На финалната права сме вече и всяка ще гушне здраво, Юнско човече!

• 33 762
  • 644
  •   1
Отговори
# 255
Руби, ще разкажа след като ме раздвижат утре. Иначе моето бебе цяла бременност изкара главично и сега в неделя се обърна седалищно (39+2), после остана леко напречно и май и така го изкараха днес. Та, успяват в последния момент да се обърнат.

# 256
tedi133, честито и на теб! Да е много здрава и скоро да се гушкате по цял ден! 🫶
Greeny88, стискаме палци бебо да издържи още малко. 🍀
Dobrana, аз съм планувана за секцио в Токуда за началото на по-следващата седмица, ще се разминем за малко с теб. 😆
За почерпката май и аз ще взема нещо дребно за акушерките, а пък за АГ ще мисля по-нататък, чак за първия преглед след раждането.
Popinu, моят бебок е седалищно, но той си седи така още от 23та седмица някъде и не се помръдва. При мен всички лекари още от 28ма седмица казаха, че няма много шансове да се обърне, защото имам много малко околоплодни води. Затова назначихме и секцио.
Иначе преглед аз имах миналата седмица, около 3 седмици след предишния, но отново заради водите ме следят малко по-често.

# 257
Честито, Геномче ❤️ Бъдете здрави и много щастливи заедно. Днес и аз станах мама - по обяд се роди дъщеря ми - 2800, 49 сантиметра кукличка Simple Smile Много съм щастлива и само това има значение. Другото отминава с времето! Успешно раждане на всички очакващи мамчета 🍀🥰

# 258
Усети ли обръщането на бебето? Какви упражнения прави? Много се надявам да си се обърне и моята, така както и при теб се е случило!
Честито на мамите, родили своите рожбички! Много се радвам за вас!
Аз съм в 34 г.с. и все още бебенцето ми е седалищно. Дадоха ми зелена светлина, че ако си заеме позицията, могат да ме пробват и за естествено раждане, но за сега нямаме напредък. Като цяло бебка не е от най-буйните и въртящи се бебета. Правя някакви упражнения за обръщане на предлежанието, но за сега сме си все с дупето надолу. Някоя друга мама да е със седалищно бебенце. Иначе днес го измериха 2500 г. Как е за седмиците си?

Малката беше седалищно в 35-36та седмица, но по някое време се е обърнала. Сега е си е както трябва и само чакам да се накани да излиза. И аз правих упражнения, не знам дали е от тях, но се случиха нещата. Стискам палци и при вас да се нареди всичко.

# 259
Усети ли обръщането на бебето? Какви упражнения прави? Много се надявам да си се обърне и моята, така както и при теб се е случило!
Честито на мамите, родили своите рожбички! Много се радвам за вас!
Аз съм в 34 г.с. и все още бебенцето ми е седалищно. Дадоха ми зелена светлина, че ако си заеме позицията, могат да ме пробват и за естествено раждане, но за сега нямаме напредък. Като цяло бебка не е от най-буйните и въртящи се бебета. Правя някакви упражнения за обръщане на предлежанието, но за сега сме си все с дупето надолу. Някоя друга мама да е със седалищно бебенце. Иначе днес го измериха 2500 г. Как е за седмиците си?

Малката беше седалищно в 35-36та седмица, но по някое време се е обърнала. Сега е си е както трябва и само чакам да се накани да излиза. И аз правих упражнения, не знам дали е от тях, но се случиха нещата. Стискам палци и при вас да се нареди всичко.

https://youtu.be/s-szODdpg8A?feature=shared
https://youtu.be/pteEYX8zwWc?feature=shared
https://youtu.be/NFktLGrz_jw?feature=shared

Аз правих тези на четири крака и поклащането и въртенето на таза (без топка, понеже нямам). Cat-cow, child pose и на четири крака едни смешни поклащания 😂 не ги изпълнявах технически на 100% правилно, но бях редовна сутрин, обед и вечер. От позите с главата надолу ми се завиваше свят и изобщо не съм ги правила. Не съм усетила кога се е обърнала, даже до последно мислех, че е напречно, но на последния преглед беше ниско в таза и готова за излизане. Док каза, че едва ли ще успее да се извърти пак. Надявам се да ти помогнат упражненията, прави ги бавно и душай както показват, за да не се уморяваш. Успех! 🌹

# 260
  • Пловдив
Геномче, Теди, Лилейна честити слънчица! Да бъдат здрави и силни. А на вас бързо възстановяване и скорошно прибиране вкъщи Heart
Още ми е трудно да повярвам, че една сериозна групичка роди, и останалите скоро и ние ще последваме. Все едно вчера видях двете чертички, толкова бързо ми мина.

