“Като две капки вода“ - сезон 13, тема №6 - финал на сезона, и след финала

• 35 731
  • 792
  •   1
Отговори
# 675
Нямаше грешка във водещите, Зуека се справи. Но бяха малко  по- спечени на стадиона. Не мисля, че шоуто беше провал, напротив беше хубаво. Създадените очаквания за нещо мега ултра грандиозно, доведоха до разочарование.
Все пак да доведеш 40000 човека е много нещо, така че Халваджиян може да го брои като успех.

# 676
  • София
Аз въобще не вярвам хората да са били 40000. Но и толкова да са, фактът е, че не получихме обещания грандиозен финал. Но пък и не беше чак толкова зле.
Зуека съвсем навреме си тръгна, личи си че вече това не е неговото и беше излишно да го канят.

# 677
  • София
Аз не се взирам във финала на стадиона, няма да ми останат и спомени от този момент.
Но емоциите по време на сезона, уникалните превъплъщения на част от участниците, смеха през сълзи на моменти и всичко това заедно с момичетата тук, които направиха още по- забавно преживяването, това бих запомнила.

# 678
  • София
По отношение на техническите проблеми, Фънки е канен там за жури и няма как да вземе отношение по въпроса, а и когато той е организирал концерти, той не се е занивамал с такива проблеми, а съответните специалисти. Аз затова писах, че на открити пространства концерти могат да организират само свръхспециалисти, а не всеки звукооператор.

Що се касае до Венеамин, който и изпълнител да го накарате да бяга там 300-500 метра след това няма да може да пее. Не забравяйте, че оригиналните изпълнители винаги са записвани в студио (като преди това не са били на маратон) и дори и изпълнение на живо в студиото пак няма да е същото.

# 679
Николаос беше много подценяван през цялото време. Стараеше се, сполучливи бяха имитациите му, създаваше настроение, но надделяха някакви други симпатии, други предпочитания. Друга фенска маса.

# 680
От екрана въобще не се усети нищо грандиозно, освен гледките с дрон отгоре, но те в 95 % от случаите носят такова усещане по принцип. Моите разбирания за грандиозност, пък макар и само през екрана, са доста по- различни. 🥴 Факт е, че бая се беше постарал Магърдич, но… толкова си може.
Аз също мисля, че Иван нямаше място в тройката въобще. Имаше 1- 2 удачни образа, дотам. В последното си превъплъщение въобще не ми хареса- къде преиграваше, къде просто не му се получаваше.
Иначе сезонът като цяло ми хареса. Надявам се напъните да върнат Зуека на екран да секнат.

Последна редакция: вт, 20 май 2025, 09:06 от TuЛи

# 681
  • SF
Вениамин добре си изимитира движенията на Майкъл Джексън, танца, специфичния фалцет, но ясно, че не може да пее като Единствения и Неповторим Майкъл Джексън.
То, ако можеше....
Мечтата не ми е похабена, защото никога не съм имала мечта за грандиозно шоу на стадиона, от изпълнители, които по принцип не слушам. Аз затова и билети не съм си купила.
На мене предаването ми харесва като шоу заради грима и старанието на участниците. Зуек, Рачков, Геро, шегите им... превъртам ги тези тъпни. Даже ме нервират понякога. Никога не ме разсмиват. Рачков не знае кога да спре и съсипва всяка смешка с прекаляване и преиграване.
Първата година от журирането си Веско Маринов добре му отвръщаше, но всяка следваща започнаха да се повтарят и да търкат закачките. Веско вече не се включва адекватно и "нападките" на Рачков висят като... абе някак вяли опити за смешки. Тротоарна история. В някое село бабките може и да му се радват, но интелигентният зрител... надали.
Иначе кое не си направи Вени на концерта, въпреки стреса и напрежението. Изпя си песента сравнително правилно, без най-първите тонове заради тичането. После си влезе в ритъм. Иу, ау - всичко си имаше. Звукът беше зле през цялото време и по време на неговото изпълнение също.
Това е концерт, на който не съжалявам, че не съм присъствала и не планувам подобни "мечти". Нито в Арена Армеец съм ходила.
Оценявам усилията на участниците, старанието, грим и прически и до там.
Имитацията на Пинк на Михаела беше страхотна - какво да кажеш при такова изпълнение!
Почти всички имитации на Вениамин, на Николаус, на Иван и на дуета много ми допаднаха.
На Лашкова й харесах една Мадона, доста добре направена.
На Звезди не ми харесаха имитациите, освен на Ала Пугачова - доста добре я изигра. 
Видях как от Роксана може да се получи нелоша Адел, но много лоша Уитни Хюстън.
Иван - голям образ през цялото време. Радвах му се истински на всяко превъплъщение.
Дивна я харесах като Продиджи (любими), но Фънки я оплю. На мене пък ми хареса. Но имаше и недобри имитации, особено финалното й изпълнение. Как й дойде на акъла да се пробва там. Може би е заложила на формулата, че българска народна песен разчуства и хората гласуват, ама... При нея се получи обратен ефект.
Иначе махнете какви ги дрънкаха водещите на сезона на стадиона. Какво да кажат: Прави ни се концерт на стадион, но не очаквайте много и не бързайте с купуването на билети!

