обясняваше, че психиатрите изписвали само хапчета за сън, нивото на здравна култура било много ниско (не знам какво общо имаше това с психиатрите), при положение, че здравната култура е лична отговорност на всеки човек. И, че се надявала поне на ксанакс, или нещо подобно да ѝ изпишат. Като все едно ксанаксът е бонбон, и ей така си го изписват…

# 113
  • Washington,USA
Не, казах, че щом си млад не те приемат сериозно. Поне такива са ми преживяванията. От това се оплаквам.

# 114
След 8 месеца без медикаменти,днес започнах с 5мг. Есобел,цял ден треперя като лист,гадене и разстройство.Чакам днес или утре да ми дойде МЦ.Голям купон.

# 115
Не, казах, че щом си млад не те приемат сериозно. Поне такива са ми преживяванията. От това се оплаквам.

А за ксанакс не го ли каза? За здравната култура също? Стига моля ти се…

# 116
  • Washington,USA

А за ксанакс не го ли каза? За здравната култура също? Стига моля ти се…

Да, казах го. Има диагноза, трябва да има лечение. Дали ксанакс, дали друго.

# 117
Ако лекарят е професионалист би трябвало да следва протокол на лечение.
Ти май си в чужбина.
Според мен зависи какво си разказала на срещата.

# 118
Еми идваш в темата, спускаш някакво мнение, от което абсолютно нищо не става ясно… как очакваш да знам какъв ти е случаят…

# 119
След 8 месеца без медикаменти,днес започнах с 5мг. Есобел,цял ден треперя като лист,гадене и разстройство.Чакам днес или утре да ми дойде МЦ.Голям купон.
Аз съм така в момента. 1 ден имам до МЦ цялата играя о треперя   
Нервна съм говоря бързо, ям бързо, пиша бързо всичко правя бързо нервнича заяждам се за няма нищо… отекла и надута съм
Апетита е на макс от нерви
Пия линефор 50 ама явно не действа
Преди действаше ама сега съм ходеща бомба. Трудно ми е да седя със себе си. И не знам вече какво да пия и какво не
Золофт , ципралекс, допревитал , линефор
Какво ли не пих и няма оправяне.
Не знам какво да правя вече ….

Общи условия

Активация на акаунт