Паническо разстройство - 65

• 27 321
  • 974
  •   1
Отговори
# 300
Маргарита, нали казахте, че нямате заболяване и сте със здраво сърце,защо пак да Ви преглежда? Блокера е само заради паник атаките.Аз съм го спирала рязко бета блокера без странични ефекти.Под рязко визирам от днес за утре.Пиех бета-блокада 50мг. на 45 килограма човек.Няма какво да стане според мен.Ако се страхувате, че като го спрете ще получите паник атака самия страх ще доведе до такава.
Не ме е страх да не получа паник атака, а да не скочи пулса или да стане аритмия.

# 301
Пак от моя приятел чат ГТП;
Ако приемаш бета-блокер за тревожност или паник атаки, а не за сърдечно заболяване, рискът от сериозна аритмия е по-малък, но:
   •   Все пак могат да се появят усилена тревожност, тремор, учестен пулс, които имитират паник атака, и това може да бъде много плашещо.
   •   Добре е спирането да става под лекарски контрол, за да не се върне тревожността рязко.
Така че най-добре се консултирай с кардиолог.

# 302
То пишман да станеш, като дадеш съвет. Хем здрава сте, хем как щели да преценят. Еми правете си каквото искате, какво питате за съвети тука. Като ви кажем да намалите, ще вземе да ви стане нещо-ние виновни. Ако дадем друг съвет - пак не е ок. На лекар няма да повярвате, защото как щял да прецени, като не ви е прегледал. Ами ние какво, да не би да сме ви прегледали?🥲

Последна редакция: пн, 14 юли 2025, 19:38 от Sunflower29

# 303
По принцип в жегите дори лекарствата за кръвно налягане се коригират, тъй като кръвоносните съдове се разширяват и кръвното се понижава. Може да пробваш да намалиш бетаблокера, но ако не се чувсваш ок върни дозта обратно. 55 пулс не е страшен, знам, че не е много ок да пада под 50. Моя кардиолог казваше, че с такъв нисък пулс ще живея по-дълго, тъй като сърцето по малко се амортизира....грубо казано. Yum

# 304
Което е в пълна противоположност с мнението на всички лекари, че тренировките са здраве и най-здравото сърце е тренираното.Иначе и аз мечтая за такъв пулс. 😀

# 305
Здравейте! Миналия петък ходих на невролог заради безсъние. Каза ми, че имам тревожно депресивно състояние. Изписа ми есобел и флунаксол. Вече 4 ден ги пия, но не се чувствам добре с тях. Започнах да изпитвам страх, когато трябва да излизам и силно треперене. А преди да започна да ги пия нямах този проблем. Не знам какво да правя. Да ги спра ли или да продължавам да ги пия Чета по форумите, че започват да действат положително след 7 ден.

# 306
Пийте смело и аз съм на същата терапия.Няма какво да стане.Трябва минимум месец, за да се стабилизирате.Момичетата тук ме успокояваха в началото на лечението.Става по-лошо преди да се подобри състоянието.

# 307
Много съм притеснена до магазина на ъгъла не мога да отида. Това тревожно състояние горе долу кога ще започне да отшумява поне малко

# 308
От Вас зависи.Хапчетата не са създали паническо разстройство, имали сте го преди.Вероятно не малко време.В началото обострят тревожността, но ще мине.Не се отказвайте.

# 309
Eautendre, от колко време сте на тази терапия? И при вас ли беше така в началото?

# 310
Все пак бих се консултирала с психиатър, а не само с невролог. Някой така или иначе трябва да следи лечението и дозите.

# 311
Eautendre, от колко време сте на тази терапия? И при вас ли беше така в началото?
На лекарства бях миналата година 10.07 до 10.10.2024, след което 8 месеца не пиех медикаменти.Поднових терапията от 14.06.2025г.И двата старта бяха неприятни.Отнема време, не мога да кажа още, че съм стабилна.

# 312
На лекарства бях миналата година 10.07 до 10.10.2024, след което 8 месеца не пиех медикаменти.Поднових терапията от 14.06.2025г.И двата старта бяха неприятни.Отнема време, не мога да кажа още, че съм стабилна.
Благодаря ти!

# 313
Все пак бих се консултирала с психиатър, а не само с невролог. Някой така или иначе трябва да следи лечението и дозите.
Невролога ми направи схеми за лечение. Есобел първите 5 дни е по 1/2 сутрин, след това по 1 ситрин

# 314
По принцип не е работа на невролога да изписва антидепресанти, а масово го правят. Направи консултация и с психиатър, който да те следи и при нужда да коригира дозите и вида медикамент.

Общи условия

Активация на акаунт