Фънки бил организирал концерт на стадион. Фънки преговаря с изпълнителите и то колко да преговаря, като онези си имат цена и си я казват. Фънки прави сметка каква част от нея може да избие.
Иначе те си идват с тировете, с инженерите, с озвучаването... Никой не разчита Фънки да реди контролните монитори.

# 682
Аз нямах никакви очаквания за финала, тъй че и разочарование нямаше. Добре, че не спечели Иван, че тогава...
Халвата с тая реклама на финалното шоу всеки път, а можеха да ни я спестят, създаде нереалистични очаквания, затова и толкова разочаровани.

# 683
  • SF
На мене не ми е създала никакви очаквания. Очаквах един хубав финал, който загуби от това, че не беше в студио като другите.
Миналата година в Арена София, тази година на ст. Васил Левски, догодина сигурно от Уембли ще го излъчват. Все тая, ако изпълнителите са притеснени, напрегнати и си изберат неподходящи изпълнители.

# 684
  • Другата България
Аз нямах никакви очаквания за финала, тъй че и разочарование нямаше. Добре, че не спечели Иван, че тогава...
Халвата с тая реклама на финалното шоу всеки път, а можеха да ни я спестят, създаде нереалистични очаквания, затова и толкова разочаровани.
Вероятно е така, и аз си мислех същото.
Въпреки, че аз не бих нарекла концерта провал, всичките забележки, които имам съм ги писала вече, няма да се повтарям. Като чета мненията тук, а и в нета, общо взето са едни и същи, като от присъстващи на стадиона има такива и за липса на видимост - нещо, което на нас пред ТВ поне ни беше като хората.
И аз смятам, че ако това време, което отделяха във всеки лайф да обясняват какво ще бъде, къде ще бъде, как точно ще стане, колко ще е УаУ и т.н. ни беше спестено, отзивите щяха да са изцяло, или поне предимно положителни. Когато натовариш нещо или някой с прекалено големи и много очаквания, трябва да очакваш и негативи впоследствие.
Относно Михаела, да, личното ми мнение и усещане още от самото начало беше, че тя ще е победителят. Което не означава, че някой я “бута“, нито, че я “тегли“. Не означава също, че е лош изпълнител, напротив. Аз харесвам Михаела, скромна, земна, трудолюбива, страхотно тяло, танцува като звяр, и винаги съм писала тук когато нейна имитация ми е харесала. Заради отношението на журито вероятно, на водещи...така ми се струваше, но Михаела просто пееше като ....Михаела. А аз се опитвах да оценявам за себе си, разбира се, имитациите. И в това оценяване водещ беше Вениамин.
Съвсем в реда на нещата е всеки да харесва различен изпълнител, винаги в такъв формат има и доза субективизъм. Но чаааак такъв хейт, какъвто се споменава, по Михаела поне аз не съм забелязала.

# 685
  • Обран бостан ;)
Сигурна съм, че поне за 4 човека това ще е и мн мил спомен, имам предвид двете предложения за брак.

Поне не са били на плейбек. Wink

Относно грандиозния концерт, цитирам мой приятел:

" 200 лева, 6 часа път и 3 часа гавра със слуха ми. Единственото хубаво нещо, което ми се случи е, че жена ми за пръв път в живота ми ми каза " Беше прав, трябваше да те послушам."

# 686
  • гр.София
Михаела беше като Наско от БТР миналия сезон. Много добри певци, но слаби имитатори. Не могат да излязат от блендата си, просто пееха като себе си. Иначе, когато имаше танци, Михаела много добре се справяше.

# 687
  • Буркина Фасо
доволни от звука на стадиона щяха да са всички ако имаха слушалки.
няма как всяко едно зяето место да бъде озвучено по един и същ начин, нито пък всички да виждат по един и същ начин. риска на живото предаване на открито изкривява очакванията.
спечели този, който продукцията беше набелязала за победител.

# 688
Е, хайде сега, колко пъти съм била на концерти на същия този стадион - и на седящи места, и долу на терена. Да не би да сме били със слушалки?!

# 689
  • София
.
Все пак да доведеш 40000 човека е много нещо, така че Халваджиян може да го брои като успех.
По-точно подлъгал, а не довел. Когато обещаеш нещо невиждано, нечувано и грандиозно е много лесно да хванеш лековерни хорица..Невижданото беше, че финал на шоу се провежда на стадион и се предава по тв, но самото шоу беше далееееч от грандиозно..Може за някои да е било хубаво и приятно, но никой не каза- беше грандиозно...Хитрец е Халваджиян и си натрупа капитал с популистки и  грандомански изказвания...

Хаха, как със слушалки на стадиона?? И аз съм била поне 7-8 пъти на концерти там и никога не са ни давали слушалки ...

Общи условия

Активация на акаунт