Стар изплатен кредит

• 1 026
  • 3
  •   1
Отговори
Здравейте, преди години под страха и заплахите на тогавашния ми приятел насилник, бях принудена да изтегля бърз кредит за него, който той не обслужваше около няколко месеца и накрая аз изплатих всичко. Днес ходих в ЦКР да си пусна справка и я чакам. Въпросът ми е, тъй като не искам там да питам някакви неща, които може да са очевидни и да се изложа, ако този кредит стои там, че е бил необслужван(сигурно стои, защото това беше преди около 4 години), ще мога ли да взема от банка, след като онзи е изплатен? Има ли някакъв вариант това да се изчисти, с някаква молба или нещо? Извинявайте, ако въпросите са ми глупави, просто нямам особено опит с тези неща.

# 1
Ако един кредит е бил в просрочие за период над 30 дни, в ЦКР ще стои 5 години. След това автоматично ще се махне. Няма как това да се изчисти преди да изтече този срок.
А дали банката ще отпусне кредит в този случай - не се знае. Може и да отпуснат, щом вече е погасен кредита. Но може и да откажат след като видят, че е имало просрочие..

# 2
Въпросът ми е, тъй като не искам там да питам някакви неща, които може да са очевидни и да се изложа...

Това изобщо не трябва да те притеснява.
Първо, няма човек, който знае всичко и това, че не знаеш нещо и питаш, в никакъв случай не те излага.
Второ, на хората там това им е работата и за това им плащат – да отговарят на въпроси и да обясняват.
И трето, поне аз така действам, по-добре да попиташ дори няколко пъти за нещо, отколкото веднъж да сгрешиш. Пък отсреща да си мислят каквото си щат. Simple Smile

# 3
Благодаря за отговорите. Има просрочия, явно не е било както съм си мислела тогава, има просрочвания по 90-100 дни и нагоре и накрая вече съм го изплатила изцяло. Питах, казаха, че зависи от банката, но едва ли ще ми отпуснат и сега съвсем се разочаровах, но здраве да е.

Общи условия

Активация на акаунт