На финалната права сме вече и всяка ще гушне здраво, Юнско човече!

• 33 751
  • 644
  •   1
Отговори
# 270
  • Пловдив
Честита да е Мая! Да бъде здрава и с много късмет. Еърплейнче бързо възстановяване. Герой си!

Ох с този глад какво да кажа, през деня вече не ям толкова, както беше преди, но предните две вечери в 4-5 се събуждах от глад и докато не хапна не заспивам..направо не мога да се позная Grinning
Отделно от две вечери съм с постоянни контракции докато лежа и няма спане в два като се събудя до 7 сутринта вися и чак тогава успявам да поспя. Мъжа пое детето, поне да мога да поспивам малко сутрин.
Вие как сте със спането? Не знам на психическа основа ли е, а заспивам в 11 като пън и в 2 край всичко приключва от ряз.

# 271
Честито на всички мами! Да са здрави бебчетата, а на вас бързо възстановяване. Flowers Four Leaf Clover

Аз от днес съм в 37 г.с. В понеделник на ЖК измериха бебето 3250 гр. Няколко дни по-рано другото АГ, при което ходя измери 2600 гр. Надявам се истината да е някъде посредата Grinning Това май ми беше последният ехограф по касата. Ходя на тонове 1 път седмично и така казаха ще е до края.
Чудя се как е глада в този период при вас?
Аз нямах особено голям апетит през бременността, но тази седмица съм истинска ламя Grinning (36+ г.с.). Има ли още гладни мами или аз пак съм на обратно на всички Grinning
От два дни забелязвам, че имам и аз увеличен апетит. Непрекъснато гледам нещо да хапвам. Надявам се да е нещо моментно.

# 272
Аз от известно време нямам апетит, дори съм свалила 1 кг, а може да е и от диетата, която спазвам заради захарта.

# 273
Аз нямам по-засилен апетит като цяло през бременността, обачеее сега като наближава секциото и си викам: я по-добре да си хапна повече, че после 2 дена глад, а след това първият ден попари и каши 😆😆
И при мен с размерите на бебето всеки път има някакво разминаване-един път крака напред, глава назад, на следващия път обратното. При ФМ и прегледите при АГ също имаше доста големи разминавания. Та ми е интересно накрая колко ще е това човече 😆

# 274
Днес в 17:15 проплака още едно бебе Мая 🌹 малката кукла ме изтормози с 12 часа контракции без напредък в разкритието и после още 5 часа на системи с окситоцин, обезболяващи и епидурална. Когато си мислех, че вече умирам и това бебе няма да излезе, тя се роди буквално сама - получих някакви неконтролируеми контракции и с два-три напъна госпожицата излезе. Оказа се с увита пъпна връв, която е забавяла целия процес... явно нашата Мая няма да ме щади както вашата 😅 но пък и прощавам, защото е голяма сладуранка.

# 275
Самолетен режииииииим 💜❤️🩷 Честита да е Мая - здрава, щастлива, красива. На теб бързо възстановяване🌹

# 276
Честити бебчета, мамита! Да бъдат здрави и много послушни Sparkling Heart

Аз апетит нямах единствено в първия триместър Grinning След това се възвърна и си хапвам, но гледам да се съобразявам. В последните седмици ме гонят кисели (за пръв път в живота си имам) и ми е много неприятно. Не приемам никакви лекарства, чакам да отминат. Не мога да определя дали ги получавам от конкретна храна.

Отделно цяла бременност имах страхотен запек и благодарение на една мама тук от темата, която сподели, че приема хуск  се "спасявам". Ядох какви ли не разхлабващи храни, но нищо не помага, сега само от черешите има някакво действие Grinning

Във връзка с бащинството, което се полага от държавата - за тези, които няма да го ползват, след навършване на 6 месеца на бебето, може да се подаде заявление към НОИ и неизползваният отпуск да бъде изплатен.

# 277

Аз апетит нямах единствено в първия триместър Grinning След това се възвърна и си хапвам, но гледам да се съобразявам. В последните седмици ме гонят кисели (за пръв път в живота си имам) и ми е много неприятно. Не приемам никакви лекарства, чакам да отминат. Не мога да определя дали ги получавам от конкретна храна.

Отделно цяла бременност имах страхотен запек и благодарение на една мама тук от темата, която сподели, че приема хуск  се "спасявам". Ядох какви ли не разхлабващи храни, но нищо не помага, сега само от черешите има някакво действие Grinning

Във връзка с бащинството, което се полага от държавата - за тези, които няма да го ползват, след навършване на 6 месеца на бебето, може да се подаде заявление към НОИ и неизползваният отпуск да бъде изплатен.
Бащинство имате в предвид 15те дни ,които му се полагат след изписване на детето или друго?

# 278

Бащинство имате в предвид 15те дни ,които му се полагат след изписване на детето или друго?
Да, същото.

