Против акне/пъпки-тема 16

• 9 787
  • 189
  •   1
Отговори
# 165
  • Пловдив
На нас никой не ни го изписа...
Аз разбрах от темите тук, но и моя син не свикна. Испанския ,
0,025  или 0, 05 (не помня)му беше ок. После взех 0,1 от индийския, но не...зачервяване, лющене с дни.

П.п...в Испания продава ли се свободно още?

# 166
  • София
Аз сега взех за девойката Differin, което е 0.1% адапален. От САЩ ни го донесоха. Ще видим как ще го понесе, защото брат й бая се излющи от Епидуото първата седмица. Тя до сега 3 месеца беше на акнатак, но го спираме заради антибиотика в него.
Celeste, кой антиейдж трет ползваш и как се започва с него? С ретинол ли трябва първо да се стартира подготовката на кожата?

# 167
  • Пловдив
Скиорче, пиши как е, да...

# 168
Бях запоманла с medik8- 3, после 6. После преминах на 0,25 от индийския трет (гел) и сега преминавам на 0,5 (чаках да свърши лятото). На мен гел формулите ми се отразяват доста добре, нонотдолъ винаги имам добра хидратация или цика крем.

# 169
Аз от третиноин се влоших драстично, в продължение на месеци ми избиваха гнойни пъпки и все още поправям пораженията от тази грешка. Два пъти съм опитвала да въведа третиноин, като втория път ми беше назначен от дерматолог с прилежаща рутина към него, но уви, оказа се, че просто не става за моята кожа.

# 170
  • София
За акне ли го прилагахте или като антиейдж?
За акне чета, че адапален е по-подходящ ретиноид от третиноина.
Също напоследък се спряга и ретиноидът от 3-то поколение Tazarotene. Видях, че има  в Емаг и в Турция (Zorante).

# 171
За акне го прилагах, макар че тогава имах 2-3 пъпки на кръст, някое друго петънце и малко затворени комедони. Виждала съм много тежки форми на акне, които са се оправяли с трет и реших, че и при мен ще подейства.

# 172
  • Пловдив
И на мен за белези от акне ми трябва...вече излизат единични пъпки. Да кажа, че някое мазило е помогнало не мога. Според мен го израстна моя и леко му се наредиха хормоните Simple Smile

Скиорче, а къде се продава този споменатия от теб и какви % има?

# 173
  • София
Щом вече белези ще лекувате само, защо не пробвате микронийдлинг или лазер?
Иначе съм написала по-горе за Tazarotene. В БГ го няма по аптеките както и третиноина. Но в Щатите и други европейски държави се продава. В Турция или от Емаг може да се поръча. НО -прочетох, че е по-силен от третиноин. Може би е добре да се обсъди приложението му с дерматолог.

Последна редакция: ср, 17 сеп 2025, 23:49 от Skiorche

# 174
  • Пловдив
Аз ползвам Тазаротен, но не за акне, а за антиейдж и ми понася много по-добре от третиноин. Един месец го въвеждах, и от 3 дни го мажа ежедневно, което с третиноин не можеше да стане, без да си изгоря кожата на нежните места. 
Ползвам този от Емаг 0,1% се води, а третиноин ползвах 0,05%.

# 175
  • Пловдив
Щом вече белези ще лекувате само, защо не пробвате микронийдлинг или лазер?
Иначе съм написала по-горе за Tazarotene. В БГ го няма по аптеките както и третиноина. Но в Щатите и други европейски държави се продава. В Турция или от Емаг миже да се поръча. НО -прочетох, че е по-силен от третиноин. Може би е добре да се обсъди приложението му с дерматолог.
щото вече ме е шубе...минахме през толкова кожодери, че 🤐 И пари нямам излишни.

# 176
Идва черен петък скоро.
Миналата година имаше хубави промоции на лазерите. 50, 70%.

# 177
  • BG
Ха, че как точно неспециалист ще премахва в домашни условия белези с лазер на промоция от немедицински сайт?!
Аз утре съм се настроила да плащам за лазерно лечение на акне/ самото акне/ на сина ми при лекар. Еднократно е 250, 4 посещения са 850 лева.

# 178
Миличка, не си ме разбрала.
 В Емаг, в Грабо, Омед имаше страхотни промоции за д-р Денкова, Скинлайн, Евродерма, Видерм, Дерма акт.
СО2 лазер за 200 лв от 800, микродермабразио, вампирския лифтинг, химичен пилинг за 30 лв.

# 179
  • BG
Грешката е моя. Прекалено сме далеч от столицата.Няма как да се доберем до докторката.Ще пътуваме до Варна. Поне сме само на 135 километра разстояние.

Общи условия

Активация на акаунт