Паническо разстройство - 65

• 27 128
  • 974
  •   1
Отговори
# 810
Вярвам й,страх ме е да не се събудя и да не съм адекватна,работата ми е много отговорна

# 811
Колко ксанакс ти е изписала.

# 812
Тя ми даде 2 блистера,каза че е горемият ксанакс,да пия по половин.Не погледнах ко.ко милиграма е

# 813
С какво е свързана работата ти? Аз след прием вечерта на клонарекс на следващия ден съм по адекватна от всякога.И моята работа е много отговорна.
Допълвам - защо смяташ че с тази висока тревожност пък си "адекватна"? Слагам в кавички, защото пак е до начина по който ние приемаме нещата и много зависи

# 814
Никак не съм адекватна с тази тревожност,ама никак,работата ми е в сферата на здравеопазването

# 815
Исках да кажа, че при всички положения си си абсолютно адекватна, просто страха ти е голям към лекарствата.Знам колко е неприятна тревожността и как пречи на ежедневието, на всичко като цяло.. за това го казах.И аз съм като теб+добавки като натрапчиви мисли,окр и още и още

# 816
Специално към тези бензодиазепини да,имам огромен страх и самото чудене дали да го изпи засилва многократно безпокойството.И така в чудене си мина една седмица....Като се знам и днес няма да е,представете си че ми хареса,после няма спасение😃

# 817
Прецени сама кое работи за теб.Спокойно и горе главата

# 818
Ох боже тази мъка.А ксанаксът ще ми помогне ли да спя добре

# 819
Ох боже тази мъка.А ксанаксът ще ми помогне ли да спя добре

И аз една седмица бях в голяма чужденка и страх дали да пия ксанакс при започване на антидепресанти. Упорито го отказвах. Накрая се предадох и го започнах. За моя изненада се чувствах много по-добре и дори съжалих, че не съм го започнала по-рано. Вземах го точно един месец и по-лека лека започнах да се чувствам добре и без него.
Според мен не е нужно да се измъчваш, спокойно първите дни/седмици да тушираш с него страничните ефекти от АД.

# 820
Вие как го пиехте и после лесно ли го спряхте

# 821
Пила съм го миналата година 2 месеца и тази 3.Към днешна дата пия като видя зор.Не съм имала проблеми със спирането.Спя като заклана с клонарекс-на въпроса дали ще спите

# 822
Ох...ох....времето ще покаже какви ще ги свъ.ша

# 823
Първите дни при започването на почти всеки антидепресант са така - симптомите се засилват. Ако можете - някак изтърпете този период, за да приемате лекарството поне 2 седмици, едва тогава можете да разберете дали то е за Вас, или не. Когато спрях Сероксат и започнах да пия Бифлокс, първите три седмици изпаднах в нещо като емоционална дупка - нищо не ми се правеше, насълзяваха ми се очите за най-малкото нещо. До този момент не бях изпадала в депресивен епизод, имах само паник атаки, тревожност и ОКР (никак не е малко, за да използвам "само").

Доверете се на психиатъра, при когото ходите, това е най-важно. Да, може да не се уцели лекарството от най-първия път, понякога трябва да се извърви наистина дълга пътека, докато се улучи медикаментът, който да Ви действа.

Най-добре пишете на психиатъра, при когото ходите, той ще Ви даде най-точен съвет. Мнението ми е да не си спирате терапията без консултация с медицинско лице.
Благодаря Ви за отговора.
Да ще му пиша, но това е третият АД, който ми предписва и от койго се чувствам супер зле,няма начин това нещо да продължа да си го причинявам. Затова исках да знам има ли някой, който се е справил с тревожността без да пие АД.

# 824
имам приятел и близки, които се справят без лекарства - но не работят в офис и да трябва да са толкова концентрирани. Хижари, планински водачи - слънцето, спокойствието си казват думата. имат и те своите епизоди, но са по-леки и със спортно ходене преодолява.
много от сегашните доктори като ги питаш колко време се пият дадени лекарства, отговарят : до живот ( дали е за сърце, за кръвно, за диабет и т.н.) все пак фармацията трябва да има печалби Simple Smile
по-добре да сте спокойна и уверена с лекарства, отколкото трепереща и с хаос в главата ( тогава пулса се качва, адреналин, кортизол)

Общи условия

Активация на акаунт