# 279
Леле, не бях влизала от няколко дни тук и какво приятно наваксване, с най-прекрасните новини! Честито на всички мамчета, да са ви живи и здрав мъничетата, а вие бързо се възстановявайте Heart Не мога да повярвам как дойде време, като просто си спомня как всяка една тревога си споделяхме тук толкова месеци.

Моето в 36+6 е все още седалищно, АГ каза, че така разрезът при секциото ще е малко по-голям Sad

Аз с апетита съм както досега, нормално, просто изгладнея ли, не се трае. Със спането съм супер, само дето сутрин се будя освирепяла от глад и не мога да заспя, защото трябва да ям. И много ме е яд, че сега имам времето да спя. А не смея да легна след закуска, че и мен почнаха да ме гонят киселини понякога. Аз забелязах, че е когато стартирам с въглехидрати хранененто, та тях оставям за накрая. Веднъж беше супер нетърпимо и вляох в аптека, дадоха ми Неа Бианацид - смучащи таблетки с ужасен вкус, които не успях целите да изсмуча, но въпреки това веднага изчезнаха киселините, препоръчвам! Също и след хранене оставам или права да шетам нещо, или на стол изправена, ако легна или седна на диван - край, яко киселини идват.

Аз най-накрая взех всичко за бебчо, без 1-2 неща. Утре очаквам първо основно почистване, след това почвам с пране и съхранение на дрешките. Няма да е зле и нещата за болницата да си подготвя за всеки случай Grinning

# 280
Heart Честито на всички! Да бъдете много здрави и само прекрасни моменти! Hug

Рарина, не си сама и моя си седи и не се завърта. Вече съм 37гс. Да чукам на дърво, киселини нямам, но тазът някак отдолу ме боли. Вече ми е тежко придвижването на крак/возенето или шофирането, особено на неравности (демек всички по-малки улици в София Grinning ). Целия корем се люшка, а бебето започва да се движи.. просто невероятно, добре че болницата е на 10мин.
Багажа е почти готов, остава биберони и помпа да дезинфекцирам, и прибера в куфара. Както си виках, тези жени цели куфари взели.. сега ги разбирам. Даже дрехите за изписването, ще донесе мъжа ми, за да не се смачкат.
Апетитът ми си е нормален, нямам драма. Обаче, поспивам повече от преди, да не кажа нещо като в първите месеци. Четох, че било нормално, организмът складирал енергия за предстоящото раждане. Иначе имам дата за секциото. С наближаването малко се притеснявам, животите ни ще се променят коренно.. малко се филмирам даже Grin Grinning

# 281
  • Пловдив
Bubuy3333 честита принцеса! Да е здрава и с късмет. Бързо възстановяване и благодаря за споделения опит. Много е интересно и полезно да чуе човек за ражданията. Особено като сме заедно от сума време и споделяме всичко.

Аз успях да свърша всичко и сега само правя едно почистване поддържащо всяка седмица. Чакам си човека, да се реши. Междувременно се наслаждавам на свободното време. Багажа е готов, даже вече съм забравила какво съм слагала. Joy
Киселини слава богу от около две седмици нямам та рахатясах. Таза и мен ме боли ужасяващо, седна ли трудно ми е да стана, докато се раздвижа съм по-зле от бабичка. Отделно от време на време някакъв нерв ли се притиска не знам, но не мога да си вдигна крака такава зверска болка изпитвам, не знам какво се случва. Но малкия е доста активен и така ме радва като се разшава из корема ми Heart Eyes че съм готова още дълго да търпя болки. Няма по-приятни ритничета в тоя живот.

Последна редакция: пт, 30 май 2025, 17:10 от Мариелката

# 282
Честито на всички прекрасни майки техните бебенца! Да растат здрави и щастливи!
На мен доцентката на феталната морфология ми изписа Нексиум за киселини, направо е вълшебен, изпих една опаковка цялата и сега само при нужда пия, не всеки ден, но нямам киселини. Ям и аз по малко и по честичко, започвам с протеини , лошото е ,че сладко ми се яде, но гледам да е накрая и по малко.
Явно бебенцата са си харесали май месец, вместо юни , толкова мъници се появиха през май!

# 283
Здравейте, момичета! Нашата розова мечта Вероника се роди днес с планово секцио в 37+2, тъй като вече едва я удържахме с песара. Въпреки, че има 20 дни до термин се появи пухкава и розова, цели 3.360 кг.
Операцията мина добре, утре сутрин ще ме раздвижат. Има болка при движение, но е като менструални болки, а и ме обезболяват допълнително.
Кураж на всички момичета, които очакват своите бебоци!

# 284
Мами,утре навършвам 35та седмица. Сега на салфетката в тоалетната забелязах по- сгъстено жълтеникаво течение,друг път съм имала воднисто бяло,няма миризма,сърбеж и оплаквания.Нормално ли е за този период на бременността или да се тревожа.Вчера пусках стерилна урина..чиста е.Във вторник съм на тонове,ще изискам вагинален секрет,то май и без това трябва да се вземе скоро.

Общи условия

Активация на акаунт