# 261
Момичета,  днес рано сутрин се роди Мая - 3875 кг, 51 см. Още не ми се вярва.
Успях да я родя естествено без медикаменти, не беше никак лесно, но за няколко часа се справих, но не без помощта на дулата ми, която свърши извънземна работа. Разминах се с 1-2 шева само. Беше доста интензивно и малко екстремно накрая, аз буквално влязох в болницата и след минута родих бебето, чак ми е невероятно.
Дето се вика, помъчих се тая нощ, но резултата е прекрасен ❤️
Желая на чакащите успешни резултати скоро Simple Smile

# 262
Включвам се и аз!Вече 34+4..три седмици горе долу до секциото.Честито на всички мами с бебенца вече,за няколко дни гледам доста бебоци.Да са ви много здрави и с късмет в живота.При мен опъването продължава,киселините също,гледам да вървя ,все по-трудно става.Вчера докторът пак пусна 1500 изследвания,за какво и аз не знам.Холестерол 9 и триглицериди 5.2..много високи,при бременност са винаги високи,за кво ги пусна само да се стресирам.Тези за кръвосъсирването едните в норма,други под,други над..пия аспирин,ще го видя,какво ще реши,ще слагам ли инжекции.Хемоглобин 119.В урина левкоцити,пак стерилна пускай,всеки път така и стерилната е чиста.Спукаха ни да ни изследват.И такива неща мамита ,на 3ти съм на тонове,малката малко изоставане в 33+4..беше 2кг,дано наддаде.

# 263
Добре дошла, Мая! HeartHeart Eyes Да бъде жива и здрава и много благословена!

# 264
Поздравления на всички мами! Бебчетата да растат здрави и щастливи!

# 265
Здравейте, момичета! Включвам се с поредното бебче в темата - нашето момченце днес проплака в 8:45ч, 3360гр, 51см 🩵💙🩵 39+5г.с по седмиците, на които си отговаряше и по изчислената овулация. По последна редовна менструация - 39+0г.с. За малко да не дочака датата - но акушерките и доктора казаха, че и да не е бил за секцио днес, то щеше естествено да излезе, та той сам си е харесал датата. Пълен късмет беше, а частично си изкарах и естествено раждане. Плацентата все пак го дохрани.
Няколко часа преди плановия прием започна да ми пада тапата, с кърваво зацапване. След настаняването в болницата започнаха контракции на час, час и нещо. Надявахме се цяла вечер да не ми изтекат водите, а да изчака сутринта. Към 3:40мин ми падна голямо кафяво парче от тапата, контракциите взеха да са на по-често като 10мин преди да ме вкарат в операционна вече бяха на под 5минути, разкритие имах още на приема.  Бебето го изкараха доста бързо, а аз бях паникьосана. Дадоха го на таткото докато ме зашият, а после го донесоха на мен да го видя, помириша и целуна. 🩵
Още съм в реанимация, засега добре след операцията, донесоха ми да го гушна и да сравним гривните,  и вече от утре ще се гледаме. Сестрите цял следобед говорят за почерпка, която са яли долу - питка, курабийки, че даже не им стигнали. Иначе ние обмисляме също питка, някакви неща за хапване също. За следящото АГ също, но за него ще поръчам едни дървени фигурки, които много харесвам, мислех и гравиран термос (не се смейте), защото постоянно си обикаля с чашата.
След 34г.с. започнах тонове 2 пъти седмично, ехограф след едните тонове всяка седмица, следене на плацента и води.

Ех,мила дочака си щастието,че и ти,като мен сто перипета мина,но важен е крайният резултат,вярвам щастието е огромно.Да ти е здраво много детенцето.

# 266
Момичета,  днес рано сутрин се роди Мая - 3875 кг, 51 см. Още не ми се вярва.
Успях да я родя естествено без медикаменти, не беше никак лесно, но за няколко часа се справих, но не без помощта на дулата ми, която свърши извънземна работа. Разминах се с 1-2 шева само. Беше доста интензивно и малко екстремно накрая, аз буквално влязох в болницата и след минута родих бебето, чак ми е невероятно.
Дето се вика, помъчих се тая нощ, но резултата е прекрасен ❤️
Желая на чакащите успешни резултати скоро Simple Smile
Добре дошла на Мая, да е жива и здрава! Браво на майката - героиня! На мен от 3 часа през нощта на етапи взе да ми пада тапата, така че съм е очакване скоро да се случат нещата! До тази сутрин имах множество контракции след това намаляха, но очаквам, че е затишие пред буря.

# 267
Честити да са новите бебоци! Да растат здрави и много успешни! 🩷🩵

И на мен от снощи започна да ми пада малко по малко тапата. Писах на АГ, каза, че ако нямам контракции да не се притеснявам, но че явно няма да дочака секциото. 🫣 Та сега ще си достегна багажа за болницата за всеки случай, да съм в готовност. 😆

# 268
Честито на всички вече родили и успех на всички, които им предстои! Hug

Чудя се как е глада в този период при вас?
Аз нямах особено голям апетит през бременността, но тази седмица съм истинска ламя Grinning (36+ г.с.). Има ли още гладни мами или аз пак съм на обратно на всички Grinning

Може би това също е част от подготовката на организма за големия ден?

# 269
Честито на всички вече родили и успех на всички, които им предстои! Hug

Чудя се как е глада в този период при вас?
Аз нямах особено голям апетит през бременността, но тази седмица съм истинска ламя Grinning (36+ г.с.). Има ли още гладни мами или аз пак съм на обратно на всички Grinning

Може би това също е част от подготовката на организма за големия ден?
Апетит нямам цяла бременност,може би ,заради това,че ям едно и също .34+4 съм качила 6.5-7кг някъде.

Общи условия

Активация на акаунт