🌹 Ергенът 🌹 сезон 4, тема #14: от вторник до четвъртък, 20:00

• 138 506
  • 3 024
  •   1
Отговори
# 480
Според мен една майка дори не трябва да си помисля да коментира с някого недостатъци и дразнения за дъщеря си. Майката или добро или нищо. Насаме може да каже нещо на щерката, но никога пред друг човек. Така поне аз мисля.

# 481
Аз съм съгласна, че е въпрос тест, но жената видимо борави с думите  сравнително добре, та ще се заям. Същият въпрос, зададен като "какви недостатъци виждаш в нея, какво в нея не се припокрива с твоите очаквания" би звучал далеч по-добре от "какво те дразни в нея", което ми показва, че Роси май е доста тъпкана от майка си. Щом се стига веднага до "с какво те дразни", чак така негативно. Човек може да има недостатъци, които виждаш, без да се стига чак до това да те "дразни" и подбора на думи тук ми говори. Може и да бъркам, но Роси е видимо с ниско самочувствие.  Аз имам една такава приятелка, която за майка си винаги е ниска, дебела, постоянно я критикува за всяко нещо, непрекъснато я излага пред приятелите ѝ.  Въпросното момиче от 12-годишна не е стъпвала на равни обувки заради майка си.

# 482
Не съм съвсем сигурна, че го разбирам това "пред чужди хора за чадото или добро, или нищо" Rolling Eyes Значи на Косара майка ѝ ви е точно по правилата - тя за Косето само звИзди и бисИри реди. Обаче пък ... не я харесвате, че и щерка ѝ. Е, нали така трябвало?!
Аз пък не говоря само хубавите неща за моите деца, просто казвам истината. А тя не е само хубава. За всеки човек!

Да, всъщност подбраните думи за въпроса на майката на Росица са твърде груби, но не мисля, че за децата само прекрасности трябва да се редят.

# 483
Интелигентната майка изобщо нямаше да излага дъщеря си. Не е нормално да иска да чуе какви кусури има щерка ѝ. По-скоро ще се надява да не ги е забелязал.

Само защото тя му е задала въпрос, не означава, че той трябва да я оплюе.

# 484
Не съм съвсем сигурна, че го разбирам това "пред чужди хора за чадото или добро, или нищо" Rolling Eyes Значи на Косара майка ѝ ви е точно по правилата - тя за Косето само звИзди и бисИри реди. Обаче пък ... не я харесвате, че и щерка ѝ. Е, нали така трябвало?!
Аз пък не говоря само хубавите неща за моите деца, просто казвам истината. А тя не е само хубава. За всеки човек!
Не ми казвай, че им вадиш кусурите пред чужди хора. Насаме може.
Аз също не хваля децата си пред другите, но не ги излагам.

# 485
Предпочитам родителите да са "от мойто гардже по-хубаво няма", отколкото на първа среща с някой да разискват недостатъците на децата си. Пред камери.

# 486
Аз съм съгласна, че е въпрос тест, но жената видимо борави с думите  сравнително добре, та ще се заям. Същият въпрос, зададен като "какви недостатъци виждаш в нея, какво в нея не се припокрива с твоите очаквания" би звучал далеч по-добре от "какво те дразни в нея", което ми показва, че Роси май е доста тъпкана от майка си. Щом се стига веднага до "с какво те дразни", чак така негативно. Човек може да има недостатъци, които виждаш, без да се стига чак до това да те "дразни" и подбора на думи тук ми говори. Може и да бъркам, но Роси е видимо с ниско самочувствие.  Аз имам една такава приятелка, която за майка си винаги е ниска, дебела, постоянно я критикува за всяко нещо, непрекъснато я излага пред приятелите ѝ.  Въпросното момиче от 12-годишна не е стъпвала на равни обувки заради майка си.
Абсолютно съм съгласна!

# 487
  • София
Естествено, че жената не очакваше той да й обяснява какво го дразни. Да каже нещо завоалирано, като на интервю за работа - какво не харесвате в себе си.

# 488
Ергенина = алтънбаш = цикатридина. 🙄

# 489
Същият противен говор на Косара и майка ѝ.
И също толкова елементарна 🙄. И стана ясно откъде Козара е с това самочувствие.

# 490
Предпочитам родителите да са "от мойто гардже по-хубаво няма", отколкото на първа среща с някой да разискват недостатъците на децата си. Пред камери.
Има и средно положение. Както каза Розичката, всичко е в начина на изказ. Спокойно можеше да го попита има ли нещо, което би променил в дъщеря ѝ. Хем не я излага, хем пак получава отговор на въпроса-тест.

# 491
Подборът на думи в случая показва какво мисли тя. Не че Роси има недостатъци, ами че е "дразнеща". Няма как да не те дразни нещо в нея.  Този начин на говорене от човек, който не е лексикално ощетен е красноречив за отношение, било то осъзнато или не към детето.

# 492
Да, в подбора на думи има проблем.

# 493
"Какво те дразни" не е равно на "Правилно те дразни"....чак пък негативизъм към детето си го изкарахте...какви кусури на дъщеря си изтъкна пред ергеня, че не разбрах?

# 494

Да, всъщност подбраните думи за въпроса на майката на Росица са твърде груби, но не мисля, че за децата само прекрасности трябва да се редят.

ПрИд камиричИ и чуждитИ хора само най-доброто се говори за гарджето, как иначИ, няма да сА излагамИ!

Общи условия

Активация на акаунт